ЧРХ и ЧНГ2007 от МНОГОДЕТНИ МАМИ 7

• 15 055
  • 320
  •   1
Отговори
# 135
MegiX  по принцип този проблем е нищен не един и два пъти тук в многодетната тема!Мисля,че има повече за него по средата на тема 6. Сега има и друга мама чакаща 3-то дете - Лилибон и тя е в положение като твоето с близки и роднини. Тедивас - тя чака четвърто и я питай за майка и! ЗлаВещица и тя има какво да каже по темата...... Техните мнения, както и моето - поразрови се из старите теми. Този проблем беше съвсем скоро дъвкан отново от нас! Така че успех и приятно четене!
А що се отнася до статистиката - ако желаеш напиши ЧРД на семейството ти за нашата първа страница!

Добре дошла при нас, както и на мамчето фут!

# 136
Честита ви Нова Година! Честито Европейство!
Да са живи и здрави и рожденниците и именниците! Както винаги включвам със закъснение, но пък от сърце желая най хубави неща.
Добре дошла Меги!
За несъгласието на роднините - повечето сме го минали тоя път, нищо ново. Не се впечатлявай - ти нали си сигурна за решението си! Ще го преживеят!
Свате, къде се ската по празниците? Чакаме вест, пиша в скайпето- йок! Некъде ходи ти....всичко ще си кажеш!
Теди, как си? Вече горя от нетърпение, за теб незнам! Вълнувам се много, спомена ми е още  пресен!

# 137
Можех да се досетя, че е нищен Simple Smile, ама на мен ми е пресен, тъй като казах вчера на майка ми  - даже не пожела да изслуша, че го чакаме с радост. Затворих и телефона и сега сме на лед. Със свекърва ми вече го преживях, беше тук, когато разбрах и и казах да не ме помисли за мързел или че нещо ми е криво - беше ми доста лошо в началото. Както и да е, темите за многодетните ги намирам обикновено с търсачката, че не влизам много тук, предполагам след 4-5 месеца това ще се промени Simple Smile . Със сигурност ще се оправят след раждането, ама дотогава да си седи и да размишлява (за майка ми става въпрос) дано и дойде акълът Wink . Не очаквам да се извини - тя все е права, а и не мисли, че е казала нещо кой знае какво.

# 138
Меги, влизай си редовно ще ни е много приятно - вече си член на този форум, не е задължителен броя на децата просто по желание... Пък и ти вече си се запътила искаш или не  Grinning. От заглавната страница отиваш на форуми, оттам на Нашите деца , оттам търсиш Многодетни мами 6,7,567 и т.н. Темата е закована и обикновенно е в първите 5 на страницата. Чакаме те редовно!
Видяхте ли че се справям (СВАТЕ Mr. Green)!!!

# 139
Свате, къде се ската по празниците? Чакаме вест, пиша в скайпето- йок! Некъде ходи ти....всичко ще си кажеш!

Никъде не съм ходила.... Нали се бях притеснила,че децата бяха нещо болни и да не споделям тук моите недотам розови мисли - реших по-добре да не пиша за да не развалям вашето настроение! Знам, че болестите минават, знам,че се случват на всеки, знам,че трябва да не драматизирам толкова много нещата, знам,че трябва да се държа мъжката и да не увесвам нос.... но когато дойде подобна ситуация не е приятна.  Извинявам се,че споделих с вас!

А иначе проблема с децата бързо мина, но наистина се бях притеснила,когато Рая вдигна 39градуса. И наистина за подобни ситуации не съм подготвена, защото децата ми не са болнави и рядко ни се случват подобни изпълнения.  Пак казвам - извинявам се,че споделих!

Де да ходих някъде........ При нас това е абсурдно, защото работата ни е такава,че работим и по празници! Дано ни огрее по натам да отидем до Предел, защото там наистина отпускам най-добре!

Видяхте ли че се справям (СВАТЕ Mr. Green)!!!

Ще се справиш я, дори предлагам другата тема за многодетните друг да я пусне! Аз ще помагам по скайпа.....

А как да намериш MegiX другите ни теми - на тази тема отиваш на първа страница и там под рожденните дни има линкове към другите теми заедно с поредността на темата за многодетните. Отиди на Многодетни мами 6 и чети там.

# 140
А как да намериш MegiX другите ни теми - на тази тема отиваш на първа страница и там под рожденните дни има линкове към другите теми заедно с поредността на темата за многодетните. Отиди на Многодетни мами 6 и чети там.

Абе аз това вчера го видях, сега чета 6та тема Simple Smile . Ама пусто време трябва, много сте изписали, бе. За клуба после ще се образовам. А мислех да ходя на разходка - от 4 дни само се въртя в кухнята, зави ми се свят. И пак не остана нищо за вечеря ...

# 141
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Хей Дидке-мама Цоцоланке  Stop я стига си се извинявала,че си споделила с нас за  Illпроблемите си ,чееееееееее  newsm66 ти къде ще споделиш другаде и ще бъдеш разбрана така добре - само тука,нали сме си все свои-ей го на свати и други кандидат свати направо сме си рода всичките  smile3520 да не съм те чула да се извинямаш и да се оттегляш за толкова много дни от темата
MegiX  свиквай мила,ще има такива дето ще те разбират и ще ти се радват ,но няма да са малко и тези дето ще те мислят за луда или без полова култура и без...незнам си какво още..репертоара е неизчерпаемОт майка най-боли такова неразбиране,но ще го преживееш Hug леко бременеене и да не ти пука  Whistling
Другият път ще пиша по-вече ,че така ме боли кракът ...отивам да полегна/Цоцоланче-ей го на и аз се оплаквам-ама как ме боли ..само аз си знам,немога да легна ,немога да седна ,немога да спя  Sick и на лекар не съм ходила още/
Бъдете здрави!Щастливи!..и се разписвайте редовно тука  smile3523

# 142
Мамче Цоцоланке, що така даваш назад? Недей се извинява, че си споделила. Нали сме тука, едно рамо да дадем в труден момент Heart Eyes. Пък и твоите постинги ми липсват. Почти винаги от тях лъха неизчерпаема енергия и оптимизъм. Няма да ни изоставяш така , чу ли Naughty Хайде сега кажи оздравяха ли дечицата?
И ние никъде не сме ходили, ама с тия дребосъци нямам и желание. Криси като му омръзне да ходи и се пуска да пълзи, та само сме за ресторанти и хотели ooooh!. След някоя и друга година като се очовечат съвсем, тогава ..... ехееее ....... ще си отходим яко Party.  Изкарахме си едни спокойни празници, без да си даваме много зор с шетане и готвене, само разходки и почивка. Е, то почивката в случая за мен не се отнася много Crazy, обаче съм доволна, че прекарахме доста време всички заедно, защото мъжът ми си взе отпуска Grinning

# 143
Ах, взех аз да се поориентирвам Simple Smile Това значи била 7та тема на многодетните, а не е само за пожелания. Ами да си дам данните тогава. Имам двама сладурковци

Александър - 23.4.99
Симеон - 1.6.06
и чакам бебе на 8.05.07, пола не го знам, иска ми се да е момиче, ама най-важното да е здраво, разбира се Simple Smile

Аз живея в Швейцария вече повече от 15г и децата са родени съответно тук, а и мъжът ми тук ме намери. Всъщност доста се поочудих, че многодетните са предимно от БГ (само Ноиа знам от чужбинските), но като гледам перфектния правопис, вече изключвам варианта да са от малцинството  Joy

Та значи моят опит с реакцията на близките си е направо цвете. Умрях от смях с историята на бащата на секстет за градската луда. А пък това за интелигентността и броят на децата направо ме уби. Вещице, моите съболезнования ... Гледай си прекрасните дечица (много са сладки наистина, дано и аз имам тази комбинация) и хич не им се връзвай   bouquet. Докато четох предишната тема и аз май клонях към мнението, че многодетните са си малко чалнати Simple Smile Затова дали майките се безпокоят за нашите личностни изяви хммм хич не мога да си го представя, то аз нали нямам и дъщеря. Мисля си че ако снахите са готови да раждат по 3 и повече, то децата ми и аз можем да сме само щастливи - то най-тежкото го отнася майката. Надявам се и децата (а те май го правят) да копират и поведението на баща си, който е просто перфектен баща, много се занимава с тях и те и 2та много си го обичат.

А пък аз нито си стоя в къщи - и сега работя на 80%, нито се занимавам с къщна работа повече отколкото ми харесва. Е, ще жертвам доктората, ама аз и без друго го правех главно за престиж, имам иначе достатъчно професионален опит, а това тук е по-важно. Правим си и почивки и екскурзии, не се лишаваме от нищо и с децата.  Та за какво става въпрос?

Понеже доста чакахме 2то, малко се бях отчаяла, че ще имаме и 3то и даже вече се интересувах за осиновяване. И после хоп - веднага се получи, та бях малко шокирана, тъй като не познавам отблизо семейства с 3 деца. Повечето ни приятелски бг семейства си имат 2 и пак хвърчат като луди особено ако и 2та работят. Баби и дядовци са далече (което май не винаги е толкова зле като чета тук за натякванията Wink ). Най ме е страх всъщност от това, че тревогите по болести се умножават по 3, всичко останало мисля се подрежда.

