Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 715
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Честита Нова година, мамчета!
Честит рожден ден, Никол!
Желая здраве и щастие на всички! ❤️

# 256
"Добро утро" мамчета Heart ... който става до тоалетна по пет пъти и не може да заспи, пише по нощите Smiley Smiley
Nicolee.smoletsova, да си жива и здрава, много любов и щастие. Ти си била най-хубавият новогодишен подарък за твоята майка Simple Smile 
lady25, и аз спя с две възглавници за главата - заради рефлукса и киселините, с една отропедична между краката, и с една малка подпирам корема. ММ гледа доста изумено, но от добро възпитание нищо не казва ... а и не смее, хормоните така ме тресат, от най-малкото нещо плача 🙈😅
Захарно петле, а какво те посъветваха за високото кръвно, или ти изписаха направо някаква терапия? Аз спорадично засякох на два пъти високо кръвно в последните десет дни, а в петък и преди контролния преглед сестрата за замери малко високо ... но бяхме " бягали" ( разбирай нещо като бързаща костенурка), защото трудно намерихме място за паркиране и трябваше да вървя по-бързо отколкото ми е удобно напоследък.
marta_r, а свъщност има ли различни препарати, които могат да се ползват за епидуралната, как да кажа - като активната съставна на Фраксипарин и Клексан, и все пак на някои момичета едното понася по-добре от другото.

прегледи тази седмица - пожелавам чудесни новини от всички прегледи на всички
Ev_ - 03/01  ЖК
Aria Mia - преглед по ЖК  3.01.23
Daniella. - 05.01.2023
lady25 късна ФМ ще е на 06.01
оставащи прегледи ( ако съм пропуснала някого напомнете ми, моля ви, не се сърдя 😌😊)
Xrisi.i - преглед на 09.01
Smiley88 - 9 януари  преглед
Lucie - 10.01. преглед
Aria Mia На 11.01  късна ФМ
Nicolee.smoletsova FM 12.01
funn - Следващ преглед 17.01
Цветито9104 - късна фетална морфология 18.01.23 г.
funn - Последна фетална  20.01
funn - 20.01 трета фетална
Lucie - 24.01 - лична лекция с акушерка за кърмене
Asalea - 32 седмица?

# 257
"Добро утро" мамчета Heart ... който става до тоалетна по пет пъти и не може да заспи, пише по нощите Smiley Smiley
Nicolee.smoletsova, да си жива и здрава, много любов и щастие. Ти си била най-хубавият новогодишен подарък за твоята майка Simple Smile  
lady25, и аз спя с две възглавници за главата - заради рефлукса и киселините, с една отропедична между краката, и с една малка подпирам корема. ММ гледа доста изумено, но от добро възпитание нищо не казва ... а и не смее, хормоните така ме тресат, от най-малкото нещо плача 🙈😅
Захарно петле, а какво те посъветваха за високото кръвно, или ти изписаха направо някаква терапия? Аз спорадично засякох на два пъти високо кръвно в последните десет дни, а в петък и преди контролния преглед сестрата за замери малко високо ... но бяхме " бягали" ( разбирай нещо като бързаща костенурка), защото трудно намерихме място за паркиране и трябваше да вървя по-бързо отколкото ми е удобно напоследък.
marta_r, а свъщност има ли различни препарати, които могат да се ползват за епидуралната, как да кажа - като активната съставна на Фраксипарин и Клексан, и все пак на някои момичета едното понася по-добре от другото.

прегледи тази седмица - пожелавам чудесни новини от всички прегледи на всички
Ev_ - 03/01  ЖК
Aria Mia - преглед по ЖК  3.01.23
Daniella. - 05.01.2023
lady25 късна ФМ ще е на 06.01
оставащи прегледи ( ако съм пропуснала някого напомнете ми, моля ви, не се сърдя 😌😊)
Xrisi.i - преглед на 09.01
Smiley88 - 9 януари  преглед
Lucie - 10.01. преглед
Aria Mia На 11.01  късна ФМ
Nicolee.smoletsova FM 12.01
funn - Следващ преглед 17.01
Цветито9104 - късна фетална морфология 18.01.23 г.
funn - Последна фетална  20.01
funn - 20.01 трета фетална
Lucie - 24.01 - лична лекция с акушерка за кърмене
Asalea - 32 седмица?
Честита нова година и на теб ,🥰🥰 и на всички прекрасни бъдещи мами . Да ти кажа аз в последно време ,ако ставам през нощта евентуално е само веднъж или въобще не ставам ... Иначе минах през период на ставане по пет пъти и беше ужасно... В момента единствено ми пада рязко кръвното ,но е рядко и гледам да имам кола до мен за бързо свежване хехе . За киселините докторката ми каза гавискон сироп и да ти кажа Ма*ка му работи хехехе и даже намаляха . Можеш да опиташ и ти . Аз към 10 ти ще звъня за час ,предполагам ще е към средата на месеца. Надявам се малкото човече да е пораснало 😍 и да стои там на топло поне докато стане 3 кг ,хехехе за да съм спокойна ..  Абе мами то не  остана , кога мина това време!? 😱😀😀🥰 Хубав ден желая и всички и на Николчето да е жива и здрава ,и все така позитивна . Била е сладко новогодишно бебче !!!🥰🥰

# 258
@Lucie_ брат ми е анестезиолог, та отговарям какво знам покрай него, не от личен опит като раждаща. Със сигурност има различни препарати - различни типове и след това различни химични съединения. (Според този източник https://www.stonybrookmedicine.edu/patientcare/obgyn/maternity#: … ocal%20anesthetic. местни обезболяващи и наркотици (как звучи само)). Но не е като да си ги избереш ти като раждаща жена. По преценка на анестезиолога е както конкретното вещество или вещества, така и дозата. Съобразява се например ако пациента има алергии и/ли е правен тест за алергии към упойки. Аз питах моята лекарка преди раждането дали е необходим такъв тест. Каза, че ако са правени операции (пълни и местни упойки) и зъбни упойки и нямаш известни алергии, не е нужно. Ако не са ти правени или си по-чувствителни (да кажем има алергии към храни и лекарства) може да си направиш тест за алергии към упойки. На мен ми тестваха само антибиотика, който включиха след раждането.
В общия случай опитват да преценят за колко часа да действа упойката, така че да те "пусне" за напъните и да усещаш и контролираш по-добре нещата.

# 259
ЧНГ и от мен! Здрави, усмихнати, спокойни и обгрижени бъдете!
Много полезно беше обсъждането за раждането, сега идва ред на болниците (и лекарите). Кой в коя болница/лекар се е насочил да ражда, имали ли сте посещение/среща на място, какво Ви направи впечатление? На мен ми предстои този избор следващата седмица, мога да споделя само между кои се чудя в момента, но все още не съм посетила/говорила с никого конкретно Simple Smile
Ще е интересно къде какви са условията инспецификите (какво трянва да се носи, какво е позволено/забранено/задължително).
Аз бях на двудневна онлайн лекция от акушерска практика Зебра и там казаха, че при тях клизмата и бръсненето не са задължителни. Също като обща информация да споделя, че епидуралната изключва ваната. При тях дават да се пие водичка и нещо леко за хапване да си носиш. В държавните знам, че е забранено дори вода.
Това е от мен за сега Simple Smile Колебая се и между Токуда и Надежда Simple Smile

# 260
Има ли мама, която ще ражда в майчин дом или АГ гр. Варна?☘
При кой лекар е избрала да роди?

# 261
Аз се следя в момента в Токуда и съм се ориентирала там да раждам. Не съм от София, на около час път сме от София и се надявам това да не е проблем. Не сме обсъждали как ще е раждането, до преди седмица бебо беше седалищно, сега е напречно. По принцип съм дребна, а той върви малко по-едър, само на втората фетална лекарката ми каза да се подготвя и за варианта за секцио. Мен това не ме притеснява. Притеснявам се по принцип 😀каквото и да е, но най - важното е да сме добре и всичко да мине наред. На този етап се старая да не мисля за това, че съм малкооо паника ☺️

# 262
При мен засега идеята е да раждам във Вита в София, тъй като лекарката ми е там. Живот и здраве, към края на януари мисля да приготвя и куфара Simple Smile

# 263
Ч. Р. Д. Никол, на патерица! Да си здрава и много обичана!
 Аз съм се насочила към държавната болница и лекаря, при когото се следя в момента във В. Търново. Но то тук няма много избор, а да пътувам до София за раждането ми се струва леко абсурдно. Н апрегледа миналата сесмица док направо ми даде час за 02.02. Тогава ще правим и запис на тонове и ще ми започне 45 дневния болничен преди раждане и ще ми дадат списък за родилното. Надявам се и бебо да се е завъртял до тогава и да обсъдим самото раждане.

# 264
Здравейте, в коя седмица ще сте тогава?🤗
    [/i][/b]
     Аз съм се насочила към държавната болница и лекаря, при когото се следя в момента във В. Търново. Но то тук няма много избор, а да пътувам до София за раждането ми се струва леко абсурдно. Н апрегледа миналата сесмица док направо ми даде час за 02.02. Тогава ще правим и запис на тонове и ще ми започне 45 дневния болничен преди раждане и ще ми дадат списък за родилното. Надявам се и бебо да се е завъртял до тогава и да обсъдим самото раждане.

# 265
      [/i][/b]
      34гс. Термина ми  е 16.03., така че това са точно 45 дни преди термин..

# 266
      Благодаря, исках да знам кога започват да се следят тоновете, защото явно навсякъде е различно☘
      По здравна каса започват да ми ги следят в 32седмица🙏
      При другият доктор имам преглед на 06.01 - още нищо не сме говорили за раждането😑
      Никол - честит рожден ден! Пожелавам ти леко раждане да сте много здрави🤗
      Ирна, как си? ☘
        [/i][/b]
        34гс. Термина ми  е 16.03., така че това са точно 45 дни преди термин..

# 267
        Здравейте и от мен! Бъдете здрави и нека новата година ни донесе много щастие и здрави бебчета!
        Относно темата за болниците - аз съм изключително объркана... Колебая се между Токуда, Надежда и Майчин дом.
        Funn, при кого се следиш там?
        Аз два пъти вече ходя при Апостолова и съм доволна.
        За тонове - аз съм на 06.01. И лекарката на ЖК, и Апостолова са на мнение, че трябва да ги започнем.

# 268
        VSSh, и аз съм при др Апостолова 😀. Много е мила, внася ми спокойствие и до сега когато съм я търсила на вайбър винаги ми е отговаряла бързо. За тонове за мен е раничко, аз съм в 27 седмица, малко съм след вас момичета и не сме обсъждали от кога се почват. Но ми направи впечатление, че последните два пъти докторката държи да ме вижда на 3 седмици точно.

# 269
        VSSh, и аз съм при др Апостолова 😀. Много е мила, внася ми спокойствие и до сега когато съм я търсила на вайбър винаги ми е отговаряла бързо. За тонове за мен е раничко, аз съм в 27 седмица, малко съм след вас момичета и не сме обсъждали от кога се почват. Но ми направи впечатление, че последните два пъти докторката държи да ме вижда на 3 седмици точно.

Да, на мен също винаги ми отговаря.
        С предишната бременност са ми следили тонове само в 9 месец. Сега реално ще започнат от началото на 8-ми месец.
        Funn, ще ти пиша на лично, ако може, да не спамя тук.

Общи условия

Активация на акаунт