За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 51 530
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
При мен всичко е наред. Нормалните менструални болки в кръста, но без втвърдяване на корема. Подготвила съм чанта, изпрала съм основната част от дрехите. Общо взето - чакане.
Трудно ми е да ходя - малко повече от ходенето до магазина и вече ми тежи на кръста. Ама гледам всеки ден да излизам по малко.

Вече приемам за нормален сън ако се събудя на всяко обръщане, ама не ме сцепва кръста от менструални болки и не се разхождам в 3 часа през нощта из хола, за да ме отпуснат.

Госпожицата е пораснала та ми спират протеина. Продължавам да се тъпча с витамини.

# 211
Аз все още май нямам никакви контракции, само от време на време усещам леки менструални болки и кръста ме боли. Но досега на записите на тонове не се засичат контракции. Но бебето е започнало да заема позиция и леко е слязъл към таза. Аз не бързам, да си изчака още седмица-две.

А пък днес установих, че моят мил любим не е разбрал в коя болница ще раждам. Мислел си, че ще е в база 1 на Вита, където ходя на прегледи и щеше там да ме закара Joy А база 2 е на минути от нас.

# 212
При мен е голямо вълнение, в неделя ме приемат. Каката утре отива при баба и дядо, аз доподреждам. Много ми е тежко и трудно вече, коремът ми е огромен, а аз съм доста дребна. Бях днес на тонове, два пъти ми ги правиха, че първите не бяха съвсем ок. Имам и контракции, но не болезнени, а подготвителни. На секциото ще дойде за операционна сестра приятелка на свекърва ми, която ми беше и първия път и съм по-спокойна.

# 213
И аз имам леки контракции, безболезнени засега. Имам лек дискомфорт и усещам как бебето тежи вече. Общо взето се чувствам все по-огромна и некоординирана.
На 3ти влизам са секцио, много се надявам да изчакаме до тогава, не искам да ходя по спешност и т опо Нова Година.
Иначе сме готови с всичко, трябва само да инсталираме столчето за колата и да сложим чаршафчетата  легълцето, но това ще е последното, че не искам да се прашат.
От седмици не мога да спя, събуждам се към 3-3:30 и ми е много тегаво. Ако не беше това безсъния щях да се чувствам супер, но поне много малко остана вече.
Страх ме е, вълнувам се, нямам търпение . Много бошуващи емоции:) ММ се реши и ще присъства  на раждането за моя изненада:) Радвам се, защото си мисля , че това е много специален момент и за двама ни:)

Много весело посрещане на Новата Година ви желая Simple Smile

# 214
Inferiya  още същата вечер сроделих с моя мъж, че нито мога да си почивам докато майка му е вкъщи, нито искам да се разболявам. Не знам дали са си говорили докато съм била в банята, но тя сама каза, че на другият ден се мята в колата и се прибира да не разнася вируси. И на другия ден в 9:00ч си тръгна. 🙂
Аз вчера бях на тонове, нямам контракции. Имах и други задачки да свърша, та според телефона съм навъртяла 4км. Вечерта и днес съм толкова схваната - кръста, срамната кост...едва се движа. А преди си вървях често и нямах такива проблеми. Но пък от ходенето краката ми за първи път спаднаха. Днес се застоях вкъщи и отново се подуха. Важното е, че държа кръвното 116/75. Когато ме изписаха в неделя при прегледа доктора и каза, че околоплодните води са увеличени. Но иначе с бебето всичко е наред. Та не знам на какво може да се дължи това увеличение сега, до момента не ми бяха казвали такова нещо.
 На 3ти съм на преглед и мисля вече да се разберем с доктора за конкретна дата, че ми е притеснено да не направя нещо на бебето в последния момент.

