КГБ = Клуб на Готините Баби - 210

• 44 075
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Та и гъба мога да пия - знае ли човек откъде ще му дойдат витамините? Кой ми я дава ?

Ени, аз нямам.
Майчето носеше последния път, когато се срещахме и раздаваше на желаещи...
А и Пипилотка мисля,че снощи писа, че има 2 бр.

# 586
Да, ще чакам включване.

# 587
  • София
ЕНИСА, вече си в списъка. Говорих с МАЯ, ще влезе с разяснения. Тя ще ти даде. Даже е готова да ти изпрати по Спиди или по Еконт. Но нека спра до тук, тя ще влезе в къщичката ни и ще ти разкаже. Бързам да те уредя с това тибетско чудо, докато не си се отказала. Толкова труд вложихме, докато те навием. Stuck Out Tongue Winking Eye
КЛЕЧИЦЕ, тенкю баба за снимките. Добре си е ЯЖКА с такива гледки наоколо. Говорих и с нея.
КАССС, мисля си за странните пози, които докторът й е препоръчал. Идва ми на ум да не би да е нещо от Кама Сутрата??? Stuck Out Tongue Winking Eye
ЯЖКЕ, хайде признай си. Нали смее кУто Идно семейство. Може и някоя от нас да се пробва. Само дано не се заклещим, че тогава зоооор.
ТАНУ. моето не е диета, а хранителен режим - 8 часа ям ( може всичко, каквото си си сготвила. Няма това с онова не може, толкова грама или колко калории) Аз ям от 12.00 до 20.00. После 16 часа кафе или чай без захар. В това време влизат и 7 - 8 часа сън. Издържа се. Особено е готино в началото, защото тогава килограмите стремглаво се топят. Обади ми се, ако искаш още разяснения. Аз например днес до утре съм само на вода. Даже мисля да си направя водата със зеолит. Не знам дали нивото на източните Родопи няма да спадне от големия интерес към Зеолита.
Навъртях 84 сармички, но не са мънички зеленички, а са по-скоро големички зеленички. Нямах време, за да ги връткам на машинката.
Сега седя и си мисля и аз, като Мечо Пух - дали това е онова или онова е това. Знае ли човек какво ще му помогне? На едни гъби, на други пози. Важното е да имате Щастие и рози и нови пози!!!
Хайде до после. Да не се чудите къде съм изчезнала - отивам на тръстиката. Довечера съм ваша.
Ураааа, ваканция здравей!
Дописвам. Внучката дойде и ми казва. бабо, слагай да обядвам, че коремчето ми ръмжи от глад. Joy

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 12:43 от Flo 51

# 588
  • София
Здравейте в първия февруарски ден. Затъркаля се и тази година по-бързо от миналата. Времето препуска на коня на Ениса, ходи го стигни. Като в песента "Времето лети все по-далеко
Ние го следим, но по-полека" Не ми стига времето. Влизам тука -42 поста за четене. Добре, че Флото ми звънна. Елиса и всеки друг който иска - гъбка имам и изпращам. Ако е в София може и лично. Указания има в https://www.youtube.com/results?search_query=%D1%82%D0%B8%D0%B1% … D0%B5%D0%B4%D0%B8.  Пише "вреди" в заглавието, но няма такива. Най- важното, че се подквасва на стайна темп. от 24 до 48 часа. Прецежда се. Престоява поне 6-8 часа в хладилник и тогава се пие. Знаете, че и киселото мляко веднага подквасено не се яде. Изстудява се.
Кассс, Суболезнования за леля ти. И аз много обичах моята леля. Много близки хора си отидоха, но затова пък внуците ни радват.
Всички ви изчетох- Янче, НинаНН,  Фло, Мамси / виж в пинтерес/ Яжка/ти си герой/,Ениса, Касс, Клечка, Тану, Пипи/ако изпускам някой не е лично/  За сърдечния проблем в пубертета - това е от бърз разтеж. Мерете децата на височина. Брат ми имаше такъв проблем, та знам.
Скрит текст:
0887 102 963-Мая
Обадете ми се за по-бързо. Забравих - има и тема в бг-мама -тибетска гъба.

