За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 726
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Ние вчера ходихме до Метро с ясната мисъл, че през седмицата няма хора и действително нямаше. В заведение уикенда на обяд по-скоро и аз бих избегнала, но аз избягвам заведения на общо основание, тъй че не е съвсем безпристрастно мнение Simple Smile

По телефона ли уговаряте с църквата или ходите на място? За първи път ще имам такава комуникация и нямам идея как изобщо да се свържа с хората No Mouth

# 586
Малкия няма температура, надявам се да го опазя. На някой може да е полезно. Най-точно се измерва в дупето. От резултатът се вадят 0,5 градуса, за да се види реалната температура. До 38 е нормално при бебетата. Може да се дава Панадол само.
Ние утре ще ходим на църква. Погачата ще я правя другата седмица. Малко ми е изнервено, защото вече трябваше да сме се преместили, а сега с болната кака няма как да стане. В краен случай ще я направя у нашите. Поканила съм близки роднини и няколко приятелки. Притеснено ми е, ама пък не може човек само в страх да живее.

# 587
Inferiya, ние на място се уговаряме в църквата с попа, какво да се носи, кога, за колко часа и т.н.

# 588
Petrova, радвам се, че ви се е разминало...ние точно така чрез свекърите, гледащи болни други внуци ( тайно) и натискащи се да прекарват време с бебето, завършихме в болницата ..
Приеха ни вчера след 2 кошмарни нощи..голям страх, момичета 😔 не разбирам как хората могат да са така безотговорни.
За щастие температурата спадна, сатурацията и сърдечният тон са стабилни..НО! като почетох тази нощ какво предизвикват вирусите от тази група...не мърдайте никъде и не пускайте никого вкъщи! Има Си време за създаване на имунитет. Аз научих, че до 3-тия месец е най- страшно и въобще не се гради имунитет...
Благодаря на всички за куража! Изписват ни утре 💞

# 589
Serenapotta, радвам се, че всичко е наред вече! Аз още не съм спокойна, защото каката си е болна, има време докато наистина се размине. Тъпото е, че тя мен ме обвинява, защото съм била обикаляла магазините, а аз отидох да взема някоя друга мебел, чаршафи и т.н., все необходими неща. Реално тя ни зарази, ама нищо не съм казала, защото няма вина, не знаеше, че е болна.

# 590
Serenapotta, радвам се, че всичко е наред вече! Аз още не съм спокойна, защото каката си е болна, има време докато наистина се размине. Тъпото е, че тя мен ме обвинява, защото съм била обикаляла магазините, а аз отидох да взема някоя друга мебел, чаршафи и т.н., все необходими неща. Реално тя ни зарази, ама нищо не съм казала, защото няма вина, не знаеше, че е болна.

Да, деликатна ситуация си е..
Мен ме дразни, че снаха ми си зарязва болните деца при бабата и дядото, а когато нейните бяха малки, никой не припарваше в района, стоели сме посред зима на отворени прозорци срещу корона, миехме си ръцете под строй при посещение. Нека гледат болните деца, но след като е имало контакт предния ден и дядото е със запушен нос, нагло е да се появят на гости, да го хранят, целуват, пипат и накрая преди да тръгнат да изръсят "случайно", че вчера внучето било толкова болно, че едва си отваряло очите от треската...болно, ама на 3 години .ние на 6 седмици...и уж са медицински работници...как да ги държа далеч от вкъщи???

# 591
Здравейте, момичета! От известно време ви чета, тъй като и моето детенце е януарче и скоро ще стане на месец, но все отлагам да пиша. Първо дете ми е и доста се притеснявам от какво ли не и определено се радвам, че има такава група за споделяне, защото поне аз намирам кураж и успокоение!
От вчера обаче мисля, че се сблъскахме с коликите - симптомите са свиване на крачетата и скимтене насън, придружено с пръцкане. Не ескалира в истеричен рев, но и е доста по-продължително - от 2 през нощта, та чак до обяд днес. Започнах да давам Био Амика по съвет на педиатърката. Притесняват ме обаче няколко неща - той въобще не спи, в момента в който не е върху мен започва да скимти и мрънка и да свива крачета. Отделно започна да яде много повече (изцяло е на кърма) и връща много мляко. По обяд се уплаших, защото повърна два пъти на фонтан. Не знам как да му помогна особено предвид факта, че няма почивка от пръцкането и конвулсиите. Четох, че коликите продължават 2-3 часа и са основно вечер или през нощта, но при нас случаят не е такъв.
Та въпросът ми е някоя от вас има ли такъв проблем или да е чувала дали това е нормално за колики? Притеснявам се да не е нещо друго.

# 592
Не бих казала, че има час за коликите. Кристиян се свива и скимти, реве и място не си намира и през деня и през нощта. Започнах и аз Биоамика, иначе давам само омнибиотик панда, надявам се да го по успокои малко поне. Сега спи от 3часа обаче съм залепена за него и пак от време на време започва да се гъне и да пръцка.

# 593
Айде да се включа в серията "тъпи въпроси". Замислих се за храната по - специално за АМ.. Значи например за 120мл, водата трябва да е 120мл + 4-те лъжички, или с лъжичките, които се слагат във водата, трябва да е 120мл количеството АМ. На кутията пише: на всеки 30мл се слага 1 мерителна лъжица и това е

# 594
Здравейте, момичета! От известно време ви чета, тъй като и моето детенце е януарче и скоро ще стане на месец, но все отлагам да пиша. Първо дете ми е и доста се притеснявам от какво ли не и определено се радвам, че има такава група за споделяне, защото поне аз намирам кураж и успокоение!
От вчера обаче мисля, че се сблъскахме с коликите - симптомите са свиване на крачетата и скимтене насън, придружено с пръцкане. Не ескалира в истеричен рев, но и е доста по-продължително - от 2 през нощта, та чак до обяд днес. Започнах да давам Био Амика по съвет на педиатърката. Притесняват ме обаче няколко неща - той въобще не спи, в момента в който не е върху мен започва да скимти и мрънка и да свива крачета. Отделно започна да яде много повече (изцяло е на кърма) и връща много мляко. По обяд се уплаших, защото повърна два пъти на фонтан. Не знам как да му помогна особено предвид факта, че няма почивка от пръцкането и конвулсиите. Четох, че коликите продължават 2-3 часа и са основно вечер или през нощта, но при нас случаят не е такъв.
Та въпросът ми е някоя от вас има ли такъв проблем или да е чувала дали това е нормално за колики? Притеснявам се да не е нещо друго.
Това,все едно аз съм го писала, преди няколко дни. Няма ден, няма нощ. Сега започнах Био Амика и сироп против повръщане. Сложа ли ги да лежи и започва да повръща. Само на ръце е и пак реве. Не знам какво е това чудо

# 595
Здравейте мами има ли някоя от вас която след секциото има болки там дето е рязана подкарах втори месец и имал болки какво е това чудо

# 596
Бонболини, 120 вода + 4 лъжици. Става към 130 готовото мляко.
Serenapotta, напълно те разбирам! За съжаление, няма как да ги държиш. Те щом сами не схващат…

# 597
Айде да се включа в серията "тъпи въпроси". Замислих се за храната по - специално за АМ.. Значи например за 120мл, водата трябва да е 120мл + 4-те лъжички, или с лъжичките, които се слагат във водата, трябва да е 120мл количеството АМ. На кутията пише: на всеки 30мл се слага 1 мерителна лъжица и това е

Подкрепят Petrova, на нашето бебе даваме точно толкова, става към 130 с пудрата

# 598
От вчера обаче мисля, че се сблъскахме с коликите - симптомите са свиване на крачетата и скимтене насън, придружено с пръцкане. ... Притесняват ме обаче няколко неща - той въобще не спи, в момента в който не е върху мен започва да скимти и мрънка и да свива крачета. Отделно започна да яде много повече (изцяло е на кърма) и връща много мляко. По обяд се уплаших, защото повърна два пъти на фонтан.

От напрягането заради коликите се стига понякога до повръщане. Има млека, които са против регургитация (с оризово нишесте, много гъсти), аз давах 3-4 пъти такова, но идеята да храня с нишесте не ме радва и спрях.

Давай нещо за коликите, те като се поуспокоят, сигурно и връщането ще се оправи.

# 599
Да се похваля - зверчето е качило 900гр от изписването до днес (3с2д) и е пораснало 4см Blush Пъпчето още не е паднало, голяма досада, но какво да се прави...
От вчера вече съм сигурна, че я мъчи коремчето :/ Голяма драма докато пръцне :/

Вчера отидох до магазина да ѝ купя някоя нова дрешка, понеже израсна тези, които се обличат лесно (хората, които са решили, че трябва да има дрехи за през главата на новородено заслужават собствен кръг от Ада), а и ми писна да гледам розово Joy За 500м изпаднах в истерия само 4 пъти поради липса на условия... Утре палим колата и отиваме някъде, където няма да трябва да излизам с количката на булевардa, за да заобикалям спрели коли на тротоара, където го има.

Общи условия

Активация на акаунт