Сложни отношения и празници

• 19 381
  • 432
  •   1
Отговори
# 345
Незабавно обявете за светец този мъж, все пак за Коледа е направил компромис!

# 346
Arielle, като те чета колко си устата и нямаш мярка на приказките, чудесно си те представям като тоя тип тъщи и свекърви, от които зетьовете и снахите странят. Ха сега, представи си как дъщеря ти предпочита да те остави сама за празниците, за да не си развали отношенията със съпруга, който смята, че ще лаеш прекалено много и ще му нарушиш спокойствието? Как ти се струва? В реда на нещата, а?

Умната свекърва/тъща не се докарва до там да не я искат по празници.
И да светец е можеше и за Коледа да й затръшне вратата заради (според вас) "собственият си кеф".

# 347
Можеше, ама нямаше да ми е мъж вече, ако съм аз. А на този свинщините явно нямат последици.

# 348
Дъщерята на свека е в подобни отношения. Проекто зетят се е погрижил срещите да са максимално разредени защото не знае кога да млъкне. Ако я питаш свека, тя нищо не е направила - само сипе змии и гущери.
Ама това "нищо" е разредило срещите с дъщеря им до нетърпимост.
Оплаквала се не веднъж от това.
Ние ходим уж по-често но на последното виждане така ме захапа, че трябваше да говоря с приятеля ми да я свали на земята, че да не вземем и ние да "разредим срещите".
За всяко нещо си има причина

# 349
Имайки предвид, че звучиш като конфликтна личност, замисляла ли си се, че тези причини може да имат нещо общо и с теб?

# 350
Точно пред нея пък думичка не съм казвала, за да не я обидя.
Всичко го е чувал мъж ми на четири очи и й е обяснявал човешки да внимава.
Тя обаче тропва с краче казвайки, че си е "такава". Ако аз реша да не мълча и аз да бъда "такава" може и шамари да яде.
В случая, аз съм тази която се контролира, не тя.

# 351
Самото обръщение свека е толкова неуважително и неприятно, веднага издава отношението ти към нея. А това си личи. Искаш теб да те уважават и да се съобразяват, но май не можеш да отговориш с реципрочност в отношенията.

# 352
Теорията, че мъжът си търси жена, която да прилича на майка му, май ще се окаже вярна.

# 353
Ако аз реша да не мълча и аз да бъда "такава" може и шамари да яде.

После защо в чужбина ни мислят за първобитни

# 354
Ако аз реша да не мълча и аз да бъда "такава" може и шамари да яде.

После защо в чужбина ни мислят за първобитни

Ми, както виждаш тя се държи като селска пръчка, а аз си затварям устата сакън да не й нараня "чувствата".

# 355
Не е нужно да казваш и дума, за да се усети, че не харесваш и уважаваш някой. Ако цялостното ти излъчване и поведение са такива, нормално да предизвикваш същото към себе си.

И все пак, дори в ситуация, в която хората не се харесват особено, не е нормално да си затваряш очите, ако семейството на мъжът ти минава през криза. Вселената не се върти около теб, трябва да реагираш адекватно, когато ситуацията го изисква.

# 356
Хахах, значи тя е "свека", а мъжът просто "приятел".
Ще припадна.
Знам, знам, Ариел, че умните не биха допуснали това, но все пак имай си едно наум за в бъдеще, че обикновено много потисканите снахи често се превръщат в трижди по-проклети и ненавиждани свекърви или тъщи. Предава се по съребрена линия тази проклетия.

# 357
  • SF
Ами ето такива роднини, заради възпитанието си и умението да сме търпеливи и разбрани, се налага да преглъщаме.
"Ще закъснея малко, защото съм на работа и после има огромни задръствания. - Е!! Ти нощес ли ще идваш! В 12 часа??!"
Това ли казах? Че ще дойда в 12 или че ще закъснея МАЛКО.
"Пешо няма да идва." - "Кучета пред вратата ли ще сложиш??"
Много, много трудно общувам с хора, които нарочно кривят ситуациите, преекспонират, преувеличават, правят от мухата слон.
Едната казала на другата "да не забравим да сложим и малко сол", другата чула "тя ще ми казва на мене, че не мога да готвя!!" или "не мога да помня!", "да си види собствените манджи на какво приличат!" Наистина трудно се изтрайват, но... По-добрият вади и тези умения да си запуши ушите, да си затвори очите и да ги остави да си се кефят на благоденствието, което са постигнали!

# 358
Ако аз отида при майка ми трябва и деца да помъкна с мен и ще стане семеен скандал.
Какъв е този мъж? Не, мерси!

# 359
Бъдни вечер мина, ще каже ли авторката как се разминаха нещата?

Общи условия

Активация на акаунт