# 589
Изгледах всичко за кефира, прочетох и доста неща. Трябва да си изясня дали мога да го приемам, защото през 2015 ме оперираха от язва. Навсякъде пише,  че помага на стомаха, но да не се приема при висока киселинност, язва, гастрит. Ще питам док. и тогава ще се пробвам евентуално.

# 590
Привет !

Допивам следобедното кафе.
Тези дни го раздавам малко по-лежерно.Оставила съм коня малко да почива😀😉
Е,не съвсем де.Ежедневните дейности пак си ги извършвам.
Даже днес реших да си угодя и си направих една малка бисквитена тортичка с розово нишесте ягодка и настърган шоколад отгоре,докато кремът е още горещ😋
Кремът да е мноого сладък 😀
Просто и вкусно.Само,че само аз ще си я хапвам.ММ не обича.
За него  печена тиква без захар.
Аз пък такава не ям 😀🙆
И нея обичам сладичка.
А как от далече ми личат сладките работиии😀😀

Чета за гъбата.
Ами и аз като Пл. на Айша запъвам краката за таквиз неща.
Просто всеки си шета на акъла.😀

Яжке, на красиво място си !
Радвам ти се,че се разхождаш и се чувстваш добре 😻
Такова време обичам - сняг да има,да е слънчево.Нищо,че е студено.
Ако съм и в планината!
Ех, размечтах се .

Фло,ще ме минеш по брой сърми 😉
В менюто ми са ,но за почивните дни.У дома се харчат зелевите.
Днес погледнах в бидона със зелето.Преполовили сме го.
И то основно на сърми.

Грети,вече си във ваканция.
Релакс .Сега ти се е паднало.

Кафето изпито .Ставам.

# 591
Гъбка,точно това направих днес.Цял ден само за мене си.  
Станах към 9,30.  заредих в кукъра една леща, облякох се и отидох до библиотеката да върна прочетеното и да взема нови книги.После се мотах по магазините за дребни неща- риба,  малко самозалепващо фолио да сложа на плота до мивката ,където най-често действам и да не го мокря или повредя с ножа.Купих си калерчета за шевната
 машина,червен химикал и с това ми се изчерпват покупките. Пред пенсия се полага само толкова.  Прибрах се бавно, бавно, макар че тук  е доста студено.  На обяд   еж леща и леж. В 18 на подстрижка .Фризьорката ми е съседка и ме офърка точно за 8 минутки. Сама си направих  прическа и сега  съм "брях, чИ красУтЪ"!
Вече вечерях от лещата  и  сега при вас, докато  почнат сериалите.    За сина има подлучени яйца и от лещата. В хладилника има и луканка, сирене, кашкавал. Ядене бол.
Мая, това с гъбата не е моето нещо,но дано имате полза от пиенето.
Фло,моята диета се припокрива почасово с твоя режим. Аз сутрин не обичам да ям.Екстра от времето,когато ходех на работа и нямах време за закуска. Дори и без обяд мога  да мина. НО вечер съм ламя ненаситна. А тази диета ме принуждава да ям два пъти- на обяд и на вечеря до 20ч. и после без гризкане на туй-онуй от хладилника и от сладкия шкаф. Ох,това сладкото е най- дебелеещото  ме.  Сега ми се полага само една вечер всеки четвърти ден  и то  ограничено. Та така  изкарах и този ден.
Толкова за сега.Бъдете здрави и да посрещнете утрешния ден с усмивка!.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 22:56 от K.A.G.

