Сложни отношения и празници

• 19 413
  • 432
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Зависи къв е мъжът!
..

Същото важи и за майката, обаче.
Всякакви хора могат да създават деца.

# 106
Авторката пусна темата, вясна се за малко и изчезна, а ние си измисляме сценарии.

Да не е луда да каже нещо против маминка, той мъжа колко е лош... вярваме ти..
За това понеже е такова чудовище я кани на Коледа.

Авторката е написала, че нищо страшно или фрапиращо не се е случвало между тях, и че той просто си е такъв. Не знам защо търсиш под вола теле.

# 107
Еми хубаво като си е "такъв" защо се опитва да го променя?
Или чак сега е установила, че е темерут?
Аз също мразя подобни неща и точно това беше една от причините да се разделя с един от партньорите си. Факта, че изобщо не му пукаше, че си искам личното пространство.
Сега съм с "темерут", който никога няма да ми натресе майка си у нас без мое съгласие и честно казано много ми е добре.

# 108
  • SF

Майка ми беше в подобно положение, но няколко хиляди километри ни попречиха.
И пак нямаше да я натреса на мъжа ми ревяща и съсипана. Той каква вина има за това?
Щях лично аз САМА като нейна дъщеря да помогна, но не и да я натреса на мъжа ми!

Това го уточнихме.
Ако ще прави драми, ще се тръшка, ще припада и ще ги кара да й мерат кръвното, пулса, температурата, пулса и пак кръвното, не е подходяща компания за празник.
Но ако жената е просто тъжна, тиха и самотна, при наличието на деца и внуци, защо да стои сама на тоя свят (ако не иска).
Не пренебрегвай уточненията и скобите.

# 109
Защото при много семейства тази близост  и съпричастност, топлина  вече липсва.
 И който чете редовно темата  " С какво ме дразни свекървата" е наясно.
 Аз не бих искала да съм на място ,дето не ме желаят.
 Най-прекрасно  е да се обичат и уважават хората , да се имат се казва тук при нас. Беше някога, бяхме много хора, събирахме се  и шетах , няма избор, тук са родителите ,тук идват.
Не са толкова много мъжете, да  ги изхвърляме като салфетки при всеки проблем.
 Не бих искала и да съм причина да се скарат  двамата заради мен.

# 110
Ариел, разбирам, че ти е друга ситуацията, ама няма ли да ти е жал за майка ти ако беше в това положение…

Майка ми беше в подобно положение, но няколко хиляди километри ни попречиха.
И пак нямаше да я натреса на мъжа ми ревяща и съсипана. Той каква вина има за това?
Щях лично аз САМА като нейна дъщеря да помогна, но не и да я натреса на мъжа ми!

А защо майката трябва да е ревяща? Моята въобще не е ревяща. Нито седи да се оплаква, че баща ми почина. Просто е самотна. Прибира се всяка вечер в самотния си празен апартамент. И ако аз или брат ми не я посетим, не остава много кой. Ние сме й най-важни. Не знам какъв е тоя мъж, който ще ревне, че му натрисам майка ми. Не казваме да идва всеки ден или да живеем с майките си. А да дойде на Бъдни вечер. За 2-3 часа. И пак казвам, не съм фен на семейните сбирки. Но има едно уважение и загриженост, които да повлияят на темерутщината на мъжа и тъщата да не остава сама. Ако не ги делят хиляди километри, защо да не се възползват от възможността да са заедно?
Боряна, аз говоря ако тъщата желае.  Ако не желае да ходи, да не ходи.

# 111
Страшно е дразнещо, когато авторката пусне два поста и изчезне, я темата продължава да цикли и всеки да  прави екстраполации от собствения си живот върху казуса.

Поне да мине да каже майката иска ли да дойде, не иска ли. Като няма да участваш в собствената си тема, не пускаш такава

# 112
  • SF
И пак казвам, не съм фен на семейните сбирки. Но има едно уважение и загриженост, които да повлияят на темерутщината на мъжа и тъщата да не остава сама.

И аз не съм фен на много работи, но като част от общество, колектив, семейство, приятелска група и т.н...., някои неща се правят и само защото така трябва. От човечност.
Иначе нямам принцип да правя сърми и пълнени чушки едновременно, да меся хляб и да приготвям десерт, но на Бъдни вечер ще трябва.

Еми хубаво като си е "такъв" защо се опитва да го променя?
Или чак сега е установила, че е темерут?

Arielle, няма как да отговорим от името на жената, но мога само да предполагам. Дори и да е имала някакви "сигнали", че мъжът й показва форми на темерутлък, в кризисни ситуации нещата лъсват, осветени и друг ъгъл. И много боли да получиш доказателствата, баш когато ти е най-тежко.

Темата не е лесна. Колкото лесно да раздаваме съвети "вземи си децата и го остави да си яде чушките сам", но на следващия ден животът на тази жена трябва да продължи. И не носим никаква отговорност за това, че жената е действала по наши инструкции.

# 113
Той не е показвал никакви форми на темерутлък, той просто си е такъв.
Нещо, което явно до момента не е пречило на авторката защото в противен случай да се бяха разделили отдавна.
Той не само майка й не понася, но и други роднини до колкото разбрах. Там обаче авторката не прави проблем, прави проблем за една вечер, в която човека може просто да не иска драми (никой, дори авторката не може да гарантира дали майка й няма да истеряса). Страхотно ще си изкарат на Бъдни вечер. Направо супер.

# 114
Викаш по-добре да истерясва и изпада в кризи сама, далеч от всички, за да не вземе да наруши нечие спокойствие с мъката си?
Аз съм изумена.

# 115
Аз не мога да си представя, че някой близък - мой или на партньора ми, все едно дали е майка, баща, дядо или учинайка, ще е сам, тъжен, преживяващ тежък момент, загубил най-близкия си и ще го оставим сам на празника. Ако той откаже, разбира се, че ще уважим решението му, но другото е просто човещина и аз искам да знам, че човекът до мен е способен на това и няма да ме разочарова като предпочете собственото си спокойствие пред това да подаде ръка в труден момент. Става въпрос за един обяд или вечеря, за два-три часа, каквото и да е, все можеш да смириш егото си за малко заради човека, когото обичаш, а и заради някое човешко същество, което в този момент преживява труден период.

# 116
  • SF
Той не е показвал никакви форми на темерутлък, той просто си е такъв.

Аз така се изразявам, 1. защото не го познавам този човек и няма как да знам, какъв е и 2. защото търся по-меки форми на изразяване.

Ако ти имаш информация, че не е показвал никакви форми и тя е наясно с поведението му от преди това, разкажи го ти, защото тя спря да пише в темата и не споделя.

Вече ти казах, че от нейно име няма как да говоря, ще говоря от свое. Да, за роднина, може и да не направя проблем никога на никого. За сестра, дете обаче, може и на бой да скоча.

Ако следваме твоята логика, никой никога за никого не може да гарантира, че няма да исетрясва. Тогава никой с никого никога да не се събира, за да не станат никога никакви изненади за никого.
Преди да се срещнеш с хора, някой някога изисквал ли е от тебе да даваш гаранции за поведението си? Мене не са ме е притеснявали по подобен начин. Канили са ме на собствен риск. Simple Smile

# 117
Викаш по-добре да истерясва и изпада в кризи сама, далеч от всички, за да не вземе да наруши нечие спокойствие с мъката си?
Аз съм изумена.

Ако обаче беше обратната ситуация със свека хич нямаше да си изумена.
Виж понеже е собствената майка, там е друго - нали...
Пак двоен стандарт - справка, свекървенската тема.

# 118
Не е двоен аршинът. Човещината няма аршин. За 2-3 часа една вечеря, толкова ли ще бъде проблемно?

# 119
  • София
Би могло. Зависи от хората, предисторията...

Общи условия

Активация на акаунт