Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 843
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И аз се интересувам от учителите в СМГ и ПЧМГ през следващата година. (прием след 4-ти клас).Ако някой има информация ще съм благодарна.Първоначално клоняхме към СМГ, но сега все повече към ПЧМГ.

Обикновено учителите, които извеждат 7 клас в ПЧМГ се връщат да поемат 5-ти. Разбира се понякога има разни размествания, така че със сигурност едва ли към момента се знае, но като направят отворени врати би трябвало да ви дадат тази информация. В момента на 7 клас преподават Добри Данков и Антоанета Стоянова. Г-жата е прекрасен математик, много спокойна, много отдадена на работата си и децата. Моето малко дете, което учи при нея, е от типа деца, които решават задачите, но не обичат математиката кой знае колко, но заради подхода на учителката не се оплаква от многото часове и домашни, избираемите часове по математика при Симеонов също са доста интересни. Данков е известно име, но лични отзиви за него не мога да дам, той води школата по математика.
Редактирам се да допълня, понеже се говореше и за състезателната математика - голямото ми дете беше в същото училище до 12 клас и участваше във всички състезания по математика, така че ако някой иска информация съм насреща.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 14:56 от EliG

# 586
Цитат
И аз се интересувам от учителите в СМГ и ПЧМГ през следващата година. (прием след 4-ти клас).Ако някой има информация ще съм благодарна.Първоначално клоняхме към СМГ, но сега все повече към ПЧМГ.

Аз съм абсолютно същия случай само, че за по следващата година. Сега търся контакт на добър учител за частни уроци по математика. Ако някой има опит, ще се радвам да сподели, може и на ЛС

# 587
  • София
От две училища ми казват, че ще
изчакат с обявяването на таксите до последно, за да се ориентират в ситуацията. Икономическата имам предвид.
Хем не искат да вдигат рязко и много, за да не си поставят в затруднено положение учениците, хем с новите да няма голяма разлика, хем и техните разгоди са рязко скочили с тези цени на всичко.

# 588
Договорите в нашето ЧУ идват в първата седмица на март при нас, предполагам при повечето е така. Оринетировъчвото повишение е 300-500 на повечето места.

# 589
Договорите в нашето ЧУ идват в първата седмица на март при нас, предполагам при повечето е така. Оринетировъчвото повишение е 300-500 на повечето места.

Ами не, в СС срокът за подписване е края на май.

# 590
Здравейте,
Имате ли отзиви за Дорис Тенеди?

# 591
  • София
Аз ще се присъединя с призив за отзиви от Maple Bear.

# 592
Има ли някой с мнение за Дорис Тенеди от личен опит или от близки? Би ми било полезно, доста рядко се обсъжда това училище
В класа на детето ми в Питагор дойде детет от Дорис Тенеди. Детето беше с много знания и умения. Питах родителите за мнения и те споделиха, че са доволни от повечето неща в училище. Имали уникална учителка, но просто детето се е насочило към математиката.

Също така имам приятеско дете което е в гимназията на Дорис Тенеди. И детето и родителите са доволни.

# 593
Аз ще се присъединя с призив за отзиви от Maple Bear.

Моето дете е в училището вече 3та година и съм доволна. Първоначалната заявка и обещания са спазени до момента. При възникнали ситуации и проблеми се взмимат мерки, даже обикновено са взети още преди да се обърна към ръководството. Децата са много задружни и сплотени. Моето дете от малко не е фен на ученето и изпитва затруднения, но постоянно се мислят методи, за да не изостава. Мога да кажа, че постигнаха неочаквани резултати, като се замисля какво му беше нивото по всичко когато тръгна. Всичко стана по естествен начин, с работа в екип между училище и родител. В същото време голяма част от децата в класа са на много високо ниво, но така си структорират програмата, че и по-напредналите, и по- изостаналите не са ощетени.

# 594
  • Отвъд алеята зад шкафа
seawind  до кой клас има деца в училището? Правиха ли прием да кажем за деца 2-ри, 3-ти клас или започнаха с първи випуск деца от ПУК? По кои учебници се работи?

# 595
seawind  до кой клас има деца в училището? Правиха ли прием да кажем за деца 2-ри, 3-ти клас или започнаха с първи випуск деца от ПУК? По кои учебници се работи?
Училището отвори през учебната 2020-2021 с прием за ПУК, 1ви и 2ри клас. Тази учебна година са първите четвъртокласници, които догодина ще са 5ти клас.
Сега във втори клас са с  "Бит и техника" по математика и "Анубис" по БЕЛ. Миналата година, ако не се лъжа по математика пак беше "Бит и техника", а по БЕЛ на "Просвета". Като цяло учебниците и учебните тетрадки седят там и периодично ни се носят, за да ги видим. Работи се много с допълнителни материали.
По Английски нямат конкретен учебник, а се ползва Канадската програма.

# 596
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря. А колко деца са във всеки випуск? Базата как е? Всъщност по канадската програма само АЕ ли имат? Всичко друго е по МОН?

# 597
От септември миналага година отвори и детска градина. ПУК  е там. В момента в училището има 2 паралелки в 1ви клас, 2 паралелки във втори и по 1 клас от 3ти и 4ти. Оптималният e 18 деца.
Базата има всичко необходимо. Широки стаи, напълно оборудвани с кътове за четене. Много са шарени и изпълнени с изработени от децата красоти.
Да, работи се по МОН, само АЕ е по тяхната програма. Учителките по-двете програми работят в екип и един вид Канадската програма допълва. Например паралелно започват да учат умножение и по двете програми. Канадксата е доста по- нагледна и запълва пропуски, ако нещо не е схванато от децата. По същият начин докато учеха за съществително, прилагателно и глагол, по АЕ учеха за adjective, verb, noun. Как се откриват в изречението и тн.
Към момента имат 560 училища в 30 държави. Идеата е да обхване от ясла до гимназия. Така е в повечето държави където са от повече години. Също така в някои държави имат училища в повечето големи градове. Дори по време на пандемията изпращаха за няколко седмици учители от Канада, за обучение, проследяване на дейността на преподавателите и нивото на учениците. Родителите също имат възможността да се срещнат с тях.

# 598
seawind в Канадската програма застъпен ли е Jump Мath  с нашите БГ- учбници?

# 599
Точно Jump Math не е, но методологията е подобна. Ползват си техни, разработени от екипа им в централата.
Скрит текст:
Maple Bear schools benefit from our distinguished academic faculty of Canadian trainers, curriculum writers and quality assurance personnel.

The Maple Bear program is a living, breathing curriculum that is constantly being updated. We have a large faculty of experienced teachers and education administrators that we draw upon to develop new curriculum, new training materials and methodologies and school policies. We undertake periodic student assessment at schools to benchmark student performance.

Maple Bear provides continual professional training and support for our teachers. Trainers from the Maple Bear Faculty mentor teachers and introduce them to the latest pedagogies and instructional strategies. We also have partnerships with the Province of Manitoba’s Department of Education as well as the University of Winnipeg where Maple Bear teachers can take courses leading them to a Masters in Education.

Every Maple Bear school undergoes an annual inspection that covers everything from safety equipment to classroom performance. On a regular basis and drawing on the experience of training staff in schools, we review and update our curriculum to reflect the latest developments in the field of education and changes in local regulations and requirements. All Maple Bear schools have clean, secure facilities and low student to teacher ratios.

Our goal is to establish quality schools that will provide an excellent education experience to students for generations to come.

Общи условия

Активация на акаунт