Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 566
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
И аз да дам отчет след последната ФМ.
По термин съм 29+3, а бебо отговаря на 30+2... около 1600гр. Движи се малко големичък и околоплодните ми води са към горната граница, та ме посъветваха да понамаля сладкото и въглехидратите. Аз ако трябва да сме честни доста прекалявам напоследък с шоколада, та не ме шокираха.
Не успяха пак да го снимат, защото си беше сложил ръката на лицето... беше седнал по турски и спеше дълбоко, докторката се опита да го подбутне, за да се размести малко, но никаква успевамост Grinning Пожела ми да спи така дълбоко и след раждането.
Иначе освен, че е голям, всичко друго ми е наред.

Аз вчера се организирах и поръчах чаршафи от страничката, която Mer_m беше препоръчала... наистина имат чудесни десени и много лесно се комуникира с дамата. Хареса ми, че предлага чаршафчета с ластик, защото преди това като гледах, трудно се намират такива комплекти. От нея поръчах и непромокаеми пелени, струва ми ще са удобни при смяна на памперси и за подлагане в количка и т.н.
Освен това поръчах ромъпърчета и бодита, майка ми също е взела някакви... та мисля че горе долу основните неща ги покрихме от към дрехи. Остава да взема кошарата и леглото, козметиката и може би някакви дреболийки като чорапчета, шапчици и т.н.

Гледам комплектите за изписване, за сега съм се спряла на този - https://angel-baby.eu/drekhi/1178-4095-zimen-komplekt-za-izpisva … 9-razmer-50_56_sm , но не мога да разбера дали ще е достатъчно облечено така... уж пише, че е зимен.
Искам да взема и от този тип чували - https://angel-baby.eu/34-chuvalcheta-za-povivane, но са само есено-пролетни и пак не мога да разбера дали ще е достатъчно дебело. Реално в къщи ще е топличко като цяло, така че би следвало да вършат работа, моля ако някой има опит да сподели.

Привет,
Аз също много умувах какво да взема за изписването на беба, тъй като уж март е по-пролетно, ама като гледам е твърде вероятно да си е студ и се спрях на по-плътен варинат, който се води 100% памук/плюш - прилагам снимка, поръчах го вчера и го очаквам с нетърпение ☺️

Относно спално чувалче, аз заложи на такова за преходен сезон на rach, което смятам ще е достатъчно, все пак вкъщи поддържаме доста топло ☺️ (то е еди вид като двойно /тройно памучно с цип по цялата дължина, води се пролет/есен)

С покупките аз се поолях малко и вече се спирам, доста дрешки купих, че дори започнах и 62 размер да набавям, поръчах 3 комплекта и мисля и с тях да се спра, защото не знам дали пък докато й станат няма да стане за къс ръкав и само да се запаса, а да не ги носи.

Все пак трябва да се има предвид, че и роднини, баби, приятели и тн все ще купят и те дрешки и не се знае ще се износят ли въобще.

Вие по колко комплектчета сте приготвили и смятате за достатъчни?

При мен това е едното за изписване ,което харесах и взех  . На края на месеца мисля вече и живите магазини да обиколя . 😄😄 Не смятам ,че има нужда от дебели дрехи за изписването тъй като от болницата в кошничката,отгоре едно хубаво одеалце , в колата и хайде на топличко 🥰😄😄 И мисля ,че  е време за стягане на багажа бавно ,но славно ,за да няма изненади. 🤣 Вие как сте в това отношение . При мен остават 7 седмици,ако остане до термин , а времето как си лети. Възползвам се докато съм подвижна и приятна за околните "не мрънкам имам предвид" хахахаха

Хаха "приятна за околните" 🤭
Аз все още не съм стартирала с приготвянето на моя багаж, струва ми се доста рано..
Терминът ми е на 31.03,а каката преносих една седмица и не се знае дали и тази госпожица няма да преноса.

Единственото, което може да се каже, че е подготвено за мен е че при една от онлайн покупките взех следродилни превръзки, както и памучни тампони за гърдите.

Мисля да започна да редя куфар края на февруари, когато реално ще вляза в 9 месец за да е готов за всеки случай.

По отношение на реалните магазини, да, добър варинат е стига да имаш тази възможност.
Аз през първата бременност всички дрехи съм купувала по магазини и поръчах само уреди, легло и т н и от по черните петъци.
Сега с каката вкъщи, както от месец е плътно до мен нямам тази възможност и съм купила буквално 2 комплектчета, 2 бодита и терлички, всичко друго онлайн и бих казала, че има и доста добри намаления, а и си е удобство на топло от дивана в хола да поръчваш хихи.

Да попитам и аз нещо - вече измислихте ли имена?
Аз съм се спряла на 4 и все давам зор на ММ да решим, но той все казва рано е, има време и все още нямаме краен вариант (на мен много ми се иска вече да го изберем и да не я наричаме беба 🤭)
С каката по това време (в 7 месец) вече бяхме решили, но не го споделяхме с никой, на останалите казахме когато се роди.

