Сложни отношения и празници

• 18 722
  • 432
  •   1
Отговори
# 390
Погледни в себе си и ще видиш.
Не е простотия щом не му пука за никой друг, освен себе си. Напълно достатъчна причина е за раздяла. Както казах, аз не бих стояла с никой на всяка цена, особено пък човек, който няма дори минимални изисквания към себе си и отношението си към заобикалящите го хора. Човек, който не може да се погледне отстрани и да види колко е жалък дори в такъв момент.

# 391
Децата на авторката също нямат нужда от баща, реши форумът.

# 392
Е, ако ще се разведат, защото жена му поканила майка си на вечеря, е*Ем ти и семейството. То е "разведено" отдавна.

# 393
Бащата не е само физическо присъствие, но до голяма степен ролята му в много семейства е сведена до това. Не си мислете, че подобно нещо не говори и за качествата му на баща.

# 394
Е, ако ще се разведат, защото жена му поканила майка си на вечеря, е*Ем ти и семейството. То е "разведено" отдавна.
Аз разбрах да се развеждат, защото тя не е доволна от отношението към тъщата. Smiley

# 395
Отношението не е само към тъщата, а основно към жена му и децата му. Все пак, за него е тъща, но за тях е майка и баба. Подобен егоизъм няма място в моят живот и не бих го търпяла. Други явно го търпят, тяхно право си е.

# 396
Страшен егоизъм, нали на следващия ден ще е с тъщата?

С две деца не знам как ще мислиш. То и аз съм курназ, но само с едно. С две и аз ще се плаша да не остана сама. Sunglasses

# 397
Страшен егоизъм, нали на следващия ден ще е с тъщата?

Да, и с другите роднини. Т.е. наместено по начин, по който на него му е най-удобно. А това, че жена му е усещала нужда да не оставя майка си сама на Бъдни вечер... голяма работа.

С две деца не знам как ще мислиш. То и аз съм курназ, но само с едно. С две и аз ще се плаша да не остана сама. Sunglasses

Много пъти съм казвала, че се стремя да постигна независимост в живота си, и за мен и за дете. Нямам нужда да се държа за някой, защото иначе нямам друг избор. Освен това, в моето семейство + разширеният му вариант царят разбирателство, грижа и уважение. Никой няма да остане сам.

# 398
Чудесно, но не знаеш положението на авторката.
Представям си радостта на бабата, когато дъщеря й отиде при нея с внучетата и й каже, че е напуснала мъжа (и по каква причина) и вече ще си живеят заедно. Rolling Eyes

# 399
Придобивам все някаква представа за нейното положение, съдейки по ситуацията.
А "причината", както я наричаш, е просто симптом на нещо по-голямо. Дълбоко се съмнявам, че един иначе мил, добър, емпатичен, разбиращ човек, изведнъж ще се изцепи така брутално.

# 400
От това, което сподели авторката, аз поне разбрах, че ако настоява майка ѝ да дойде или тя отиде при нея, за да не е сама, ще стане "голям семеен скандал". Т.е. тя се страхува от гнева му, а защо не и от раздяла, инициирана от него.
Мъжът е егоист и обича да става неговото. Някога, някой си роднина го бил разочаровал и прекратил отношения с всички. И съответно, и жена му трябва да постъпва като него. Неговите ако иска да си ги кани. Но да не се съобразиш с чувствата и желанията на половинката ти в такъв момент, не го разбирам. Тази година, за една вечер, ще я изтърпиш тъщата. След като така жена ти ще се чувства добре и ще е спокойна. Но явно авторката е безгласна буква и няма право да покани майка си на Бъдни вечер. И стига с тази Коледа. Авторката иска майка ѝ да не е сама на Бъдни вечер, този ден е по-специален, а не Коледа. Какво ще му стане ако се съгласи с жена си, тя не кани комшията все пак. Аз съвет на авторката не мога да дам. След като мъжът има последната дума и решава какво ще се случва в дома им, без да се съобрази с нея, тя няма полезен ход. Ако му направи напук току виж се разделили. А тя не иска това. Иска само майка ѝ да не е сама точно на Бъдни вечер.
Не мога да си представя да се тормозя, че майка ми е останала сама, да искам поне първата Бъдни вечер без баща ми, да прекара с мен и внуците си, а мъжът ми да забрани да я поканя. Освен, че е крайно обидно такова поведение, нали ще ми присядат залците цяла вечер, мислейки я.

# 401
Както казах, аз не бих стояла с никой на всяка цена, особено пък човек, който няма дори минимални изисквания към себе си и отношението си към заобикалящите го хора. Човек, който не може да се погледне отстрани и да види колко е жалък дори в такъв момент.
Съгласна съм, аз това го очаквам и от моите роднини, и от роднините на мъжа ми. Тоест някакво крайно лошо отношение - неуважение, обиди и т.н. от свекървата няма да преглътна.  Човешки се държа към хора, които ме смятат за човек. От тази гледна точка не залитам в крайности и не бих се правила на мъченица за някой, който се държи с мен като със скот.
Но ситуациите са различни, в този случай авторката каза, че е нямало разправии между зет и тъща - тоест в случая зетят е с грубото отношение и проявява егоизъм и безчувственост на семеен празник в такава семейна криза. Той няма логично оправдание и ако съм на мястото на тъщата, както казах око за око.

# 402
За авторката Коледата не е съсипана.
Тя е угодила на всички в ситуацията. И вълка е сит и агнето е цяло.
Ако беше действала както някои тука я подкокуросваха можеше вече да се е изнесла с един сак с дрехи при мама.

Ясно ми е каква е Коледата в годината, в която си загубил баща си.

Никой няма да се разведе заради такова нещо,  но всеки ще помни как е постъпил партньора му  и някой ден може и да натежи на везните.... Особено,  ако там вече има и други такива тежки  постъпки.

# 403
Iris04 ти си Ванга и знаеш, как ще се развият нещата добре. Тя авторката не си познава мъжа, ама ти да.
И понеже няма да се развеждат се е съгласила майката да не присъства на Бърни вечер. За мен е постъпила правилно. Всеки в картинката е направил някакъв компромис (нещо, което всеки брак изисква).
Апропо Коледа и семейство - от повече от 10 години по независещи от мен причини не мога да празнувам Коледа със семейството си. През тези 10 и повече години преживях и семейни загуби. Трябва ли това да е причина да скапя празника на всички около мен "щот така".?

# 404
Загубата е прясна, Алиел, не е от последните 10 години. Сериозно ли изобщо не можеш да усетиш ситуацията, имам чувството, че ти обясняваме като на сляп човек как изглежда червеният цвят...?

И да, аз с удоволствие ще скапя празника на човек, който демонстрира непукизъм и неуважение към мен в такъв момент. Дори няма да се замисля, че празника му щял да бъде развален, след такава изцепка.

Общи условия

Активация на акаунт