Сложни отношения и празници

• 19 198
  • 432
  •   1
Отговори
# 225
  • SF
Тя Ариел чете и пише между редовете. Simple Smile
А редовете, Ариел, четеш ли или само между тях се ровиш?

Беше ми много трудно да се концентрирам в реалната ситуация, защото през пост се пишеха някакви подвеждащи измишльотини.
Личните интерпретации не са четене с разбиране между редовете, а  лично привнасяне на клюки и клевети.

# 226
  • в очите на дъщеря ми
Жалко, много жалко.....когато детето ти се подава на емоционално изнудване и си затваря очите в една такава трудна емоционална ситуация, аз лично бих счела, че съм се провалила като родител.......
Хубаво е да не се забравя, че младостта е само етап от живота и много бързо, ама много бързо можеш да се окажеш в ролята на самотен и тъжен......
Цялата тема ме провокира да погледна на ММ с по различен поглед и да съм му благодарна, именно благодарна, че нито веднъж не ме постави пред подобен избор, въпреки , че той по същество и по житейски път е интровертен тип,  12 години празнуваше Бъдни вечер с майка ми!

# 227
  • SF
Много хора ще изкарат Бъдни вечер на чужда маса. Много от тях ще бъдат посрещнати от хора, които повече биха искали да играят на конзолата, да гледат мач и да ядат пица, но няма да го направят. Може всеки да си разкаже какво би правил днес, но е предпочел да купи вино, подаръци и да отиде при своите хора.
А "свои" може да се окажат и семейството на брат, семейството на приятел, на дъщеря.
Моите приятели, които са в чужбина, ще се съберат с други българи по време на празниците. С някои се познават, с други ще се запознаят. Ако съм от друг град, също бих се надявала "темерут" да си преглътне темерутлъка и да сложи още 1-2 чинии на масата в името на това да си направим празник. Съответно, ако аз направя сбирка, да вземе пък да дойде. Simple Smile

# 228
  • Варна
Авторката си е решила, няма смисъл да чепкаме повече.

# 229
Dahri, ти си знаеш защо си взела такова решение, сигурно има причина, но... отстрани ситуацията изглежда много зле, за мен това е емоционално изнудване от страна на мъжа ти, тормоз. Нищо не е на всяка цена с мъжете, да знаеш...

Бе взела тя такова решение Simple Smile Не и хареса, че вкупом и казахме с какво егоистично, манипулативно и темерутесто същество се е събрала. Почувства нападнато мъжлето и сега го защитава с голи гърди!

Дано съм лош пророк, но много самота те чака авторке в тоя живот!  Под много форми! Дано си здрава поне!
Че и с личния си пример и децата ти това ще ти дадат един ден - безразличие....

# 230
То и няма смисъл. Радва ме ,че повечето са дружелюбни, поне по празниците ,но и се показа ,че не всеки е така.
 Крайни мнения да  се скара с мъжа си или да не опита да го склони, са излишни. Но понякога се налага да отстъпиш, дори другият да не е прав. Като не става - не става. Да промениш един човек си е трудно, особено за нещо ,дето не иска да се променя.
 А самотният родител  е и ще бъде такъв всеки ден ,не само един ден, няма да го оправи този ден.
 Няма да помогне на тъгата , а  тя с времето става по-силна и тежка за него.

# 231

Не е точно така! Загубата си е като рана - боляща в началото най-силно.
Да, покрай празниците винаги е най-мъчно и самотно, но първите празници слад загубата са си най-най-трудни!

# 232
Знам по себе си как  е.

# 233
  • в очите на дъщеря ми

Не е точно така! Загубата си е като рана - боляща в началото най-силно.
Да, покрай празниците винаги е най-мъчно и самотно, но първите празници слад загубата са си най-най-трудни!
+100 Точно така!
Ма няма смисъл вече!

# 234
Но понякога се налага да отстъпиш, дори другият да не е прав.

Или да направиш това, което чувстваш, че е правилно, въпреки последствията? Човек живее основно със себе си, не бих си позволила нещо такова да ми тежи на съвестта, защото някой си не обичал да се събира с хора.

# 235
Dahri, ти си знаеш защо си взела такова решение, сигурно има причина, но... отстрани ситуацията изглежда много зле, за мен това е емоционално изнудване от страна на мъжа ти, тормоз. Нищо не е на всяка цена с мъжете, да знаеш...

Бе взела тя такова решение Simple Smile Не и хареса, че вкупом и казахме с какво егоистично, манипулативно и темерутесто същество се е събрала. Почувства нападнато мъжлето и сега го защитава с голи гърди!

Дано съм лош пророк, но много самота те чака авторке в тоя живот!  Под много форми! Дано си здрава поне!
Къде по точно съм написала,че го защитавам или че оправдавам действията му?

# 236
Само на мен ли ми направи впечатление, че мъжът изведнъж се променил и станал особняк, след като друг човек го разочаровал? Някакъв човек те разочарова толкова, че отказваш дори на Бъди вечер да изкараш 2 часа с тъщата... тоя мъж много чуплив, бе... направо може да пробва отшелничество, монашество...

# 237
Скрит текст:

Дано съм лош пророк, но много самота те чака авторке в тоя живот!  Под много форми! Дано си здрава поне!
Къде по точно съм написала,че го защитавам или че оправдавам действията му?

Има ли някакви последици за него, след като ти се налага по такъв начин, или преглъщаш всичко, само и само, за да си играеш на семейство?

# 238
Според теб точно на Коледа трябва да си събера багажа да кажа развод и да разваля на всички празника ли? Според теб какво трябва да са последствията точно сега?

# 239
Според теб точно на Коледа трябва да си събера багажа да кажа развод и да разваля на всички празника ли? Според теб какво трябва да са последствията точно сега?

Ако едно гостуване на овдовялата ми майка, е повод за развод, значи наистина тая връзка няма никакъв смисъл…

Общи условия

Активация на акаунт