Вие какво мислите, рано ли е за име, лесно ли ще го решите с ММ?
[/] Ето ме в пълния ми блясък 🤣🤣 🤣 Тролчето което не легне ли  следобеда за малко става голям лош трол ,😄😄😄  всеки месец на днешната дата си правя снимки ,за да запечатам прогреса хахахха. За мен не е рано за име даже имаме 4-5 избрани. Но определено клоня към българските имена ,които напоследък са започнали да поизчезват . Не са от първата балканска хахахаха  😀🤣🤣🤣🤣 но пак са сравнително стари хахахахаха

# 466
Ние имахме име за момченце още докато правихме инвитрото, за секунди се съгласихме с ММ на едно име, а за момиченце, май имахме 2-3 варианта, но не ни се наложи да спорим за тях 😁

Аз също правя снимка, но всяка сряда, когато влизам в новата гестационна седмица.
Вече съм доста огромна. А с тази риза/туника преди пандемията ходех на работа 😁🙈
Скрит текст:

Аз съм се спряла на 4 и все давам зор на ММ да решим, но той все казва рано е, има време и все още нямаме краен вариант (на мен много ми се иска вече да го изберем и да не я наричаме беба 🤭)
С каката по това време (в 7 месец) вече бяхме решили, но не го споделяхме с никой, на останалите казахме когато се роди.
[/] Ето ме в пълния ми блясък 🤣🤣 🤣 Тролчето което не легне ли  следобеда за малко става голям лош трол ,😄😄😄  всеки месец на днешната дата си правя снимки ,за да запечатам прогреса хахахха. За мен не е рано за име даже имаме 4-5 избрани. Но определено клоня към българските имена ,които напоследък са започнали да поизчезват . Не са от първата балканска хахахаха  😀🤣🤣🤣🤣 но пак са сравнително стари хахахахаха

# 467
Ние имахме име за момченце още докато правихме инвитрото, за секунди се съгласихме с ММ на едно име, а за момиченце, май имахме 2-3 варианта, но не ни се наложи да спорим за тях 😁

Аз също правя снимка, но всяка сряда, когато влизам в новата гестационна седмица.
Вече съм доста огромна. А с тази риза/туника преди пандемията ходех на работа 😁🙈
Скрит текст:

Прекрасна си 🌷🌷 при мен напоследък слабея в краката и отива в корема 🤣🤣 . Свекървата вика ,чудя се това дете откъде се храни ,че расте 🤣🤣🤣🤣

# 468
Има ли момичета от Бургас,и ако да,при кой се следите? Simple Smile
Др Милена Мануелян се следя аз. Многонсъм доволна.

# 469
Да,чувала съм ,че е много добра,но не изражда,което ме спря.Аз съм при Ковачева,доволна съм също.

Има ли момичета от Бургас,и ако да,при кой се следите? Simple Smile
Др Милена Мануелян се следя аз. Многонсъм доволна.

# 470
Момичета, много сладки коремчета Two Hearts

За утре мисля да отидем до Косара да видя дали ще харесам комплект за изписване. Трябва да проверя евентуално и къде има изложени мостри на бебешки матраци на магнифлекс, че ми се иска да ги видя преди да поръчаме.

За болницата лека-полека започвам да набавям разни неща за багажа. Преди време си бях купила две нощници. Една приятелка ми даде подложки и следродилни превръзки.

# 471
Да се отчета и аз. След сто молитви ММ се нави да ме заведе до един бебешки магазин който тук е много актуален и зареден. Та купих две шишенца за всеки случай, няколко ританки, едно ромпърче, ръкавички, лигавничета, гребен и аксесоари за нокти. На мен си взех една огромна нощница за бременни и кърмачки, та да видим…
Относно имената, аз стм вярваща и децата ми носят имена на светци, кръщавам на тях, не на баби и дядовци.За мен това не променя уважението или обичта към някой от родителите, освен ако в рода няма традиция. Вярно че и двете момчета първите букви имат съвпадения с първите букви, но се знае на кого да кръстени: Йоан на Йоан Кръстител, Петър на Свети Петър и сега очакваме Мария- на Богородица. Преди 15г сънувах сън с нея и от тогава съм обещала, че имам ли дъщеря, тя ще е Мария ❤
Прекрасна вечер на всички ви🥰 Не робувайте на странични мнения. Изберете името с душата си… никога няма да сгрешите.

# 472
Здравейте момичета. Аз още не съм купила комплект за изписване , дори не съм разглеждала. Термина ми е на 6март , и ми се струва ,че има много време. Иначе от към дрешки имам от всичко по малко 😁. И вече в движение ще се купуват нови. Не знам кое ще ми е удобно , а и времето какво ще е ... изобщо не знам. Вече ми е много тежко особено вечер. Да си призная ям много сладко и снаксове , понякога си мисля ,че  е от скука.. и вече съм цели 14кг отгоре.

# 473
и аз хапвам сладичко - кекс, шоколад, тортички.... това ми се яде, от време на време се опитвам вместо кекс или бисквити да ям плод... ама малко след това хапвам някое парче шоколад.... никаква дисциплина Joy
уговарям се с приятелки за разходки... ама срещите са все пред сладкарница, и почват и свършват в сладкарницата

Здравейте момичета. Аз още не съм купила комплект за изписване , дори не съм разглеждала. Термина ми е на 6март , и ми се струва ,че има много време. Иначе от към дрешки имам от всичко по малко 😁. И вече в движение ще се купуват нови. Не знам кое ще ми е удобно , а и времето какво ще е ... изобщо не знам. Вече ми е много тежко особено вечер. Да си призная ям много сладко и снаксове , понякога си мисля ,че  е от скука.. и вече съм цели 14кг отгоре.

# 474
И ние нямаме име още. Имам списък сигурно със 100 имена, които ми харесват, но нищо не ме влече. Отделно не сме решили дали ще кръщаваме на някого. Дъщерята е с буквичката на свекъра, сега нашите да не се засегнат. Отделно брат ми имат детенце, което не кръстиха на никого и все на някой от нашите да има буквичка. Мъжа ми избра името на дъщеря ни, уж аз трябваше да избера за второто, сега се дърпа нещо. И бездруго не пускат татковци в болницата, както я запиша така Grinning
Аз съм се амбицирала да подготвя всичко преди да вляза в 9м. Предния път родих на термин, ама каквато съм мотла стягах багаж цял ден с контракции, а мъжа ми горкия 3 дни глади вкъщи, докато ние бяхме в болницата. Сега ще гледа малката, та не гладене, ами нищо домакинско няма да оставям.

# 475
Добро утро! Нещо не успях да спя тази нощ. Вече удобна поза не си намирам. Преди като легнех по гръб и ми беше добре, но сега все едно не ми достига въздух. Отделно от това от седмица имам болки в ставите на пръстите на ръцете, особено на палците. Все едно съм спала на тях или съм ги натоварила предния ден с нещо. Докато не се раздвижа, чак сила нямам да си сложа шнолата за коса. Странна работа. То и на други места усещам, че ме болят ставите, но в пръстите на ръцете е най-силно.
Ние мисля, че се спряхме на име. Имах не малък списък. Няма да е на никой от родителите.
Относно сладкото, много го обичам, но се ограничавам. Обичам да хапвам шоколад, но с висок % какао - 70-85%, но си позволявам по едно парче.

# 476
  • Варна
Добро утро Revolving Hearts
Аз пък за сметка на предните нощи, тази спах доста добре. Легнах си към 22:30 и само с 3 ставания до тоалетна спах до сега Grin Не ми се беше случвала сигурно от преди да забременея Sweat Smile
За име ние постигнахме консенсус, няма да е кръстена на никого, името е нетрадиционно и не е българско.
Лейди какво стана на прегледа ? Надявам се всичко да е наред Purple Heart

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 10:12 от Nicolee.smoletsova

# 477
и аз хапвам сладичко - кекс, шоколад, тортички.... това ми се яде, от време на време се опитвам вместо кекс или бисквити да ям плод... ама малко след това хапвам някое парче шоколад.... никаква дисциплина Joy
уговарям се с приятелки за разходки... ама срещите са все пред сладкарница, и почват и свършват в сладкарницата

Да си призная,нямам ден без сладко 🥰🥰🥰😀

# 478
Момичета, знаете ли дали сенниците на количките и всички свалящи се материи по тях могат да се перат в пералня? Количката 3 в 1 ми е от друго бебе и ми се иска да мина всичко през пералня, включително и външните покрития - сенници, подложки и т.н. Количката ми е Chipolino Elite 3 в 1 и външните материи са нещо като плътен, но гъвкав дунапрен (даже бих казала неопрен) - водоустойчив. Имам нужда от конкретен отговор - перат ли се. Благодаря!

# 479
Миленка , погледнах модела, за който питаш на сайта на Чичолино,
В PDF-а с инструкции пише следното:
(Това е линкът, а инструкциите са малко след видеото - https://chipolino.com/en/product/3059-baby-stroller-elite-3-in-1 )

4-тата точка - почистете тъканите с навлажнена памучна кърпа или гъба и мек сапун:

Момичета, знаете ли дали сенниците на количките и всички свалящи се материи по тях могат да се перат в пералня? Количката 3 в 1 ми е от друго бебе и ми се иска да мина всичко през пералня, включително и външните покрития - сенници, подложки и т.н. Количката ми е Chipolino Elite 3 в 1 и външните материи са нещо като плътен, но гъвкав дунапрен (даже бих казала неопрен) - водоустойчив. Имам нужда от конкретен отговор - перат ли се. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт