За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 51 407
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Първите седмици настрани, като ги редувам. По спомен така ни съветваше и педиатърката с първото. Докато не почне самичко да си се намества 🙂

# 181
Моето бебе не иска настрани мн мн, спи си по гръб и си мести главата настрани както си избере...една мръвка човек а толкова самостоятелни решения си взема 👀👣

Момичета, преди изписването на бебоците акушерките дали къпят мъниците?

# 182
По гръб си спи и си върти главата на където
си реши. Така ги слагаха и в болницата. 💁
Иначе в болниците си имат тоалет всеки ден въпрос на организация е кога е. Не ги къпят специално преди изписването. Примерно в Надежда тоалета е в 15.00 съответно, нас ни изписаха в 11 на другия ден и тя си беше къпана предния. Ако ни изписваха следобяда щеше да е свежо 🤣

# 183
Малкият също спи по гръб и му въртим главичката от време на време. Последните дни обаче започна да се намества накъдето му хареса... Не виждам как може да се сложи на една страна, ако не е здраво повит с нещо,
а нашият изобщо не обича да го повиват.

За рефлукса - кошарата тип next to me има опции за различен наклон и ни улеснява доста. Засега спи в нея и го местим от хола в спалнята, а голямата кошара го чака да стане голям мъж.

В болницата къпаха бебетата всеки ден преди храненето в 9 сутринта и реално си бяха чисто нови за изписването. Явно всяка болница си има свой график. Relieved

# 184
Момичета днес бях в Аго защото съм с много силни болки в кръста контракции истински няма само подготвителни но имам скъсяване на шийката на матката не ми казаха с колко е скъсена но има ли начин малко да облекчат болките не мога нито да спя от тях нито да седя нито да лежа бебето е все още седалищно

# 185
Вяра ти сподели ли с доктора си за тези болки? Ако това са вече контракции със седалищни прилежащо бебе би било добре да те следят изкъсо докторите и да се премине към секцио.

# 186
Момичета, на 27ми се роди Александър, 3220гр. Blue Heart Слагам разказ за раждането в скрито, за който му се чете. От снощи сме си вкъщи. Бебо е ревлив като сестра си и като повечето бебета иска да спи само на ръце, добре че на мен не ми пречи повечето време Blush Кърмя на поискване, той пълни памперси засега. Жълтеницата го хвана от днес, но те предупредиха, че може по-тежичко да я изкара. Спи по гръб . Коремчето вече го мъчи, но няма  по-хубаво усещане от това да си гушкаш бебчето. Пожелавам на всички, на които предстои, леко раждане и здрави бебоци накрая!

Скрит текст:
В 2.30 сутринта на 26ти се събудих от изтичащи води. Сутринта се обадих в болницата, казаха да се разхождам и скачам на родилна топка и ако до вечерта още нямам регулярни контракции, да отида да ме прегледат. Въпреки всичките ми опити, контракции не започнаха. Вечерта ме прегледаха и казаха, че всичко изглежда ок, но нямам никакво разкритие. Били с много спешни случаи и малко персонал и трябвало да се консултират с док дали имат възможност да ме приемат за индукция или да ме извикат пак сутринта. Чаках в чакалнята час и половина и ме хванаха нерегулярни слаби контракции. Акушерката предложи да продължа да чакам в стаята им за ехограф, че имала легло и била свободна. Опитах да легна, но изведнъж контракциите се засилиха, повръщането също (че нали не ме остави цяла бременност). В края на бременността упражнявах дишане по време на раждане за справяне с контракциите и отпускане и много помогна. Дишането на Елена Василева ме изкара сигурно до 7см разкритие, преди да започна да си искам епидуралната. Дойде мед сестра с парацетамол (панацеята на Англия) и като ме видя каза на ММ: «Те май не знаят, че жена ти е в активен родов процес», прибра си парацетамола и се върна с газ. Направила съм пълно разкритие за по-малко от 3ч. В родилна зала казаха, че няма за кога да слагат епидурална и че ще съм родила до 15мин. Да, но след 45мин напъни и никакъв прогрес все пак ми сложиха епидурална. С нея напъвах още 4ч на почивки. Накрая имах стая пълна с доктори и никой не разбираше защо това бебе не излиза при условие, че всички ехографи, вкл и 2 от същата вечер показваха идеални условия за вагинално раждане. Наложи се да използват вакум и бебо се роди в 10.06ч сутринта. Оказа се, че е бил с увита пъпна връв и тя го е дърпала на обратно. Беше доста синичък и със следи от вакум по главата, но те се заличават бързо. Аз също се възстановявам. Всички доктори и акушерки бяха много мили, анастезиологът беше много добър. ММ ми беше от голяма помощ през цялото време - и морална, и физическа.
Коментираше се за катетър и епидурална преди седмици – ами този път ми сложиха, въпреки че можех да си ползвам краката и докато бях под упойка.

# 187
Честито! HeartFlowers Four Leaf Clover

# 188
Вяра ти сподели ли с доктора си за тези болки? Ако това са вече контракции със седалищни прилежащо бебе би било добре да те следят изкъсо докторите и да се премине към секцио.
да споделих пратихме в отделението и се прибрах вкъщи не мога да заспя от болки в кръста дали има шанс да се обърне момичета че с това секцио много ме е страх наплашила съм се много

# 189
zlitova Честито! Много да е здраво и да ви радва бебето! На теб бързо възстановяване! 🙂

# 190
Честито бебче. Бъдете много здрави и благословени. Важното е че всичко е приключило добре и вече се гушкате ❤

# 191
Честито, живи и здрави 🙂

# 192
Честито щастие! Да бъде много здрав и да расте много щастлив Heart

# 193
Честито бебче, много да ви радва

# 194
Злитова, честито Heart

Общи условия

Активация на акаунт