Сложни отношения и празници

• 18 724
  • 432
  •   1
Отговори
# 375
На тази Коледа зетя (мъжа на сестрата на приятеля ми) се застоя точно 10 минути при свекърите защото неговото семейство му беше по-важно.
Свекървата хич не беше доволна, но какво да каже?
Не, ти няма да ходиш при свойто си семейство ами ще седиш при куп чужди хора.
Ми много ясно, че няма да стане. Всеки си гледа интереса.

# 376
Тези мили истории, които четем тук, не трябва да ни оставят с усещането, че един ден вече в ролята на тъщи или свекърви можем да се държим както си искаме, и всичко ще ни бъде простено, както някой там роднина въпреки всичко простил. Вече и семейните отношения не са баш каквито бяха по времето на бабите ни, и хората имат по-нисък праг на търпимост, и изобщо за мен зрял и пълнолетен човек с акъла си трябва да внимава какво говори, за да не се чуди после защо го отбягват. Дори собственото дете да е абсолютно лоялно и да е винаги на моя страна (а защо да е на моя, ако се държа несправедливо и гадно с любимия му мъж? Thinking), не е зле да не съсипвам безпричинно връзките й, бих си казала аз. И без това в днешно време всякакви връзки и бракове са по-малко устойчиви поради много фактори, няма нужда тъщата или свекървата да допринасят. Rolling Eyes

# 377
Лорелада, аз също няма да мога да постъпя като родителите ми. Но те го направиха, заради другия, не заради бабите. Никога не съм подозирала дори, че някой от тях ще се пречупи спрямо бабите, но живота ги завъртя...

# 378
  • SF
Балансиране и съобразяване. Както и да си възпитате децата, както и да са възпитали другите деца, стъпвате тихо, правите, каквото се очаква от вас и търпеливо се съобразяват всички - и те, и вие. Накрая пак може да се окаже, че единият е направил 1, другият 100 и балансът трудно се постига.
Има семейства, в които това се получава лесно, от сърце, правят се успешно, че нищо не забелязват. Има семейства, които ходят по тънък лед. Създадени са като компромис и нататък си я карат с компромиси. Натежава в някакъв момент, особено ако някой не е особено компромисна личност. Идва Коледа, друг празник, сватба, смърт и се започва разтоварването от компромиси и трупана горчилка.
То няма рецепта, която гарантира, че содената питка винаги ще става. Някой път трябва и на око да се смесват продуктите, но зависи от окото - има ненаситни има и заслепени очи.

# 379
Лорелада е права.
Няколко поколения се смениха от тогава когато "задължително възрастният се уважава".
Уважението вече се заслужава и от двете страни.
Съгласна съм, че и в днешно време хората имат много по-малък праг на търпимост - за това и всеки се развежда за най-малкото.
За туй е важно да се поставят приоритети - дали искаш да си скапеш цялата Коледа (пък и семейството) или маминка идва на 25 с цялото семейство.

# 380
  • SF
А защо продължаваш да я наричаш "маминка"? С тази диалектна дума като подигравка ли я използваш, като омаловажаване, авторката ли я нарича така? Откъде се появи иначе милата дума "маминка", но не звучи като да влагаш истинския смисъл в нея.

# 381
"Маминка" е умалително и нищо повече, но ако искаш да търсиш под вола теле - дерзай.

# 382
В такава ситуация, предпочитам вече съсипаната от мъжа ми Коледа, да я прекарам там където съм нужна най-много. Съсипва я този, който се тръшка и цупи, а не този, който реагира на подобно поведение.

# 383
  • SF
А, ти в продължение на 25 страници с по 5 поста на страница я оплю тази жена, а сега я наричаш посто с умалително име. Дерзах и го намерих! Simple Smile А защо го правиш, вече не ме интересува. Цялата тема изцапа с измишльотини, преувеличения и грозни определения.
Ти се дръж с вашите според възпитанието си, характера си и културата си. Ние тук други съвети даваме, различни от твоите.

# 384
За авторката Коледата не е съсипана.
Тя е угодила на всички в ситуацията. И вълка е сит и агнето е цяло.
Ако беше действала както някои тука я подкокуросваха можеше вече да се е изнесла с един сак с дрехи при мама.

# 385
Ми да, то няма нищо лошо в това, когато мъжът е емоционален инвалид, на който не му дреме как се чувства тя, децата му, и баба им.

# 386
  • SF
Но не е напрадвила и това, за което ти я подКУКУросваше. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 387
Но не е напрадвила и това, за което ти я подКУКУросваше. Stuck Out Tongue Closed Eyes

И какво от това?
Никоя от вас няма да си отвори къщите, за да я прибере, ако се разведе заради една такава простотия, ама се ежите и репчите и потривате ръце да се разведе белким му покаже на "оня" от де изгрява слънцето. Такава злоба пък аз никъде не съм виждала.

# 388
  • SF
Хайде почвай вече да си мериш думите!

# 389
  • в очите на дъщеря ми
Всъщност за едно дете, каквито винаги оставаме за родителите си, дете загубила баща си независимо от възрастта празника вече е съсипан..ма това както вече,  беше споменато, важи за семейства, в които има любов, разбирателство и сплотеност, да не забравим и възпитание...всъщност в живота, най-често получаваме, това което заслужаваме..

Общи условия

Активация на акаунт