Та мисълта ми беше, че колкото се зарадва свекървата за второто, така помръкна за 3тото. Като ме попита как реагирал синът и - аз казвам мисля че се зарадва. Казах мисля, щото аз самата бях малко шокирана и обезпокоена, нищо че се радвах. Но определно на него очите му светнаха и не се е тюхкал, ами напротив още на другия ден свърши един куп неща, които от месеци отлага. А пък тя - ми той сам си бил виновен  newsm78. Ама се съвзе, де и сега пита по тел. как съм и си мечтаехме даже като беше тук как ще е с още 1 ...

Последна редакция: вт, 02 яну 2007, 18:20 от MegiX

# 144
  • Варна
Честита Нова година!

Здравей, Меги! Не зарязвай докторантурата, как ще доказваме иначе, че майките на повече от 2 деца не са си загубили ума?  Laughing Оня ден се одумах дали да не си потърся нещо за учене, като съм в майчински с бебето и мъжът ми абсолютно сериозно ми предложи да проверя какви задочни  докторантури има в местния университет. Той винаги си ме бил представял със степен и щял да ме подкрепи. Смешно ми стана, ама ако някой ме ядоса пак по темата за третото дете, може и да го направя.  Wink

Ние прекарахме много приятно и спокойно по празниците. Събирахме се с хора, които ни се радват и бяхме на кратко гости в майка ми, която не повдигна щекотливата тема. Докъде я докарах - на 34-годишна възраст да не смея да говоря за собствената си бременност! Ама нали съм майчино разочарование и явно циганче...  Laughing

Свекърва ми ни се радва. Дори не се сети да се оплаче от здравословните и служебни проблеми, както й е обичай. Явно вече друго я вълнува жената! Гостито при нея беше много приятно.

Днес се похвалихме на едни приятели, които са доста по-големи от нас - на 45 години, но са страхотно свежа двойка, та те веднага възкликнаха, че на нашата възраст мъжът искал трето, но жената не се осмелила. Сега често гледат децата на съседите като се наложи и то с радост. Явно обичта към децата не е чак толкова рядко явление по нашите земи!  Simple Smile

Мамо Цоцоланке, радвам се че Рая е добре. Нали знаеш, че високата температура пържи вирусите по-добре от всяко лекарство. Детето се е справило самичко с болестта.

Честито на Велимира, двамата Сашковци и на именниците! Да са здрави и цялата година да им върви празнично!   bouquet

Спорна работна седмица на всички, как ще влезем в ритъм след толкова почивка, а?

# 145
  • София
MegiX,добре дошла!

Да са ти живи и здрави мъжете в къщи и леко бременеене!Ще се справиш и ще има да разказваш за всички хубави емоции...

Карайте й се на Цоцоланка,карайте й се!Аз като й се карах,гледам,че няма ефект  Naughty Бързо да се реваншираш с много ведри и усмихнати новини!

Дидке,още утре да отидеш на лекар!Да не е нещо сериозно.Непременно си обърни внимание.

Галче,и ние си бяхме у дома на спокойствие.То къде ли с тези мъници да отидеш!?А и аз с моето очакване  Wink Днес следобяд се радходихме до Южния парк и тайничко се надявах да срещна някой познат,но уви не видях никого.

КланГ,и аз вече много се вълнувам.Всеки ден съм в очакване-ето този период е най-труден за мен.

Лека работна седмица за всички,които са на работа!

# 146
  • Варна
Честита Нова Година,мили момичета!

Пожелавам да имате огнище,което да топли ръцете Ви,
вино,което да топли душата Ви,
любов, която да топли сърцето Ви,
и Бог да  закриля делата Ви!

Бъдете живи и здрави, Вие и Вашите семейства!

Малко със закъснение,но всичко най-добро на всички рожденници и именници,които съм пропуснала да поздравя!

Добре дошла на МегиХ!Тук ще се чувстваш удобно и уютно и точно на място!

Ние бяхме при майка ми в Аспарухово.Заминахме на 27-ми,понеже си имаме двама именника/дядо и внуче/.Новата година посрещнахме там,завърнахме се снощи.Такава лудница беше,че не мога да ви опиша.Четири поколения на 100 квадрата площ,общо 9 души ,4 от които деца,заедно 6 дни!Ужас!Децата се караха и дразнеха,съответно бяха бити многократно.Майка ми и баща ми мърмориха постояно за това-онова,сестра ми почти не стана от леглото и аз търчах като луда да разтървавам децата и да раздавам правосъдие.Заканила съм се на следващата Н.година никакви роднини и деца,отивам на кръчмаааа!
Сега смятам да си почина!

Лек ден на всички!

П.П. Какво стана с идеята да си направим среща във Варна?

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 10:12 от Илиева

# 147
  • Варна
И аз за срещата си мислех. Нали се разбрахме за 13.01.? Дали ще е удобно за всички да кажем в 16 часа? За мен е без значение, който е с малки деца да каже час, а за заведението се опитвам да се свържа с Радостина, която е писала преди в темата, а ако не успея с нея - то ще гледам да направя резервация в някое от заведенията по центъра.
И понеже нещо ми се мержелее в главата - кога беше Бабинден?

# 148
Благодаря за посрещането, вече се чувствам доста уютно тук Simple Smile. Но мен този въпрос с роднините и особено реакцията на майка ми продължава да си ме яде.  А и четейки темата и като си водя статистика - ми само при хелла бяха реагирали добре!!! Е га си...
Лилибон, беше писала, че е трябвало да подготвиш почвата. Как би го направила сега? Аз просто не мога да си представя да поднеса новината по друг начин. Хем мислех да изчакам да узная пола евтл. след 2 седмици, но не се стърпях и и го поднесох като новогод. подарък. Къв ти подарък, даже не попита как съм... Това не е ли болест?
Работата е, че се сещам сега за 3 2ки наистина не в най-близко обкръжение, но роднини, които си родиха 3тo детe и новината ми я съобщи майка ми без злобни коментари, всъщност без никакви коментари. И всичко това са уважавани от нас хора - едните даже са измежду 100те най-богати българи, издигнали се на собствен мускул и запазили се като семейство при това. За мен 3то дете особено по-късно означава точно това - разбирателство, организираност и здраво семейство. Какво им става на тия наоколо, че го виждат по друг начин? Полова култура - ама то наистина като такъв упрек ми прозвуча, права е Дидка. Тази жена никога не разбра, че децата си ги планирам както броя им, така и от кого и кога да ги имам - последното доколкото зависи от нас, де. Много беше смешна като и казах че ще се женим - ей месеци ме преследваш да съм и казала "дали има нещо". Чак като си родих детето година и половина след подписването повярва Shocked, че тогава не е имало нещо, просто решихме, че е уместно да си улесним живота, а детето да си го родим, след като и 2та се установихме на работа. Хайде да спирам, че много се навивам.

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 11:32 от MegiX

# 149
Честита Нова 2007 година!Да е мирна, спорна плодовита!Да донесе само радост и благоденствие!
Ето ме и мен момичета - вече съм на линия. Тежката рекламна кампания е вече зад гърбът ми Hug сега е момента да стана отново мама. От 3-4 дена вече поех тази"длъжност" и определено ми харесва Mr. GreenГушкам си непрекъснато бебето , което да ви кажа си е вече порастнало момченце. Дори ми харесва да стоя на мифката и печката ooooh! което обаче подозирам че много бързо ще ми писне. Което ме подсеща за Прити и тигана Mr. Green ако още не си сес сетила мила как да го използваш - питай смело - ще помага със манджи и нестандартни предложения!!!!! Mr. Green В нашата къща пърженото не е за предпочитане и аз лично веднага беж махнала дръжката и бих го преварнала в тавичка!!!!! Mr. Green
Мамо Цоцоланке - много хубава темичка си спретнала пак - чудесна си - кипиш от енергия!!!!
Теди , мила - мъничко остава още малко и ще гушнеш малкото вързопче. Аз вече те чакам с нетърпение Hug
Цвети - надявам се сте прекарали добре - чакаме снимки и весели преживявания
Добре дошли на новите мами, както и на малката прекрасна дъщеричка на  Фаула.
МегиХ, за близките и раднините....и аз мога дълго да разказвам. Сега гледам със смях на всичко това, но уверявам те много сълзи пролях. С две думи само. Много дълго отлагах с казването. Очаквах сами да се сетят. В резултат на което свекъра и свекърва ми разбрахо от тяхна позната, чак в 6ти месец, въпреки че имах огромен корем и още от 3тия месец страшно ми личеше.  ooooh! Майка ми пък и казаха роднини и тя се расърди първо че не съм и казала, после пък започна да ми обяснява как този или онзи я гледали някак си, и имало ли друга моя връстничка като мен. С три деца.  ooooh! После пък в града се разчу че сме членове на секта проповядваща многодетието, за което разбрах в градинката от другите майки с колички. Това определено ме накара да се смея и да махна с ръка. Никога до този момент не се бях чуствала толкова сигурна в решението си. Просто хората са си хора - никой неможе да им затвори устата. Реших че това си е моят живот и важното е аз да се чуствам добре. В къщи, при семейството си , със трите ми деца и съпруг. Останалите - нека приказват каквото им хареса.
Едно си права - късното майчинство/ аз родих на 33 третото си дете, а първите на 20 и 22/ е организираност, разбирателство и здраво семейство. Само да уточня че и при нас и трите ни деца са планирани и  желани. Hug
Лилибон, бабин ден е на 7ми по новому, и на 21 по старому Hug

Общи условия

Активация на акаунт