Сложни отношения и празници

• 18 722
  • 432
  •   1
Отговори
# 405
Ариел, понякога се чудя защо се държиш като тъпоъгълник. Мисля си,че си интелигентно момиче, ама нещо много куца душевно при теб.
Сега да ти кажа... тази година загубих баща си. ММ загуби баба си и братовчед си преди дни. Братовчед равносилен на брат, загина на 20 и няколко години.

Поканихме у нас родителите му и майка ми. Почернени са и двете фамилии. Не ни е до празник. Но ако си бяхме яли сами сармите всеки в неговата къща, нямаше  да е по-леко.

Не съм близка със свекърва си. Даже с майка си не съм. Обаче ги събрахме, опитахме се да не се разстройваме и да оценим момента. И се получи. На никой не му беше накривена шапката.

# 406
  • Швейцария
Значи и ММ е темерут, от най-тежките случаи. Това се нарича шизоидно разстройство. Той НЕ МОЖЕ да говори с хора и му е мъчително да се среща с когото и да било. Та попитах го какво би направил в такава ситуация. Той каза, че майка ми идва и няма дори да повдигне въпроса, колкото и да му е трудно и неприятно. Тя е загубила мъжа си, а жена му баща си. Ще се насили, защото ситуацията е такава. Ясно и кратко.

# 407
На Ариел семейството се е пръснало по чужбина от над десет години, малко или много липсва онази емоционална връзка между членовете му. Ненавижда свекърва си и мъжът ѝ е стълбът за който се държи здраво. Затова не разбира къде е проблемът.

# 408
На Ариел семейството се е пръснало по чужбина от над десет години, малко или много липсва онази емоционална връзка между членовете му. Ненавижда свекърва си и мъжът ѝ е стълбът за който се държи здраво. Затова не разбира къде е проблемът.

Супер, ама не сме така всички. Даже повечето май не сме. И за повечето хора е нормално да викнат майка си на Бъдни вечер като е овдовяла скоро.

# 409
  • в очите на дъщеря ми
Хммм, не точно няма брак и до колкото се подразбира от постовете  на русалката, не гори от желание да стане нито баща, нито съпруг....защо ли?
Аз честно не разбирам, защо продължавате да  се хабите, авторката реши, а русалката изобщо не вдява,  че един ден, дай Боже, ще е майка и не дай Боже, детето и ще "попие' от нейното поведение..

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 07:11 от Мамзел Нитуш

# 410

Супер, ама не сме така всички. Даже повечето май не сме. И за повечето хора е нормално да викнат майка си на Бъдни вечер като е овдовяла скоро.

Аз пък познавам много "такива" като мен. Жени, които си гледат мъжете и децата и не се изнасят заради една караница.
Живеят си много добре между другото.

# 411
А защо мислиш, че ние се изнасяме за една караница?

Аз мъж не гледам. На 37 съумява да се отглежда сам.

# 412
А защо мислиш, че ние се изнасяме за една караница?

Аз мъж не гледам. На 37 съумява да се отглежда сам.

На мен ми е пределно ясно, че не го правите - само съветвате чужди хора да го правят докато вие кършите пръсти край вашите мъже. Ей това дразни.
Дори авторката го каза.

# 413
Сама си хвърляш пясък в очите. В живота може да се намери и друг смисъл освен мъжете, не е нужно да се държиш за тях, като удавник за сламка.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 11:32 от Elunaria

# 414
Съветваме просто да има човешко отношение. Ако мъжът на питащата беше починал, майка й сигурно нямаше да се поколебае да я покани на Бъдни вечер.

На никой нищо няма да му стане ако изкара една вечер с тъща си или свекърва си. Аз пак казвам, че според мен скачаш толкова, защото мразиш свекърва си и не искаш никога да имаш повод да я каниш. И ако не каниш майка си, значи не каниш и свекърва си.

По някакъв начин се опитваш да оправдаеш поведението си.

# 415
В съседната тема убеждавате Нарциса, че не си струва да изслушва и успокоява мъж, чийто родител е починал, защото това е голяма тегоба и изобщо откъде - накъде. Не знам.

# 416
Цитати? Кои сме "ние"?

# 417
Добре, грешка. УбеждаваТ. Wink

# 418
  • SF
Не я знам тази тема. Не убеждавам никого да прави каквото и да било, освен ако нямам лична полза от постъпките му.
Изразила съм мнение по дадена тема и съм задала въпроси на този, който изразява противоположното. А мене ме питаха (изключително неадекватен въпрос) дали аз ще я приема в дома си и ще я отглеждам.
Празникът мина и вече въпросът на авторката не е на дневен ред. Дискутираме други неща и сме впечатлени, изумени и възмутени от начина, по който се води дискусия.

# 419
Зависи от караницата. Нали се сещаш... Ние оня ден се скарахме за последното парче торта. И да, няма да се разделя заради тая "караница". Ама не мисля, че бихме се скарали за оказване на подкрепа на вдовец/а на Бъдни вечер. Wtf

Общи условия

Активация на акаунт