За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 703
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
И аз да се похваля. Днес ходихме на мерки и теглилки. Претегли ни 4100, наддал е 1050 от изписването (тогава беше 3050) 28 дена. Само на кърма Innocent без дохранване и понякога прескачане 3те часа за хранене, но понякога иска цукваване на 2 часа (тогава се съмнявам,че са периодите на скок в ръстежа).
Питах за това връщане след хранене, докторката ми каза, че те са скачени съдове и всичко е едно, няма повеод за притеснение. Само ме попита дали дохранвам, аз казах категорично само на кърма. Аз съм вече 100% сигурна че връща когато се мъчи да изпуска газове, явно напъните объркват системата.
Да споделя, днес влязох в Кик да взема едно от техните лакомства на баткото. Случайно видях, че има 50% на вече намалени неща. Накупих тениски за 0.99, комплекти за 3.99, за баткото долнища по 4.99, нямах много време да разглеждам. Вярно среден клас са на Кик, но за тези пари. Също и в Pepco има някакво намаление и LCW 4 a плащаш 3.

# 601
Inferiya, в H&M има бодита с разширение горе на раменете, които могат да се обличат отдолу. Дъщеря ми също много мразеше нещо да ѝ обличам през главата. Затова я отгледах с гащеризоните на Ейнджъл бейби и въпросните бодита от H&M… Joy

# 602
Аз ги свалям надолу. Но обличането от никоя посока не е лесно... Отдолу нагоре не мога да ѝ хвана ръцете Joy Имаме едни от Кауфланд, които са доста разтегливи и с тях успявам някак Simple Smile
Тези с прехлупване с копче горе и долу са ми най-лесни за сега.

# 603
Бебчетата ви следят ли вече с поглед? Днес става на 40 дни, а още не следи

# 604
Бебчетата ви следят ли вече с поглед? Днес става на 40 дни, а още не следи

И моя ревльо днес стана на 40 дни. Не бих казала, че следи с поглед, понякога гледа лампите, понякога търси кой му говори( не винаги). То от толкова рев, не мога да разбера нищо- заглежда ли се, чува ли ни...

# 605
  • София
Бебо вече е на месец и 2 дни, следи с поглед, връщането на АМ намаля драстично, след като започнах да миксирам Лактана Био с Аптамил АР. Рев от колики няма, но много пръцкане, Омнибиотик пандата го разхлабва яко - по 3 пъти стабилно на ден. Следи с поглед постоянно особено батко си, който е като самолет, нон стоп лети от стая в стая. Още не сме ходили на преглед при педито, планирам да е този месец, иначе последно като го мерих в началото на тази седмица, беше 4650кг, качил е 650гр., но сега са повече, защото ми се струва тежичък като го държа с една ръка.
Първоначалните бодита и пижамки, както и космонавта за излизане които бях купила омаляха, презаредих с 62ри размер, надявам се поне месец два да издържи с новите.
Идващата неделя ще правим погача, много се вълнувам, поръчах костюмче с елече и панталонки, торта, балони остана питка и френски макарони от 100 грама сладки. Поканила съм си 8-9 приятелки и роднини, скромно вкъщи без малки деца, освен бебето, защото се притеснявам от вируси бацили.

# 606
Ех, момичета..и аз днес почнах с отделянето и прибирането на вече малките дрешки...пуснах и някоя сълза...😔
Хем се радвам, че бебето расте, хем ми е тъжно, че малкото ми пъцунче толкова бързо се променя. Викам на мъжа ми, как толкова бързо порасна, докато се осъзнаем ще е напуснал родния дом...преди да сме разбрали ще се е оженил ..мъжът ми се смее и вика, че чак толкова бързо няма да се "отървем" от него 🤣
Аз имах много тежки изпити е края на януари...в комбинация с безсънието и останалите задължения направо ме смаза стреса..мъжът ми гледа бебето 3 дена и нощи, докато преговарям...дадох му мъниче, ядящо 90сс, върна ми гигант, хапващ 120...😌🙂😔

# 607
И аз вече почнах да отделям дрешки, а малчо е роден на 25.01.
Таткото ни е с варицела от 4-5 дни и малчо живее в спалнята само, тате в хола и в гостната и се надяваме с кърменето да хо опази моят имунитет и антитела... Каката от 3 дни е при свекърва ми (откакто е потвърдена диагноза), но я очаквам почти сигурно да цъфне и тя, та.. да, разкошно. Моят проблемен гръб е леш, както сега малчо "легна" само на моите ръце и се надявам в някакъв момент да спре да ме боли Grin ама надали..

# 608
Уф, Литъл, дано ви се размине Simple Smile

Нейните малки дрешки отиват директно при познати, които чакат след месец, тъй че съм доста развълнувана, че ще са от полза и за друго детенце Blush

# 609
Сподели после, моля те, дали бебето се е разминало с варицелата, защото в яслата на каката има варицела и съм в някакъв тих ужас да не я домъкне и да хване и малкият… Cry
И аз вече почнах да отделям дрешки, а малчо е роден на 25.01.
Таткото ни е с варицела от 4-5 дни и малчо живее в спалнята само, тате в хола и в гостната и се надяваме с кърменето да хо опази моят имунитет и антитела... Каката от 3 дни е при свекърва ми (откакто е потвърдена диагноза), но я очаквам почти сигурно да цъфне и тя, та.. да, разкошно. Моят проблемен гръб е леш, както сега малчо "легна" само на моите ръце и се надявам в някакъв момент да спре да ме боли Grin ама надали..

# 610
Привет от мен. Да се похваля първо, че нашата бебка се роди на 31.01 чрез планово секцио, но такава вихрушка ме завъртя в началото (знаете как е), че изобщо не ми остана време да седна и да напиша два реда.
Имаме такива гадни колики, които почнаха почти веднага след изписването. Първата вечер вкъщи беше супер, тя беше спокойна, поспа си, но следващите 2-3 нощи бяха ад. Никакъв сън, а през деня спеше. Явно беше обърнала деня с нощта и мина малко време докато оправи режима. Сега е на 12 дни, през деня между храненията будува по около 1ч. Следобед е нещо страшно с тези колики като се почне от 17-18ч и така до 22ч поне. Иначе вечер легне ли си към 22ч и спи поне до 2-3ч когато става пак да хапва и после продължава до към 6-7ч. Общо взето яде по 7 пъти на ден, 8мото си го прескача.
Аз имах в началото някаква следродилна тъга, не бих казала чак депресия. Поплаквах си за щяло и нещяло и понеже тя плачеше доста, това още повече ме изнервяше и плюс безсънието. Отделно и възстановяването след секциото, чувствах се и все още се чувствам доста слаба физически, храня се здраво, защото иначе залитам по улиците. След 5 седм чакаме баба на гости и ще имаме помощ поне 6 месеца, което си е направо върха, че и баткото си иска неговото.
Иначе както казах тия дни се скъса да реве от колики, давам био гайа, но съм объркала бибероните за шишетата и вместо анти колик съм слагала от обикновените. Снощи се усетих и ги размених, дано днес е по-добре положението.

# 611
Здравейте, момичета. Кога започнахте да слагате бебетата в люлка/шезлонг?

# 612
Могат да се използват още от раждането, трябва обаче да са предвидени за новородено. С първото дете имах известни опасения, но ортопед потвърди, че са безопасни.
Аз вече слагам бебето в шезлонг, много ми е удобен, когато е будно и иска да изучава околната среда 🙂

# 613
Ние ползваме люлката от 3таседмица, но абсолютния максимум, който е издържал е 20 мин. Надявам се с времето да му стане по-интересно и да прекарва повече време в нея.

Иначе при нас коликите са някакъв ад. Няма определен период, в който да се чувства некомфортно или да плаче. Присвива се по всяко време и вече се чудя какво да правя. Не може да спи сам нито през деня, нито през нощта. Буди се след 30 мин от присвиването, явно не може да изгони газовете... Така че все е върху мен или мъжа ми. Давам био гая и био амика, от вчера и санколик. Днес мисля да включа и лефакс, защото можели да се съчетават с био амиката. Надявам се нещо да започне да действа, защото е изключително тегаво...

# 614
[Поздравлениея, Eliza

Memento@ аз ползвам от 3-та седмица шезлонг-рвлакс на Чико. Това е най- използваното нещо вкъщи, бебето го обожава, оглежда се наоколо, гледа висящите играчки и им говори, а като пощръклее почва да маха с ръце и рита, за да активира функцията люлеене, така че да размаха играчките. Много е смешен!

Въпрос- някоя от вас има и ползвала ли е машинка за изсмукване на сополи? Доволни ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт