Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 855
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
Хоуп, това е от много скоро. Преди си се рекламираха като немско училище и много семейства го избраха именно, заради това.
Очевидно са видели, че няма как да осигурят учители по немски и явно все пак са осмислили, че резултатите им са потресаващо зле, а и с английски е много по-лесно в начален етап. Но се оказва, че и английският им е много зле.

# 226
Те и Дорис Тенеди бяха немско училище.

# 227
  • в страната на чудесата
Без съмнение Нот, но обикновено не си натискат парцалите толкова.

# 228
  • София
Има ли някой с мнение за Дорис Тенеди от личен опит или от близки? Би ми било полезно, доста рядко се обсъжда това училище

# 229
  • София
Близко дете завърши гимназията на Дорис Тенеди. Общо взето бяха доволни от обучението, но не и от средата.

# 230
Хубаво училище е. Ако имаш бизнес за наследяване.

# 231
Аз се отказах да гледам там, след като преброих повторението на думата "елитарност" в презставянето на училището.

# 232
Запълват се абсолютно винаги, даже понякога приемат и повече от обявените. Wink

АКо в ПУК са били 70 приети деца, а в 1 клас 78, каквато е стандартна бройка, няма вариянт да не са отпаднали. Аз лично следя всяка година обявените места за 1 клас и не помня последните години да е имало по-малко от 10-12-15 обявени места. Проста аритметика, на която аз вярвам повече, отколкото на казаното от някой...

Относно борйките между ПУК и 1 клас в СС само минавам статистически да кажа:
ПУК приемат 70 деца - 5 класа по 14 деца.
1 клас приемат 15 деца - така децата стават 85
Разпределят ги в 4 класа по 21 деца, което прави 84 деца

Това значи че максимум 1,2 деца след пук може би не продължават. последните няколко години няма деца, които да не са продължили. Във випуска на моето дете със сигурност няма непродължило дете. Така че новите родители не се плашете толкова.

# 233
Е, тези, които са ги приели в ПУК, няма защо да се плашат.

# 234
Бихте ли споделили каква е актуалната такса в Томас Едисън?  Не откривам да е обсъждано скоро. Благодаря.

# 235
Запълват се абсолютно винаги, даже понякога приемат и повече от обявените. Wink

АКо в ПУК са били 70 приети деца, а в 1 клас 78, каквато е стандартна бройка, няма вариянт да не са отпаднали. Аз лично следя всяка година обявените места за 1 клас и не помня последните години да е имало по-малко от 10-12-15 обявени места. Проста аритметика, на която аз вярвам повече, отколкото на казаното от някой...

Относно борйките между ПУК и 1 клас в СС само минавам статистически да кажа:
ПУК приемат 70 деца - 5 класа по 14 деца.
1 клас приемат 15 деца - така децата стават 85
Разпределят ги в 4 класа по 21 деца, което прави 84 деца

Това значи че максимум 1,2 деца след пук може би не продължават. последните няколко години няма деца, които да не са продължили. Във випуска на моето дете със сигурност няма непродължило дете. Така че новите родители не се плашете толкова.

Сигурно ли е че са по 21 деца в паралелка? В 7 клас в момента са 3*20 и 1*21.
Като до миналата година класът беше от 19 деца. Трудно мога да си представя къде в тези стаи се побират 21 деца.
И абсолютно сигурна ли сте, че няма отпаднали? Ако е официална информация - ок. Но една жена каза не върши работа. В нашият клас от ПУК за 1 клас - 2 деца. От 3-ти за 4-ти едно дете.

# 236
Fancy, радвам се, че и някой друг потвърди. Аз мога да говоря само за випуска на детето - никой не е отпадал, не е “една жена каза”, водили сме няколко пъти тази дискусия май. И да - някои класове са вече с по 21 деца.
А официална ли е информацията колко деца точно се приемат от обявените бройки?

# 237
Fancy, радвам се, че и някой друг потвърди. Аз мога да говоря само за випуска на детето - никой не е отпадал, не е “една жена каза”, водили сме няколко пъти тази дискусия май. И да - някои класове са вече с по 21 деца.
А официална ли е информацията колко деца точно се приемат от обявените бройки?

Какво се опитваш вече втори път да намекнеш? Че обявяват 15 места, но приемат само 10? За чий им е това упражнение? Има случаи, при извънредни обстоятелства, да приемат и повече от обявените.

21 в някои класове не върши работа, защото твърдението е за 21 деца във всички класове. И ми позволи да кажа, че не е вярно, че няма нито едно дете. Защото и аз имам информация от близки приятели с дете в 1 клас. Силно се съмнявам да можете да проследите процесите във всички класове ПУК, освен ако някой от училището не ви осведоми, че няма напуснали. В последното сериозно се съмнявам.

И в крайна сметка няма твърди правила. В един випуск са 10 отпаднали, в друг няма нито едно дете. Но като правило след ПУК се прави допълнителен подбор на децата на база представяне. В нашият клас са били две деца отпадналите. На мястото на едно от тях е моето дете. В другите класове също е имало по едно-две деца. Заварихме клас от 17 деца. През годините нарастна до 20 деца в момента.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 09:40 от Fancy

# 238
Здравейте! Между ЧОУ “Света София” и 145 ОУ “Симеон Радев” кое бихте препоръчали за начален курс и защо (ако предположим, че финансовият аспект не е решаващ фактор)?
Виждам, че и двете са водещи в класациите след НВО, би следвало да дават добро ниво на образование на децата.
Но дяволът обикновено е в детайлите, затова се надявам да ме посъветвате от опит. Благодаря!

# 239
  • София
Milady_G, в темата за частните училища сте. Тук всички родители сме предпочели частното образование, пред държавното. Не се гледа само резултатите на НВО. Сравнението на едно от най-добрите частни училища с, което и да е държавно е много неуместно. Най-малкото- Света София е с голям подбор, т.е. родителите са амбициозни, децата са възпитани, учителите са добре подбрани, а в държавното е- квот' такова Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт