Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 586
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Ирна, много си сладка, а коремчето ти е супер! 💕

Аз съм днес 29+6 седмица и съм вече болничен до раждането. От утре децата са пак на училище, много дълга ваканция изкараха, в която първо беше болен единия, после другия и почти през цялото време сме стояли само вкъщи. Утре и мъжа ми има рожден ден, още не съм решила каква торта да правя. На преглед съм на 25.1, но и аз имам доста често болки, особено вечерно време. Контракции с тази бременност почти нямам, много рядко ми се стяга корема. Пия по един магнезий сутрин профилактично. За бебето сме купили количка и кошарка, нищо друго, както и имам една торба с дрехи от една колежка. Столче за кола чакам да пуснат на намаление, но тези, на които съм се спряла явно никога не ги намаляват. За другите по-дребни неща нещо още нямам желание.

# 406
Ирна, много си сладка, а коремчето ти е супер! 💕 Столчето за кола тъкмо и аз го чакам други ден , напоследък пазарувам от озон бейби и съм доволна . Като марка не помня какво беше ,но беше намалено на 99 лв. Май беше кока буу или нещо подобно .

Аз съм днес 29+6 седмица и съм вече болничен до раждането. От утре децата са пак на училище, много дълга ваканция изкараха, в която първо беше болен единия, после другия и почти през цялото време сме стояли само вкъщи. Утре и мъжа ми има рожден ден, още не съм решила каква торта да правя. На преглед съм на 25.1, но и аз имам доста често болки, особено вечерно време. Контракции с тази бременност почти нямам, много рядко ми се стяга корема. Пия по един магнезий сутрин профилактично. За бебето сме купили количка и кошарка, нищо друго, както и имам една торба с дрехи от една колежка. Столче за кола чакам да пуснат на намаление, но тези, на които съм се спряла явно никога не ги намаляват. За другите по-дребни неща нещо още нямам желание.

# 407
  • Видин
Привет момичета, да Ви попитам на коя марка памперси сте се спрели за новородените? Ще се радвам на малко иначе 😊

# 408
Ирна, аз изтървах коремчето май, но все таки, пращам позитивни мисли 🥰
Лора, от всичко изчетено останах с впечатление, че много зависи на бебето какво ще му понесе,
Приготвила съм само един пакет памперс, и по един пакет от магазинната марка тук на два магазина (Етос и Краудват). (И с козметиката така - взех от две марки комплектчета с малки опаковки, да видя кое ще понесе най-добре)
Ivelina, Алисе , вие към каква марка сте се насочили?

Привет момичета, да Ви попитам на коя марка памперси сте се спрели за новородените? Ще се радвам на малко иначе 😊

# 409
  • В твоето съзнание...
Привет и от мен, много сте активни тези дни, много е хубаво така.

Аз нещо съм много апатична и не пазарувам, не мога да си събера мислите какво ми е нужно изобщо... Това, че ММ не проявява интерес също допринася.
Но мисля идната седмица вече да взема легло, матрак и някакви чаршафи.
За чувалчетата, мисля да взема едно за проба, да видим ще се разберем ли. Знам, че е важно да се откопчава отдолу. И антистрес пелена ще взема една, да видим как ще е, но честно казано не мога да си го представя като е увито в тази пелена, после как се завива?

За памперси мисля са взема един пакет на Памперс Премиум Кеър за начало, размер 1, като видя как ще му е размерът ще взема вече още. За първите месеци със сигурност ще заложа на Памперс, че ако нещо пропусне, да знам че вината е в мен, а не в пеленката Grinning
За козметиката ще взема или Хип или Wooden spoon, моя приятелка ми сподели, че от Мустела напоследък имало доста оплаквания Sad

Столче за кола уж също избрах, но трябва някак да накарам ММ да идем да го видим...

Като цяло нямам напоследък никакво желание за нищо и това ме товари. Иначе се чувствам добре физически, нямам никакви съществени оплаквания, освен че трудно спя и малко ме наболява гърбът.

Ирна не се напрягай, че бебчо е малък, важното е да е здравичък, пък ще навакса.

Смайли продължавай все така позитивно да гледаш на нещата, сигурна съм, че всичко ще е наред.

Вече сме на финала и трябва да насочим цялата позитивна енергия към коремчетата, защото те усещат!

Хубава вечер от мен!

# 410
  • Видин
Сетих се също,че коментирахме количките на Финтера в предната тема, но не помня коя мама каза, че ще ходи да ги види в магазина. Ако може нека изкаже мнение, стига да види публикацията 😊

# 411
Привет, момичета!
Ирна, чудесно коремче си имаш! Blue Heart
Никол, мина ли изпита?
march23, както са казали хората, "апетитът идва с яденето". Лека полека ще започнеш с пазара, но после трудно се спира Smile
Smiley88, Lucie_, много сте позитивни! Само така!
funn, дано скоро се оправиш!

За пелените съм взела на Пампрес - Премиум Кеър 1 и Хармони 1. Ще видим как ще са.

Mer_M, аз дрешки накупих онлайн от Вис Виталис, НМ и Carnival kids. Харесаха ми като материи, много са мекички. Така като се замисля май едно 80% от нещата ги накупих онлайн.

# 412
march23, и у нас не цари голям ентусиазъм. Даже преди малко мъжа ми ми каза, че не е свикнал с идеята, че ще има още едно дете вкъщи. Ама като му делегирам каката, ще свикне много бързо Grinning
Аз купих козметика на Wooden spoon. С каката пробвах Памперс, пропускаха ми. С Лупилу доста добре се получи и сега пак на тях залагам.

# 413
Момичета, май сме в двете крайности на тема покупки за бебчетата 😄 Аз съм от така наречената в предишната тема група на "анонимните мами с ранни покупки" (или нещо подобно беше) 😂
Даже започнах да се притеснявам, че съм прекалила с покупките ... особенно с дрешките и пелените.
Взела съм размери 1, 2 и 3 на Памперс Премиум Кеър, както и една турска марка за проба (похвалиха ми ги). Май ще имам пелени за поне два месеца ...
Козметика взех на Мустела. Дано да се приеме добре от бебето 😊
Бях си казала, че ще внимавам да не купувам ненужни или твърде много неща. Но явно ентусиазмът за появата на първото (и то дълго чакано) бебче надделя.

# 414
И аз съм се насочила към Памперс премиум кеър, но още изчаквам с купуването.
Ирна, хич не се притеснявай, че е малко бебето. Като лежах с едно момиче в Надежда, 34гс беше, бебето 1700 и трябваше да го извадят. Бях свидетел на разговора с др Павлова, която обясни, че не е от такова значение размерът, теглото на бебето, а зрелостта на белите дробове. Аз съм вече с 10кг отгоре и взе да си понатежава,така че само може да се радваш. Жалко, че изтървах снимката, сигурно си много фина мадама 😉
От моите изследвания днес - почти няма отклонения от нормата на кръвната захар, но за всеки случай спираме бързите въглехидрати. И без друго се канех да го направя това.

# 415
Ирна, аз изтървах коремчето май, но все таки, пращам позитивни мисли 🥰
Лора, от всичко изчетено останах с впечатление, че много зависи на бебето какво ще му понесе,
Приготвила съм само един пакет памперс, и по един пакет от магазинната марка тук на два магазина (Етос и Краудват). (И с козметиката така - взех от две марки комплектчета с малки опаковки, да видя кое ще понесе най-добре)
Ivelina, Алисе , вие към каква марка сте се насочили?

Със дъщеря ми използвах на Lupilu  бях много доволна купувах ги от Lidl сега не знам дали на бебчо ще му понесат дано да нямаме проблеми.  На kruidvat не съм използвала никога но съм чувала че са също много  хубави

# 416
Памперси използвах на Пуфис и Лупилу. Умит двата вида съм доволна. Ползвала съм и на Мамиа, но трудно намирам.
За мен е дилема с боди къс или дълъг ръкав ще са мартеничките ни. Другите две дечица да ми раждани срещу зимата и сега направо ми е като за сефте.

# 417
В този късен час, да се похваля - прегледът мина добре, дотолкова доколкото шийката не се е скъсила 🥳🥳
Пак направиха три замервания - 1.54 см, 1.74 см и третото го забравих - с ММ бяхме в екстаз, докторът мери обиколката на главата, на коремчето , каза че бъбречетата са мъъъничко по-малки, но това било нормално за бебе момченце, щял да го сподели на педиатрите, да го проследят,
Според тази кост, която все забравям как се казва, бебчето е пооочти 2200 гр !!!
Утре започвам 33 седмица.

Док е категоричен, че все пак риск от преждевременно раждане има висок, но явно със стриктно следване на легловия режим се задържа добре положението.
Разбрахме се да не правим трети извънреден преглед, а директно на 31 Януари, както си беше по план.

За вечеря седнахме с майка и татко, и ММ и всички си отвориха по една биричка и казаха по едно голямо наздараве с облекчение ( без мен разбира се 😁).
Предстои ни последният етап от преместването - извозването на тежките мебели от хамали, този уикенд, и край и този стрес.

С мм от радост забравихме да си зададем всички въпроси, най-вече този за болничния - просто ще се обадя да кажа в медицинската служба, че имам нужда от малко почивка, и три дена ще си отспя, и ще се насладя на облекчението ... голям камък ни падна,

Последно - за покупките, днес получих от лидъл комплект бодита с къс ръкав за рамер 68, едно комплектче блузка с гащеризонче с къси крачоли - 68 размер - все пак таткото е 192 ... ако вземе, че много бързо порасне бебето, да имам по една малко по-голяма дрешка поне 😁. И едно килимче за игра/лежане, че като се почне разнасяне по къщите да има къде да го слагам - тук всички навсякъде си ходят с обувките 🤢😡 ММ го понаучих поне да ги събува, но за носене на пантофи и дума не може да става, а за майка му и сестра и просто нямам никаква надежда на стари години да се научат на подобно нещо 🙈
Поръчахме и по една двойка най най обикновени чаршафчета, колкото, ако наистина бебето се роди утре, да имаме по една двойка за некст-ту-ми и за платнената кошарка.

Пак написах роман 🙈 Но емоцията от днешния преглед ме надви.

Лека нощ, и лека оставаща седмица 🤗

# 418
Луси, страхотни новини споделяш! Ще устискаме още малко, ще видиш 😊😉 хубаво е, че вече и преместването няма да мислите и остава само приятното очакване на бебчето.
Аз с дрехите и размерите, бройките от отделните неща не мога да се оправя. Имаме 4-5 бодита с дълъг ръкав, 3-4 чифта ританки и няколко гащеризончета, всичко в 56 размер. По-големи дрешки сме поръчали бабите и лелите да купуват, че тези мъничките много за кратко се носят. Сега чакам и една приятелка да ми даде дрешки от нейното бебе, че тези ми изглеждат много малко на брой 😁 естествено имаме и ръкавички, шапки, лигавници и голямата трудност с чорапите. Мъжът ми ходи на пазар и му беше много, много трудно 😁 аз колкото и да координирам на видеовръзка, хич не е същото 😁 надявам се след раждането да можем веднага да се приберем вкъщи, че след толкова месеци на квартира, хич не ми се ще и с бебчето да оставаме тука.
Приятен и ползотворен ден 😘

# 419
Добро утро и от мен.

Люси,радвам се за хубавите новини! 😚

Smiley88,опитвам се да се успокоявам,че седмицата е по-важна от теглото, но нещо не ми се получава, просто даже не си представям колко е малко бебе под 2 кила. Малкият се роди 2630 и толкова малък ни изглеждаше,а го изписаха 2430,та наистина под 2 кила звучи много страшно за мен.

За памперси само на памперс премиум кеър, много сме доволни от тях. Малкият ,който никак не е малък вече,на 2 и 8 месеца става в неделя отказва гащите и да ходи на гърне и вече му вземаме и от по-евтините на памперс,но като цяло сме най-доволни от премиум кеър,от новородени са с такива,други марки са им правили обрив,например пуфис,молфикс.

Мъжът ми поръча един пакет от 2 до 5 кила,все ме е страх да не е под 2 кила бебето,че за момента със сигурност е доста под 2 и не знам кога ще ги стигне. Вчера моят АГ така и не ми даде час,вдигна ми ,за да ми каже,че не ме е забравил,че ще звънне ,ама не звънна и днес пак трябва да звъня,ей това адски ме напряга. 😀 Относно дрехите,всички вземате директно 56,ама на двамата им бяха големи и дълго си караха с 50,все пак са по-дребнички родени,имам подарени от размер 50 аз и съм спокойна,че може и 50 да са големи както върви така дребен,но за недоносени не ми се купува.

На всичко отгоре сме болни,от децата и ние,мм с температура,аз без , но много ме боли гърлото и никак не искам да се напъвам за кашляне и се надявам да пресека някак.

И нищо не е прано,всичко е ужас кочина,но сега като и той е болен няма грам сила. И така,аз пък съвсем не мога,абе при нас е ужасна лудница. Радвайте се на спокойствието. 😀

Хубава сряда от мен! 😚

Общи условия

Активация на акаунт