За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 51 559
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Честито, Вяра! 🙂

# 226
Честито, Вяра! Да расте много здрава и щастлива!

# 227
Мили мами минавам от тук и аз да споделя най голямото щастие на земята снощи в 10.16 на бял свят се роди моята малка прекрасна дъщеря Елена 3200 52 см оперираха ме по спешност защото три дни бях с адски болки в кръста имах два сантиметра разкритие скъсена и изгладена шийка на матката та исках и аз да споделя с вас моето щастие тя е добре кротка е много само яде и спи с мама се възстановява от операцията

Честита принцеса Вяра ❤ Да сте живи и здрави щастливи и щури.Възстановявай се бързо ❤🥰

# 228
За много години, момичета! Здраве и усмивки! Heart

# 229
Честита нова година, момичета! Да сте живи и здрави вие и семействата ви! На всички родили- невероятни мигове с малките бонбони . На всички, които още чакат- безпроблемно раждане, живи и здрави вързопчета да гушкате!

# 230
честита нова година и от нас с бебе Елена на всички мами които вече са родили и на тези които са в очакване на това да прегърнат прекрасните си бонбони желая ви незабравими мигове на радост и с много любов да отглеждаме дечицата ни

# 231
Да се оплача, че днес киселините ми са направо нетърпими. След като хапнах на обед е нещо страшно. Пих малко сода, за разнообразие от таблетките за дъвчене ама ефект нямаше особен. Чак повърнах преди малко. Надявам се поне сега нещата да се успокоят.

През последните дни всичко си беше наред и днеска какво ме подкараха пак...

# 232
Включвам се и аз с новини от бебешкия фронт.

В малките часове на Коледа се роди синът ни. Въпреки прогнозите за деформирана глава и пр. се оказа, че няма никакво сериозно увреждане, той е здравичък, пухкав, очарователен и много спокоен, и двамата с мъжа ми сме влюбени в него. Blue Heart Blue Heart Blue Heart

Ако някой го интересува родилната история, тук:

Скрит текст:
На 22.12 отидох за преглед, но докторите пак не бяха доволни от стойността на кръвната захар. Казаха нещо за увеличено количество околоплодни води, бебе над 4 кг. и след един разговор с главния лекар ми бяха предложени 3 варианта. Индуцирано раждане веднага, по изключение в 38 седмица, индуцирано раждане след Коледните празници или предвиденото секцио на 3.01. Реших се на раждане веднага, прибрах се у нас, достегнах чантата и изпълнена с вълнение се понесох пак към болницата.

Сложиха ми катетър с балон (механично средство за предизвикване на раждане). Искаха да избегнат медикаментозно предизвикване, защото ги гонеше голям страх да не ми докарат руптура на матката с твърде силни контракции. На следващата сутрин ми изтекоха частично водите и бях с 2-3 см. разкритие. И после ... нищо. Два дни се мъкнах из болницата в това състояние, накрая започнаха да ми дават медикаменти (хапчета). 1, 2, 3, 5 ... нищо. На Бъдни вечер една дула ми направи масаж на шийката на матката, останалите води изтекоха и започнаха силните контракции.

Винаги съм си мислела, че имам висок праг на болка и че ще си дишам през контракциите като пич, но в един момент молех за помощ и за упойка. Лекарите с епидуралната обаче се забавиха доста, аз бързо напредвах и вече бях с пълно разкритие като дойдоха да ми я сложат. Окей, значи просто ще ми облекчи напъването, казах си. Но не се получаваше, както трябва. Аз заспивах между контракциите и вече не усещах този напън долу, както трябва. Дай окситоцин! С него пък почна да ме боли, все едно упойка не ми е слагана и пак грешно - болки в кръста отзад, като прищипан нерв и горене отпред като менструална болка. Към 4 часа сутринта, 6 часа след началото на силните контракции, при прегледа установиха, че главата на бебето лежи грешно, той не се е завъртял в таза при изгонващите контракции, а е заседнал с главата в таза ми. (35.5 см обиколка на главата). Желанието ми за естествено раждане се оказа неосъществимо, аз бях на предела на силите си и се съгласих за секцио.

И така, в 4:21 сутринта иззад завесата чух едно нежно мрякане и се запознах със сина си, 3820 гр. при прогнози малко над 4050 гр. 55 см.

Макар да знам от лекарите, че е нямало как да родя нормално, чувствам се някак виновна и тъжна, че никога няма да изживея това (заради моята възраст и вече втори разрез на матката, нито имам време, нито някой би ме оставил). Знам, че не е рационално, но ...

Мъжът ми беше с мен през цялото време, но и той от един момент нататък заспиваше до мен на стола. Но се радвам, че споделихме този момент.

Наложи се да останем 5 дни в болница. Заради гестационния диабет първата сутрин малкият беше с хипогликемия, лекарите от неонатологията дойдоха и ми го взеха, а на мен ми стана толкова криво Sob, но нямаше как. После няколко дни се мъкнах по асансьори и коридори през 3 часа с раната от секциото да се пробвам да го кърмя. От 29-ти сме вкъщи, гледаме се, дори имаме някакъв режим изграден. Не се наспивам до насита, но ми стига съня. Големият ми проблем е, че нямам много кърма и се налага да го дохранвам.

Майка ми е тук, и както предполагах, много помага, но и доста изнервя ситуацията. Smile

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 22:05 от Микаса

# 233
Честита радост, Микаса! Радвам се, че всичко е приключило успешно!
И аз бях с диабет, също индуцирано раждах 28 часа, заради холестазата и преминах долу горе през същите перипетии, с разликата, че ми сложиха епидералната навреме ( после настъпи часове затишие). Бебето беше с глава, обърната в широката си част. . но се обърна 3 мин преди започването на раждането.
Представям си и ти с каква умора си се борила!
Бъдете здрави и щастливи и ви пожелавам бързо възстановяване.
И яз имам проблеми с кърмата, точно заради ранното индуциране на раждането и бебето нямаше смукателен рефлекс при раждането. Дохранвам и аз, но цедя и се боря за всяка капчица кърма!!! Важното е, че всичко е минало успешно!

quote author=Микаса link=topic=1508974.msg45810799#msg45810799 date=1672603097]
Включвам се и аз с новини от бебешкия фронт.

В малките часове на Коледа се роди синът ни. Въпреки прогнозите за деформирана глава и пр. се оказа, че няма никакво сериозно увреждане, той е здравичък, пухкав, очарователен и много спокоен, и двамата с мъжа ми сме влюбени в него. Blue Heart Blue Heart Blue Heart

Ако някой го интересува родилната история, тук:

Скрит текст:
На 22.12 отидох за преглед, но докторите пак не бяха доволни от стойността на кръвната захар. Казаха нещо за увеличено количество околоплодни води, бебе над 4 кг. и след един разговор с главния лекар ми бяха предложени 3 варианта. Индуцирано раждане веднага, по изключение в 38 седмица, индуцирано раждане след Коледните празници или предвиденото секцио на 3.01. Реших се на раждане веднага, прибрах се у нас, достегнах чантата и изпълнена с вълнение се понесох пак към болницата.

Сложиха ми катетър с балон (механично средство за предизвикване на раждане). Искаха да избегнат медикаментозно предизвикване, защото ги гонеше голям страх да не ми докарат руптура на матката с твърде силни контракции. На следващата сутрин ми изтекоха частично водите и бях с 2-3 см. разкритие. И после ... нищо. Два дни се мъкнах из болницата в това състояние, накрая започнаха да ми дават медикаменти (хапчета). 1, 2, 3, 5 ... нищо. На Бъдни вечер една дула ми направи масаж на шийката на матката, останалите води изтекоха и започнаха силните контракции.

Винаги съм си мислела, че имам висок праг на болка и че ще си дишам през контракциите като пич, но в един момент молех за помощ и за упойка. Лекарите с епидуралната обаче се забавиха доста, аз бързо напредвах и вече бях с пълно разкритие като дойдоха да ми я сложат. Окей, значи просто ще ми облекчи напъването, казах си. Но не се получаваше, както трябва. Аз заспивах между контракциите и вече не усещах този напън долу, както трябва. Дай окситоцин! С него пък почна да ме боли, все едно упойка не ми е слагана и пак грешно - болки в кръста отзад, като прищипан нерв и горене отпред като менструална болка. Към 4 часа сутринта, 6 часа след началото на силните контракции, при прегледа установиха, че главата на бебето лежи грешно, той не се е завъртял в таза при изгонващите контракции, а е заседнал с главата в таза ми. (35.5 см обиколка на главата). Желанието ми за естествено раждане се оказа неосъществимо, аз бях на предела на силите си и се съгласих за секцио.

И така, в 4:21 сутринта иззад завесата чух едно нежно мрякане и се запознах със сина си, 3820 гр. при прогнози малко над 4050 гр. 55 см.

Макар да знам от лекарите, че е нямало как да родя нормално, чувствам се някак виновна и тъжна, че никога няма да изживея това (заради моята възраст и вече втори разрез на матката, нито имам време, нито някой би ме оставил). Знам, че не е рационално, но ...

Мъжът ми беше с мен през цялото време, но и той от един момент нататък заспиваше до мен на стола. Но се радвам, че споделихме този момент.

Наложи се да останем 5 дни в болница. Заради гестационния диабет първата сутрин малкият беше с хипогликемия, лекарите от неонатологията дойдоха и ми го взеха, а на мен ми стана толкова криво Sob, но нямаше как. После няколко дни се мъкнах по асансьори и коридори през 3 часа с раната от секциото да се пробвам да го кърмя. От 29-ти сме вкъщи, гледаме се, дори имаме някакъв режим изграден. Не се наспивам до насита, но ми стига съня. Големият ми проблем е, че нямам много кърма и се налага да го дохранвам.

Майка ми е тук, и както предполагах, много помага, но и доста изнервя ситуацията. Smile
[/quote]

# 234
Много се радвам за теб, Микаса. Чета те през месеците и те мисля. Успех с кърменето! Слагай колкото се може по-често на гърда, ако можеш, отложи биберона за след месец и доброволствай за биберон, и има 1 чай на хип за кърмачки, който при мен действаше.
Също консултант ми е казвал, че инсулиновата резистентност пречи на лактогенезата, така че може да останеш на намалени въглехидрати пробно, а на мен хедра ми беше препоръчала и 1 ч.л. масло от черен кимион на ден, и чай от жаблек, за сваляне на захарта.  Кърменето is a bitch, но честно казано, с нетърпение чакам да кърмя второто Heart. Пиши ако нещо за съвет, и да знаеш - в сторител я има книгата на Хедра, много полезно четиво.

# 235
Честито, Микаса, бъдете здрави, щастливи и да се възстановиш бързо, бързо 🍀🍀🍀

# 236
Да ти е жив и здрав Микаса. Бързо възстановяване.

# 237
Честита радост! Жив и здрав да е юнака, а на теб бързо възстановяване!

# 238
Микаса, честито! Много се радвам че детето е добре! Дано всичко се нареди и имате много много щастливи мигове цялото семейство!

# 239
Честито, Микаса, след толкова перипети се радвам, че всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт