Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 757
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
Познаваш лично всички в темата? Simple Smile
Казах "не знам да има", а не "няма", различно е значението на двете.

Какви биха били евентуални причини, поради които бихте държали дете (повече от една учебна година) на място, чиито негативи преобладават? Питам наистина, тази есен дъщеря ми ще кандидатства и за някои от набелязаните училища срещам диаметрално противоположни мнения, затова не изключвам възможността да сгрешим с първоначалния си избор и да търсим преместване...

Аз съм доста крайна в тези неща, след като допуснах грешка да си седя и трая за група в детската градина. Към днешна дата, ако не ми харесва, веднага си местя детето, стига да има място там, където искам. Обсъждам го и с него де. Но  голямото ми дете е доста адаптивно и никога не е имало проблем с това, малкото те първа ще го видим.
Вие за кое училище ще кандидаствате?

# 676

Какви биха били евентуални причини, поради които бихте държали дете (повече от една учебна година) на място, чиито негативи преобладават? Питам наистина, тази есен дъщеря ми ще кандидатства и за някои от набелязаните училища срещам диаметрално противоположни мнения, затова не изключвам възможността да сгрешим с първоначалния си избор и да търсим преместване...

Ами липса в текущия момент на по-добра алтернатива. Не е ли очевидно? Да не можете да преместите, защото няма свободни места, детето не е прието, не можете да си го позволите финансово и т.н., и т.н. Всяко едно преместване е функция на поне 3 страни, като не броим самото дете.

# 677
  • София
Да, при толкова училища с неизвестни (за мен) качества, не се замислих, че може в нито едно от "по-добрите" да няма място. Иначе финансовият фактор от едно чу до друго чу, с изключение на няколкото доста по-скъпи, не е толкова голям.

Вилианка, най-протеричиво ми се струва Иззи, чувам горе-долу по равно прекрасни и доста неприятни отзиви. До преди 1-2 години ми беше в топ 3 в списъка, а сега се чудя дали въобще да кандидатства там...

# 678
  • Пловдив/София

Ти сериозно ли питаш? Да отделиш едно дете от познатата среда, от приятелите му, особено, ако се адаптира по-трудно или вече е имало смяна… Това е ужасно трудно решение. Трябва нещат да са мега зле, например психически или физичвски тормоз или пълно неглижиеране на учебния процес, за да предприема такава стъпка.

# 679
Да, при толкова училища с неизвестни (за мен) качества, не се замислих, че може в нито едно от "по-добрите" да няма място. Иначе финансовият фактор от едно чу до друго чу, с изключение на няколкото доста по-скъпи, не е толкова голям.

Вилианка, най-протеричиво ми се струва Иззи, чувам горе-долу по равно прекрасни и доста неприятни отзиви. До преди 1-2 години ми беше в топ 3 в списъка, а сега се чудя дали въобще да кандидатства там...

Наистина, за Иззи има много противоречиви мнения. От много положителни до силно отрицателни. Чудя се на какво се дължи този разнобой в мненията.

# 680

За начален етап на обучение за малкото ми дете съм избрала Света София. Нямам много аргументи в защита, но от чутото и видяното от близки и приятели, това училище си заслужава. Даже ще пробваме да кандидастваме още в ПУК

# 681
  • София
Наистина, за Иззи има много противоречиви мнения. От много положителни до силно отрицателни. Чудя се на какво се дължи този разнобой в мненията.
Моите наблюдения са, че доволни са тези с първо дете, които нямат предшестващ училищен опит. Тези с опит са в повечето случаи недоволни, но пак казвам, това са моите наблюдения. При старта на Иззи няколко деца от випуска на сина ми последваха учителите си от СС в Иззи. След две години някои се опитаха да се върнат в СС, но не издържаха приемните изпити.

# 682
Крайно време беше да се появи СС😀
Те всички него са избрали, но не е разтегателно.

# 683
Моите наблюдения са, че доволни са тези с първо дете, които нямат предшестващ училищен опит. Тези с опит са в повечето случаи недоволни, но пак казвам, това са моите наблюдения. При старта на Иззи няколко деца от випуска на сина ми последваха учителите си от СС в Иззи. След две години някои се опитаха да се върнат в СС, но не издържаха приемните изпити.

И които нямат опит с наистина добри ЧУ. Иначе сравнено с някои по-посредствени, действително е по-добро.

# 684
  • София

И които нямат опит с наистина добри ЧУ. Иначе сравнено с някои по-посредствени, действително е по-добро.
Предположенията не са верни! 2ро дете, 1то беше в Питагор/ПЧМГ, 2то е преместено от ЕСПА и сме много доволни от Иззи. Нямат слабо звено при преподавателите. Държат на дисциплината, според мен, много повече отколкото другите училища, с които имам опит.

# 685
  • София
Не предположения, а наблюдения. И изрично подчертах, че са лични мои. Не съм ги представяла като безспорен факт, така че удивителните са излишни. А че събраха добри учители няма спор.

# 686
  • София
Не предположения, а наблюдения. И изрично подчертах, че са лични мои. Не съм ги представяла като безспорен факт, така че удивителните са излишни. А че събраха добри учители няма спор.
Не съм искала да звуча нападателно, споделих другата гледна точка.

# 687
  • София
Ами аз познавам няколко семейства, които си преместиха децата от СС в Иззи и са по-доволни. Познавам и 2 направили обратното и са по-доволни от СС, тук и двете са с по 1 дете, но това е защото Иззи е доста ново може би. Познавам и родители, чието дете не се чувстваше добре в Иззи, но е страшно щастливо във Фюжън. Стоя си зад думите, че не всяко училище е добро за всички деца. Познавам и родители на дете минало през Иззи, Питагор и сега е в СС, както вярвам, че всеки познава по няколко комплекта родители с много опит в ЧУ, защото средите ни са такива. Не знам защо се продължава в темата "да си ги мерим". Единствено се притеснявам дали ще успеем да плащаме до край с тези повишаващи се цени и да не ни се налага да минаваме на филии с пастет Grinning
P.S. Следя внимателно Питагор, които се решиха да вземат държавната субсидия и до какво ще доведе тя, чисто ценово.

# 688
Ами, в крайна сметка тези разлики в мненията за Изи и сравнените училища много зависят от конкретните изисквания на родителите към училището и наклонностите на самото дете.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 10:50 от Fancy

# 689
Дъщеря ми в момента е в ДУ (кварталното), но ще се борим за ПЧМГ след 4клас. Синът ми в момента е в градинска възраст и както казах, ще го пробваме в СС или в Питагор. До преди време, изобщо не допусках, че ще плащам за образование, за мен беше тема табул, но се убедих, че това е неизбежно. Дали ще са частни уроци или такси на ЧУ, пак се плаща. В момента дъщеря ми ходи извън ДУ на допълнителни курсове по математика, английски и отделно на частни уроци по математика и ми се връзва доста солено. Но в името на доброто образованине си преоитизираме разходите и гледаме за децата да има. Разбира се, наясно съм, че ЧУ не е гаранция за успех, но смятам, че дава по добри възможности от ДУ.

Общи условия

Активация на акаунт