Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 802
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
В Maple bear програмата не е постоянна, а подлежи на непрекъснати промени, т.е. може един випуск да е учил по едни учебници и материали, но следващият да ползва по-различни. Учителите са ангажирани в обучения във връзка с надграждането на програмата.

Странно е, че за момента нямат училища в Западна Европа (имат само в Испания и Португалия), като че ли експанзията им е насочена към ЦИЕ.

# 601
Здравейте,
Имате ли отзиви за Дорис Тенеди?

Дъщеря ни е в Дорис Тенеди, втори клас. Планираме да е там до четвърти, след това ще сменим. Не сме изцяло доволни, но преобладаващо - да (от средата като цяло в класа, от обучението по английски, по български също, случихме и на чудесна класна). Ако имате конкретни въпроси - ще отговоря.

# 602
  • гр. София
Здравейте,

Дъщеря ни е в Дорис Тенеди, втори клас. Планираме да е там до четвърти, след това ще сменим. Не сме изцяло доволни, но преобладаващо - да (от средата като цяло в класа, от обучението по английски, по български също, случихме и на чудесна класна). Ако имате конкретни въпроси - ще отговоря.

A след това накъде ще насочите детенцето?

# 603
  • София
Seawind много благодаря споделеното. Хубаво е да има такива по-съдържателни постове като вашия в темата.

По отношение на новите договори за 23/24г. мисля, че и самите училища още не са ги формулирали. Говоря за таксата, разбира се. Нашата такса не я увеличиха втори срок, макар да имаха право, но със сигурност сега ще я вдигнат за първи клас. Можем само да гадаем, ама ми се струва, че около 500€ ще е увеличението на таксата. За транспорта увеличението не знам какво би било, ние не ползваме и не ни е перо, но и там вероятно ще има.

# 604
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нашите договори вече ги подписахме. Няма увеличение на таксата.

# 605
Във ФЛ има увеличение 12%.

# 606
  • София
Във Фюжън - 15 %, а за нови ученици - 20%.

# 607
Здравейте,

A след това накъде ще насочите детенцето?

Вероятно ПЧМГ

# 608
  • София
От ТЕ ни изпратиха вече договорите за следващата година - таксата е увеличена с 550 евро /500 по основната такса + още 50 за задължителните допълнителни дейности, които вече 7-ма година не мога да разбера защо не ги включат в основната такса/. Та накратко - сумата е 6 388 евро при еднократно плащане и без транспорт. Транспортът е 1 440 евро и се плаща с първата вноска за годината, ако е избрано разсрочено плащане.

# 609
При годишна инфлация над 16% - се чудя как някои училища ще запазят таксата, и на каква цена. Ще приемат повече деца в клас, или ще държат учителите на ниски заплати? Извинявайте за битовата вметка, но една кутия сирене Маджаров от 16 стана 25лв., за газ/парно да не говорим - та, чудя си се.

# 610
Има училища, които вдигнаха таксите през тази учебна година и може да пропуснат следващата, според мен. Не смятам, че ще рискуват името на училището с икономии от към увеличаване броя на деца или от текучество на учители.

# 611
  • София
Аз пък започнах да се чудя, ако ги вдигнат с 20% как ще си плащат хората. Имайки предвид именно инфлацията и поскъпването на всичко останало, както и кризата, с която работодателите масово се оправдават, за да не вдигат заплатите... Не знам дали във всички сфери е така, но около мен доста познати казаха, че са им замразили заплатите, спират бонуси и т.н.... Знам, че образованието е висша ценност и който се е хванал на хорото, ще го играе до последно, но на каква цена...

# 612
  • София
Нашите договори вече ги подписахме. Няма увеличение на таксата.
За нас обаче има увеличение, явно защото минахме към цените "за всички". Спазиха обещанието за хората, които се доверихме в началото таксите да не се увеличават много в първите 2-3 години, за да сме чесни удържаха 4 години, за което сме благодарни.
Гадамер, ще ъпдейтнеш ли 1ва страница, защото ако правилно смятам годишната такса е 7000 евро за 4-7 клас и 6300 евро ПУК-3ти клас.

# 613
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ще ъпдейтна накуп като се събере информация за повече училища. И без това сега не мога да редактирам първия пост. Ти сумираш обаче, а в таблицата са отделени основната такса и тази за транспорта и допълнителните дейности.

# 614
  • София
Направо на следващата тема сложете новите цени.

Общи условия

Активация на акаунт