# 592
Момичета, идвам да ви кажа лека нощ и до утре, живи и здрави !
Както пишеше К.А.Г - чето снощи - и днешния ден  беше копипейс на вчерашния - кафе,  размотаване, спорт, размотаване, свободни занимания - да се разбира - ползване на устройства- четене, гледане, играене на игри, ядене, размотаване, свободни занимания и така редувано до сега Simple Smile.
Не се оплаквам, обичам такива спокойни, лежерни дни, особено, когато не е много подходящо за хойкане на вън...
Нямам какво да кажа, но ми е приятно да се чувствам във вашата виртуална компания...
Спокойни сънища и както каза К.А.Г- чето ( втори път те цитирам, прегръдка) да посрещнем утрешния ден здрави и с усмивка!
Да бъде!

# 593
  • Вила Великула
Ето ме и мен, в цялата си прелест.
Днес сериозно бях яхнала коня, от време на време го сменях с метлата, но какво да се прави - ежедневие.
Ениса, аз имам от гъбата и ако твоя док. ти потвърди, че можеш и аз мога да ти дам. Близичко сме една от друга, само където аз от сутрин до вечер съм в София, но гледам петък, събота и неделя поне, а понякога и в четвъртък да съм хоум офис.
Кассс, съболезнования и от мен.
Клечице, аз също предпочитам среща в делничен ден ако ще е в София, ако решите за среща по нашите ширини, мога винаги.
Децата си тръгнаха и сега ми е прекалено тихо. Снощи малката се беше развихрила и подреди масата за вечеря, измъкна цяла камара малки купички и държеше да ги напълним с нещо. Искаше и всичко да е украсено. Абе виждам, че прилича на мен в това отношение. /много съм скромна, нали?/
Ние с дядо и сутринта тръгнахме рано за работа и те останаха да спят, защото урока със ски учителя беше от обяд.
Като се прибрахме ни чакаше много приятна изненада от нея.

Ще пробвам да кача едно клипче от миналата зима, как кара ски.

https://www.youtube.com/shorts/qRtK6YGxVF4

Ха, май успях. Тук е на 6 години.
Докато аз правя опити за качване на клипове, Клечето ме е изпреварила.
Спокойни сънища!

# 594
  • София
И аз да ви нагледам преди сън.
От днес сме женени без деца и внуци. Отидоха да се поразходят, нали е ваканция. Изпратих на баща им една кутия с големички зеленички.
Довършвам документите за Касата. От другия месец - отчитане в реално време. Ще видим как ще се справим. Колеги лекари ни плашат, че ще ни се отели волът. Знам ли? Може и да е така. Ще видим. После ще ви кажа.
ПИПИЛОТА, събра ми погледа вашата внучка! Браво на нея!!! И каква мила бележка ви е написала... Сладурче!
КЛЕЧИЦЕ, надявам се, че сте добре в женското ви царство.
ГРЕТИ, ако цял ден не се храниш и яко хапнеш на вечеря, твоя организъм си казва: тая моя шантава стопанка ( нищо лично. Това е мнение на твоя организъм Wink) до утре по това време няма да ми даде храна. Я това от вечерята да го сложа на запас. И за зла беда, знаеш къде се трупат запасите. Смени режима на хранене и ще видиш резултата.
ГЪБКЕ, ние минахме зелевите сарми, сега предстои вариво. ЯЖКА, ПИПИЛОТА, ЕНИСА, ДИДИА, КРАСИВА БЕЛЛА ще ме разберат. Нали сме завършили Оксфордския филиал на Пернишкия Университет. Stuck Out Tongue Winking Eye За останалите превеждам - свинско със зеле. Много е на почит в нашето семейство.
БОРЯНЧИЦЕ, ЯЖКЕ, къде сте? Мислех, че тази вечер ще има шеги и закачки, на тема що е това Кама Сутра и има ли тя почва у нас? Жалко, главните заподозрени липсват от вечерната проверка.
ЕНИСА, чакаме да видим какво ще каже док. Иначе ще е язък за толкова кандърма. Wink
МАЙЧЕ, до сега не слагах кефира в хладилника, но вече ще спазвам всички инструкции. На нас много ни харесва. Като дойда на срещата няма да ме познаете - ще съм на абитуриентска възраст. Ти да видиш!
Спирам до тук. Завивайте се през глава, казвам ви лека нощ и гася ламБите. Grinning

