Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 719
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Ами един мъж като каже, че ще свърши нещо, няма нужда всеки 6 месеца да му натякваме. Ние купихме скрин най-накрая и скоро ще мога да подредя дрешките. Имам много неща от каката, както и дадени от приятелки и искам да ги подредя, че да видя какво остава за купуване.
Ирна, по-добре под наблюдение. В Майчин дом не е много приятно, но някои мами и с месеци откарват там. Поне ще помагат с лекарства, ще пускат тонове. Стискам палци да преминат болките и да се успокои.

# 226
  • Варна
Привет мами Yellow Heart
Днес на 29.12 влизам в 29 г.с Grin Heart Exl
За ремонтите и АЗ съм до никъде, ММ дава наставления от кораба, но аз нищо не съм свършила. Бях решила да пребоядисваме двете стаи, но се отказах, не ми се занимава. Само ще направим разместване, баща ми ми обеща да дойде до Варна да сглоби двата скрина и гардеробчето за бебето. Ще извикам фирма, за основно почистване на апартамента, аз май вече ви споделих, но това ще е, когато всичко се сглоби и размести, може би към края на февруари, надявам се и ММ тогава да се прибере и да се заеме Grin
Не съм купила още повивалник, ще го слагам върху единия скрин. Не съм си харесала. Препоръчайте, въпреки че не е кой знае какво Head Band
Решили ли сте кои памперси ще използвате ? Аз грам не им разбирам, не знам кои са качествени и кои просто са прехвалени. Няма да се презапасявам, знам че е рано, но просто да имам представа, че то както започнах да отлагам това и онова за края, дано няма изненади Smile

# 227
оххх, това с ремонтите/местенето и на мен ми е " болна"  тема 😁😁

Утре вземаме ключа за новата квартира, местим се от малък апартамент в къща, багажът е пакетиран, мама и татко кацат на 31-ви, на 1ви можем вече да занесем първите кутии,

Поръчахме нов, по-голям, матрак за спалнята за нас с ММ ( сегашната спалня ще я сложим в спалнята за гости за моите родители) и от седмици мрънкам на ММ да избере и да поръча рамка ... еми нямаме още нова рамка за новата спалня - само един огромен матрак 🙈🙈

ММ много рядно ме дразни, ама направо ми идва да го набия вече за тази спалня ...

Момичета, аз започнах да си приготвям багажа за болницата - тоалетни принадлежности, чехли, бански за ваната за релакс ( надявам се да мога да я ползвам), някакви неща за бебето. Изобщо не виждам как ще събера всичко, което искам в куфарчето, което съм си приготвила 🙈
Толкова реално ми стана всичко изведнъж 🙈

# 228
Привет мами Yellow Heart
Днес на 29.12 влизам в 29 г.с Grin Heart Exl
За ремонтите и АЗ съм до никъде, ММ дава наставления от кораба, но аз нищо не съм свършила. Бях решила да пребоядисваме двете стаи, но се отказах, не ми се занимава. Само ще направим разместване, баща ми ми обеща да дойде до Варна да сглоби двата скрина и гардеробчето за бебето. Ще извикам фирма, за основно почистване на апартамента, аз май вече ви споделих, но това ще е, когато всичко се сглоби и размести, може би към края на февруари, надявам се и ММ тогава да се прибере и да се заеме Grin
Не съм купила още повивалник, ще го слагам върху единия скрин. Не съм си харесала. Препоръчайте, въпреки че не е кой знае какво Head Band
Решили ли сте кои памперси ще използвате ? Аз грам не им разбирам, не знам кои са качествени и кои просто са прехвалени. Няма да се презапасявам, знам че е рано, но просто да имам представа, че то както започнах да отлагам това и онова за края, дано няма изненади Smile

Относно повивалника, за дъшеря ми купихме мек и твърд. Твърдият не сме го използвали нито веднъж, но мекият беше много удобен. Сега отново мек мисля да си вземем. А за памперсите, ползвахме Лупилу на Лидл. До 3ти номер са много удобни, на добра цена. От 4ти размер при дъщеря ми започнаха да пропускат и ги смених. Сега отново ще заложа на Лупилу за първата година. Шишера се наложи да купим по едно от всички марки, защото дъщеря ми все не ги харесваше и накрая се спряхме на Томи Типи. Сега се надявам да мога да кърмя, но съм взела едно Томи за всеки случай. Този път смених козметиката, взех на Wooden spoon, доста ми я похвалиха.

# 229
Моя преглед мина току що. Бебчо е 1.300. Утре влизам в 30та гс. Бях се притеснила с тия болки, но се оказа, че малчо се е завъртял седалищно и явно тогава ме е боляло най- много. До сега си беше все главично и дано пак да се обърне, че хич не ми се иска секцио.
 Някоя мама- ветеран може ли да препоръча бебефон или уеб камера. Бях дала тази задача на ММ, ама и с нея е до никъде и явно ще се налага да помагам Joy

# 230
И аз започнах да си приготвям багаж за болницата. Скъсена шийка, серклаж, хич не искам да изпадам в състоянието, в което бях когато ме приеха по спешност за серклажа. Този път поне с багажа ще съм подготвена ако недай си Боже се наложи, така че подкрепям на 100%
оххх, това с ремонтите/местенето и на мен ми е " болна"  тема 😁😁

Утре вземаме ключа за новата квартира, местим се от малък апартамент в къща, багажът е пакетиран, мама и татко кацат на 31-ви, на 1ви можем вече да занесем първите кутии,

Поръчахме нов, по-голям, матрак за спалнята за нас с ММ ( сегашната спалня ще я сложим в спалнята за гости за моите родители) и от седмици мрънкам на ММ да избере и да поръча рамка ... еми нямаме още нова рамка за новата спалня - само един огромен матрак 🙈🙈

ММ много рядно ме дразни, ама направо ми идва да го набия вече за тази спалня ...

Момичета, аз започнах да си приготвям багажа за болницата - тоалетни принадлежности, чехли, бански за ваната за релакс ( надявам се да мога да я ползвам), някакви неща за бебето. Изобщо не виждам как ще събера всичко, което искам в куфарчето, което съм си приготвила 🙈
Толкова реално ми стана всичко изведнъж 🙈

# 231
Здравейте, момичета!
Моля тези, които са на Фраксипарин да кажат дали само в корема се бие. Днес бях до личния лекар и сестрата ми го би в ръката. Каза, че стената на корема е много тънка и се притеснява. Каза, че може да го слагам и в ръката, и крака. Подкожно ли се слага и там също не разбрах?

# 232
Vshh, може и в ръката да се бие фраксипарина. Не се притеснявай. Аз от края на трети месец го слагам там. По скоро съпруга ми де😀 той ми го прави. Всеки ден редуваме ръцете и така. И по същия начин се слага подкожно. В темата за тромбофилия бяха качвали схема къде може да се бие. Беше показано в корема, на ръцете и на бедрата, но трябва да я намериш. Ние от началото правихме на корема, но ми бяха станали много синки и подутини и затова се наложи да сменим с ръцете. А на тях не ме боли толкова много и откакто корема порасна хич не смея да се връщаме на него. Знам че няма да навредим, но ми е странно и предпочитам вече в ръцете. Разгледай темата за тромбофилия, там момичета по-запознати и опитни описват как да си го биеш дори и сам. Аз съм си страхлив ка и не мога сама..

# 233
  • Sofia
Здравейте, момичета! Аз го добутах до 28+2. Вчера бях на ултразвук и всичко е общо взето нормално. Бебето е добре, седи по диагонал, с дупето долу в ляво и главата горе в дясно, но е по-близо до напречно отколкото до седалищно. Плацентата е на предна стена, но е високо горе и е не расте върху цикатрикса или върху миомите, тъй че е спокойно. Бебето го изчислиха малко над килограм, по-малко от средните стойности и ще го гледат пак 32 седмица. Аз имам и друг преглед тогава, вече ще почнат да ме следят в болницата и да планират секциото. След малко имам преглед при акушерка и ще ми прави обременяване с глюкоза. Събудих се 4:30, повъртях се и установих, че повече не мога да заспя.

Ремонтите са ми болна тема. Ние нищо не сме правили, откакто купихме къщата, макар че има много какво да се желае от гледна точка на реновиране. Нанесохме се много набързо, само боядисахме стените и това беше. Сега с бебето не мисля, че ще започваме нещо да правим.

Повивалник  (като отделен шкаф) не съм ползвала с нито едно от двете деца, но сега ми се иска да взема един, който да сложа в едната баня или по-скоро в пералното помещение, защото там имаме голяма мивка, която е удобна за миене на дупе. С първото дете имахме креватче, тип сгъваема кошара за пътуване, върху която имаше повивалник и беше супер. С второто дете имахме само повивалник тип непромокаем матрак и сменяхме памперс върху спалнята, не ми е тежало. Аз винаги при смяната на памперс съм ги мила на мивката, супер бързо и удобно, но сега разглеждам тези тип шкаф, които имат място за различни принадлежности. Имате ли опит с такива?

# 234
Здравейте, момичета! Аз го добутах до 28+2. Вчера бях на ултразвук и всичко е общо взето нормално. Бебето е добре, седи по диагонал, с дупето долу в ляво и главата горе в дясно, но е по-близо до напречно отколкото до седалищно. Плацентата е на предна стена, но е високо горе и е не расте върху цикатрикса или върху миомите, тъй че е спокойно. Бебето го изчислиха малко над килограм, по-малко от средните стойности и ще го гледат пак 32 седмица. Аз имам и друг преглед тогава, вече ще почнат да ме следят в болницата и да планират секциото. След малко имам преглед при акушерка и ще ми прави обременяване с глюкоза. Събудих се 4:30, повъртях се и установих, че повече не мога да заспя.

Ремонтите са ми болна тема. Ние нищо не сме правили, откакто купихме къщата, макар че има много какво да се желае от гледна точка на реновиране. Нанесохме се много набързо, само боядисахме стените и това беше. Сега с бебето не мисля, че ще започваме нещо да правим.

Повивалник  (като отделен шкаф) не съм ползвала с нито едно от двете деца, но сега ми се иска да взема един, който да сложа в едната баня или по-скоро в пералното помещение, защото там имаме голяма мивка, която е удобна за миене на дупе. С първото дете имахме креватче, тип сгъваема кошара за пътуване, върху която имаше повивалник и беше супер. С второто дете имахме само повивалник тип непромокаем матрак и сменяхме памперс върху спалнята, не ми е тежало. Аз винаги при смяната на памперс съм ги мила на мивката, супер бързо и удобно, но сега разглеждам тези тип шкаф, които имат място за различни принадлежности. Имате ли опит с такива?
Ние имаме шкаф с повивалник, като аз сложих и мек повивалник с първото ми дете. Беше ми много удобно, защото дрехи, памперси, кремчета, всичко стоеше там заедно. Сегабще ползвам същия шкаф отново с мек повивалник.

# 235
Здравейте, да побутна темата с раждането. Който за сега ще ражда естествено, бихте ли споделили мислите си, настройките, упойките, болниците Simple Smile Мен много ме е страх от това събитие и ще се радвам да му обърнем малко внимание Simple Smile Разбира се, вече раждалите естествено също са добре дошли със съвети Simple Smile

# 236
Здравейте, да побутна темата с раждането. Който за сега ще ражда естествено, бихте ли споделили мислите си, настройките, упойките, болниците Simple Smile Мен много ме е страх от това събитие и ще се радвам да му обърнем малко внимание Simple Smile Разбира се, вече раждалите естествено също са добре дошли със съвети Simple Smile
На мен лично ми се иска да бъде естествено и без упойка , надявам се лекарката да мисли така 😀😀 аз не се задълбавам да мисля много много . Не мога да кажа ,че ме е страх . Надявам се да стане по този начин . Няма болка за умиране на тоя свят,всичко минава . 🥰🥰

# 237
И аз много искам нормално, само младежа да се завърти, че е седалищно. За мен е първо раждане и от няколко дни съм се вкарала във филм - някакъв ужасен страх дали всичко ще е наред при раждането и самото раждане почна да ме ужасява. Имам висок праг на болка, не ме притеснява болката, а атмосферата и т.н и трябва да намеря начин да го преодолея, просто страхът от непознатото много ме плаши 😔

# 238
И аз съм се настроила за естествено, но да видим бебо как мисли по въпроса. Имам фитнес топка в къщи и вчера като разбрах, че е седалищно поседях на нея. Мисля, че започна да се обръща, но още не се е обърнал изцяло. Ще продължавам с упражненията.
 Иначе и мен като Rgirl123 повече ме притеснява обстановката и неизвестното. По принцип съм интроверт и ми е голям проблем около мен да има непознати хора, та не знам как ще го преодолявам това.
 Като ме обземе страх от раждането си пускам от видеата на Елена Василева и Олга Дукат за естественото раждане и много бързо се успокоявам. Която я е страх да погледне. На мен ми действат много надъхващо.

# 239
И аз се надявам на естествено раждане, но няма да се дърпам да ме обезболят (епидурално).
За сега гледам да не се притеснявам и да не си вкарвам ужасяващи мисли. Вярвам, че всичко ще е наред.

Колкото до инжекциите Фракси/Клексан - да, подкожни са. Аз си ги слагам сама в корема, но все по-трудно хващам гънка (вече съм в 31 г.с.  и коремчето рязко порасна напоследък).
Скоро май ще трябва да мина на крака/ръца Sad

Колкото до повиването - спряла съм се на дървен шкаф за повиване и отгоре ще сложа мек повивалник. Тези неща са сред последните, които още не сме поръчали. Даже не съм избрала конкретен повивалник.

За козметиката - спрях се на Мустела за начало. Дано да се приеме добре от бебчо Wink

Памперси купих два вида - Pampers Premium Care и малко количество от една турска марка за проба. Похвалиха ми ги, а са много по-евтини от Premium care. Май прекалих, но съм взела памперси от първите 3 размера 😂 Може и да не купуваме повече памперси в първите два месеца 😆

Общи условия

Активация на акаунт