# 215
Аз утре влизам в 39 седмица ,на 2 би трябвало да ме приемат в болница.На тръни сме.Тези дни по малко чистя подреждам но ми е доста трудно,не спя повече от 4-5 часа и това е вече повече от месец и това ме изтощава физически и психически.Имам доста подготвителни контракции и съм много подута ,осезаемо го виждам в лицето.Надявам се моето послушно момченце да си дочака датата за плановото секцио и всичко да мине по годе по план.не ме е страх ,но има малко напрежение .

# 216
  • София
Здравейте дами,

Поздрави и бързо възстановяване на новите мами в групата. Да имате много здрави дечица.

За мамите, които като мен са още в очакване, моментът наближава, как се чувствате? Някакви ранни симптоми? Аз освен леки менструални болки, нищо друго не усещам. Готови ли сте с всичко - пране, гладене, сглобени мебели? Мъжете ви как са? Моя го усещам, че леко започва да изпада в паника. Joy

Пожелавам ви една прекрасна Нова година! Весело и спокойно посрещане! Бъдете здрави!

Две поредни нощи имах контракции, но нищо страшно. Днес на тоновете акушерката ме попита дали усещам бебето, от седмица и малко го усещам да рита само вечерно време, сутрин до следобед почти не шава. Тоновете бяха екстра, бебето върви голямо, следващия ми час е за другата сряда и ме бъзикаха с АГ, че ако не се появя обичайните 10минути по-рано, значи съм родила. Дрешките са изпрани и прибрани, леглото е готово и покрито с бял чаршаф да не се праши, в кошницата за колата съм сложила дрешките за изписването (опаковани в плик с цип), да е по-лесно за ММ, направо грабва коша, баткото и тръгват.
Странно за мен, хем съм спокойна, хем изпадам в тиха паника. ММ се е хванал много сериозно с отглеждането на баткото, взе си отпуска, след това ще излезе и в бащинство. Не ми дава почти нищо да правя вкъщи, освен да си почивам и да спя.

# 217
Остават ми 3 седмици до предполагаемия термин, няма никакви индикации за скорошно раждане. Вчера бях на тонове - контракции никакви, нямам болки, само подготвителни де, ама тях не ги отразявам. Запазила съм час пак, за 06.01 за тонове и ехограф да мина, че последно на 21.12 бях, да видим как наддава и какво се случва с плацентата и водите, води имах нормални, но плацентата беше доста калцифицирала вече(и с предната бременност накрая беше същото)
Всичко е готово при мен, чакам да мине нова година, дано и малкия изчака и после когато си реши 😁
За коликите с баткото ми помагаше най-много слинг и гушкане, не се отлепях от него. Но и той не е бил с някакви ужасни колики или просто моите очаквания са били други. От омнибиотик панда определено съм доволна. Иначе давах Биоамика в началото. Ту давах, ту спирах, разлика не видях. От цялата информация тогава обаче прецених, че каквото и да взема като капки няма да е със симетикон. Изцяло на кърма беше и не се е запичал нито веднъж. Сега с малкия няма да бързам да давам капки, ще си взема обаче панда.

# 218
Мили мами минавам от тук и аз да споделя най голямото щастие на земята снощи в 10.16 на бял свят се роди моята малка прекрасна дъщеря Елена 3200 52 см оперираха ме по спешност защото три дни бях с адски болки в кръста имах два сантиметра разкритие скъсена и изгладена шийка на матката та исках и аз да споделя с вас моето щастие тя е добре кротка е много само яде и спи с мама се възстановява от операцията

# 219
Честито! Много щастие и здраве!

# 220
Честито бебче Вяра, да е жива и здрава малката, а на теб бързо възстановяване и вече да си по спокойна

# 221
Честито момиченце, Вяра, бъдете здрави и много щастливи 🍀🍀🍀

# 222
Честито Вяра! Да ти е жива и здрава,а таткото все така грижовен.

# 223
Честита радост, Вяра!

# 224
Честито, Вяра, бъдете живи и здрави! Много хубаво име сте избрали:)

Общи условия

Активация на акаунт