За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 51 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Честито! Само хубави мигове!

# 196
Ех че кеф, групичката бавно се пълни с бебета Blush
Честито вързопче! Heart

# 197
Има ли в тази група мами дето са вече 38 седмица и бебетата им са седалищно и имат болезнени болки в кръста

# 198
Nature SunnyGiftGiftGiftTada
Момичета, на 27ми се роди Александър, 3220гр. Blue Heart Слагам разказ за раждането в скрито, за който му се чете. От снощи сме си вкъщи. Бебо е ревлив като сестра си и като повечето бебета иска да спи само на ръце, добре че на мен не ми пречи повечето време Blush Кърмя на поискване, той пълни памперси засега. Жълтеницата го хвана от днес, но те предупредиха, че може по-тежичко да я изкара. Спи по гръб . Коремчето вече го мъчи, но няма  по-хубаво усещане от това да си гушкаш бебчето. Пожелавам на всички, на които предстои, леко раждане и здрави бебоци накрая!

Скрит текст:
В 2.30 сутринта на 26ти се събудих от изтичащи води. Сутринта се обадих в болницата, казаха да се разхождам и скачам на родилна топка и ако до вечерта още нямам регулярни контракции, да отида да ме прегледат. Въпреки всичките ми опити, контракции не започнаха. Вечерта ме прегледаха и казаха, че всичко изглежда ок, но нямам никакво разкритие. Били с много спешни случаи и малко персонал и трябвало да се консултират с док дали имат възможност да ме приемат за индукция или да ме извикат пак сутринта. Чаках в чакалнята час и половина и ме хванаха нерегулярни слаби контракции. Акушерката предложи да продължа да чакам в стаята им за ехограф, че имала легло и била свободна. Опитах да легна, но изведнъж контракциите се засилиха, повръщането също (че нали не ме остави цяла бременност). В края на бременността упражнявах дишане по време на раждане за справяне с контракциите и отпускане и много помогна. Дишането на Елена Василева ме изкара сигурно до 7см разкритие, преди да започна да си искам епидуралната. Дойде мед сестра с парацетамол (панацеята на Англия) и като ме видя каза на ММ: «Те май не знаят, че жена ти е в активен родов процес», прибра си парацетамола и се върна с газ. Направила съм пълно разкритие за по-малко от 3ч. В родилна зала казаха, че няма за кога да слагат епидурална и че ще съм родила до 15мин. Да, но след 45мин напъни и никакъв прогрес все пак ми сложиха епидурална. С нея напъвах още 4ч на почивки. Накрая имах стая пълна с доктори и никой не разбираше защо това бебе не излиза при условие, че всички ехографи, вкл и 2 от същата вечер показваха идеални условия за вагинално раждане. Наложи се да използват вакум и бебо се роди в 10.06ч сутринта. Оказа се, че е бил с увита пъпна връв и тя го е дърпала на обратно. Беше доста синичък и със следи от вакум по главата, но те се заличават бързо. Аз също се възстановявам. Всички доктори и акушерки бяха много мили, анастезиологът беше много добър. ММ ми беше от голяма помощ през цялото време - и морална, и физическа.
Коментираше се за катетър и епидурална преди седмици – ами този път ми сложиха, въпреки че можех да си ползвам краката и докато бях под упойка.

Честито! Бъдете живи и здрави и много щастливи!:gift_heart:Nature SunnyGift Бързо възтановяване !

# 199
Zlitova, честито ❤️ Бъдете здрави и щастливи.
Аз днес бях на преглед, 2930, нормални размери според лекарката /въпреки, че баткото се роди 3750/, тонове - ОК, нямам контракции, водите са добре, шийката е добре, дадени са ми инструкции ииии... на 4.01 е заветната дата. Дано докара поне 3кг, но каквото - такова.
Супер странно ми е, че наближи съвсем денят. Прескачам от силен ентусиазъм към пълна паника 😊😊😊

# 200
Боратино, къде се губиш, всичко наред ли е?

Извинявам се дами трябваше ми малко време да се нагодя на режима с бебо…Всичко е наред запознавам се с всичко ново и това което разбрах е че колкото и книги да съм прочела всичко е изпарено във въздуха….от практиката няма по хубаво нещо Simple Smile Вчера Иван стана на 10 дена чаках да минат празниците да го запиша при личния лекар….който съответно отказа да дойде….(от познати знам че  личния преди идваше да види детето да го запише и да види в какви условия живее и ако има препоръки да ти даде)дискутирахме от разстояние защото имало много вируси сега както всяка зима….Мами пазете се….Аз станах малко като мишок и не излизам от хралупката си храня бебо с кърма когато не успея от себе си цедя кърма….в болницата само ми се караха защо не кърмя а то явно е трябвало време на тялото че да “тръгне”……
Имам поредния въпрос към Вас вече мами с второ детенце….Педиатъра ми препоръча Биогая капки вие и при вашите бебоци какво сте използвали или при всеки е индивидуално…..Не знам от какво е но в болницата даваха адаптирано мляко а у дома вече сме на кърма….уж полезно уж най-хубавото а чедото ми не спря да свива крачетата както при колики….и да аз не потънала ами направо съм задълбала в бебо и грижите но още месец два да се окопитя и ще съм по смела в грижите си към него ….просто не всеки е роден за това такава паника съм искам най-доброто за детето Simple Smile

# 201
Боратино, аз давах Биогая, не мога да кажа че имаше супер уау ефект на коликите и да се повлияваше моментално, но и бяха достатъчно успокояващи, за да не ги сменя. Около мен повечето поръчваха Лефакс от Германия.
Сега когато кърмиш внимавай какво ядеш, защото директно отива в кърмата. Ако забележиш, че след консумиране на някоя храна коликите се влошават я спираш веднага. Диетата за съжаление при кърмене може да бъде много по-ограничаваща, отколкото през бременността.

# 202
  • София
Боратино, на баткото давах Биогайа и Лефакс, ефект за коликите имаше страхотен, почти не сме ги усетили (2-3 нощи) докакто почнат да действат. Но пък и двете съдържат Симетикон и бебчо се спичаше много с тях. Сега на бебе 2 мисля да давам Омни Биотик Панда, познатите които са го ползвали, всички са доволни, никой не се оплака да са имали колики или пък запек.
За личния- длъжен е за първо виждане с бебето да дойде на домашно посещение, с нашия педиатър се разбрахме още в началото на декември месец, като разбера на коя дата ни изписват да му звънна и да той да си направи графика така че до 10  дни след раждането да е дошъл вкъщи. Хубавото е че и той живее до нас, та ще е удобно за всички.

# 203
Аз на моите деца съм давала по 5капки Биогая следобяда. Не са имали колики е не се е налагало да давам друго. Иначе бяха на смесено хранене - кърма и АМ, тъй като не стигаше за двамата само кърмата. Сменихме няколко вида мляко- Нан, защото с такова ги хранеха в болницата, Аптамил, Аптамил АР, защото бяха с рефлукс. Накрая минахме на Лактана и от нея бях най-доволна. Сега с това бебе направо от нея ще взема, ако има нужда от дохранване. А ако има колики ще мисля варианти, но в началото мисля да опитаме отново с Биогая.

# 204
  • София
Stefy39  +1 за Лактана, най-доброто АМ, и ние сменихме няколко марки, но само с тази се родихме.

# 205
Глупав въпрос- взехме електронен термометър за мишница,ректално, орално. Майка ми реши да го пробва на подмишницата, попринцип исках нов за бебето и неизползван. Та, освен почистването със спирт, проблем няма да се ползва от бебето?

# 206
Здравейте и от мен, след месец и половина и във вече новата тема.(нямах сили и желание да пиша след проблемите)..
Честито щастие на Боратино и Nanana999!!! Желая ви прекрасни моменти на майчинство и здрави и щастливи дечица !
Нашето бебе също се роди! Успяхме да преборим и диабета и холестазата и с планирано 28!!! часово раждане да го доведем на белия свят 🙂 Xander, 48.5см, 3080гр, роден на 20.12.2022 в 21.59 💕
Усърдно се борим да се учим да кърмим и да бъдем кърмени в момента
Желая на всички, които чакат трепетно, леко раждане, бързо възстановяване и прекрасни здрави дечица, които да ви правят щастливи, всеки път като ги погледнете 😍, както е при нас! Кураж, момичета!

Честито❤Да е жив и здрав юнака!Скорошно възстановяване!❤

# 207
Здравейте дами,

Поздрави и бързо възстановяване на новите мами в групата. Да имате много здрави дечица.

За мамите, които като мен са още в очакване, моментът наближава, как се чувствате? Някакви ранни симптоми? Аз освен леки менструални болки, нищо друго не усещам. Готови ли сте с всичко - пране, гладене, сглобени мебели? Мъжете ви как са? Моя го усещам, че леко започва да изпада в паника. Joy

Пожелавам ви една прекрасна Нова година! Весело и спокойно посрещане! Бъдете здрави!

# 208
Давам Биогайа ,Колийф и Hylands baby colic tablets. Колики има от два дни. Повечето е докато спи се напъва. И не я закачам щом не реве. И а леки кризи по 2-3 пъти на ден тогава минава с лек масаж и затопляне на стомахчето. Имам и една играчка с черешови костилки днес ще я тествам.
Иначе е на смесено хранене през деня изцедена кърма, вечер АМ. Просто ми е по - лесно и спи по - добре. АМ е Nan Comfortis, и то е с добавки за по лесно усвояване и по - малко колики.

# 209
Бях на тонове днес, всичко точно. Като изключим, че това лежане на скапаната кушетка ми съсипва кръста -.-
Продължавам да имам търпение и изобщо да не бързам, пазарили сме се със зверчето за след НГ и туй то Simple Smile Тия дни ми е уморено, малко съм се подула, като си пипна коремчето и остават следи Simple Smile и имам някакви контракции и през деня, обикновено са само вечер, но не е фрапантно. А гадинката рита все едно световното още не е свършило. И се върти много, дано не се омотае междувременно.
Всичко е изпрано, сгънато, прибрано... И вече мирише на шкаф и ме дразни, ММ ме успокоява, че все пак сме измили всичко преди да приберем дрехите, но пак имам подозрения, че ще изпера всичко. То всичко - всичко, две перални са, не е драма.
Той е добре, от както пристигнаха мебелите вече е спокоен. Вече се наложи 1-2 пъти да ми помогне да се завъртя, когато дребното си завре главата на болезнено място и не мога да мръдна :/ Но още мога да си обуя чорапите и обувките без проблем, на което мои родили познати много се възхищават Grinning Подготвяме си останалата част от апартамента, оптимизираме, пренареждаме. Гледаме да се радваме един на друг почивните дни Simple Smile

Стефи, какво стана, освободи ли се дивана при теб?

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 18:12 от Inferiya

Общи условия

Активация на акаунт