# 595
Добър вечер и лека нощ ще е от мен 🙂
Натоварен ден, но поне отметнах доста и служебни и лични задачки.
Чета ви, сърми мятате, кой лозови, кой зелеви. Ние тая година много бързо свършихме зелето, хем два бидона бяха, но сме и много хора все пак. Здраве да е, догодина пак.
Пипи, страхотна скиорка ти е внучката, браво, толкова малка, а толкова уверено кара ските.
Фло, пробвала съм да закусвам, обядвам и т.н., ми вечер съм най гладна винаги 😁
Аз пак да питам за този кефир. Дали е същият който съм пила там. Тук говорите, че не е за всеки и т.н., а там си се продаваше като прясното и киселото мляко 🤔
Нещо ми натежават очите и май ще удрям мигача 😴
Лека и мека от мен, и до утре с нови сили 🥰

# 596
Касс, давай адрес и ти пращам буркани със зеле  и зелеви листа.  Сериозно говоря. Сложих повече, отколкото можем  да  изядем.

Пак  ви  пожелавам  лека нощ!

# 597
  • София
Явно не само аз будувам, въпреки, че загасих осветлението и спуснах кепенците.
Приказват си КАССС и ГРЕТИ. Да бях ги нацелила, щяхме да спретнем седянка, а сега ще си говоря сама. Stuck Out Tongue Winking Eye Дано само не ми сложите диагноза...
Оправих си документацията, ама се узорих. Така е, като този път закъснях много. Все си намирах друга работа, а документите се трупаха като ланския сняг. Да не си помислят новичките, че съм някоя повлекана и все оставям днешната работа за по нататък. Ама хайде стига съм се оправдавала. От другия месец ще се отчитаме в реално време и може и по-добре да е.
Ей, то станало 2.02. помните ли какъв луд купон си направихме у нас и каква "питка" имахме, в специална форма,  и каква ода четох. Е, започнах да се изчервявам. Подробности, като се видим на живо.
И понеже вече е утре, за настроение една моя приятелка ви поздравява със стихотворение на Васил Иванов. Приятно четене. И не пийте кафе докато четете, че да не се задавите. Grinning
Скрит текст:
ФЛО, това е поздрав към вашия КГБ (клуб на готините баби)! Васил Иванов е написал нещо прекрасно и надявам се, че ще се забавлявате, четейки го на глас.
Васил Иванов
 СЕЛСКИЯТ ,,УЕМБЛИ“
С пари от европейската програма
в селцето ни строи се стадион.
Кому да светне, че ще стане драма,
амбиции на някакъв галфон.
Тържествено ударил първа копка,
потеше се ухилен депутат.
И след като едно хорце изтропка,
отпраши с цял багажник зарзават.
Тук местните са баби двайсетина.
Единствен дядо Минчо, вечен кмет,
о.з. полковник, мъж и половина,
разхожда си протрития каскет.
Строени за вечерната проверка,
( въвел бе кметът ред суров и здрав )
докладва Цеца – стара комбайнерка,
че жив и цял е личният състав.
Командващият строго ги изгледа:
–Понеже тук ще има стадион,
започват тренировки за победа
и да излъчим местен шампион!
От днес въвеждам нови дисциплини.
Такъв ще е тактическият ход.
Пълзене през поле с пехотни мини.
Уверен съм в духа на моя взвод!
Преди закуската – коремни преси
и душове студени без сапун.
Отбор сте амазонки, не… принцеси.
Захвърляйте проклетия бастун.
Запрятайте високо всички фусти.
Ще имаме прескачане на плет.
Бъдете пъргави като мангусти,
та да не висне някоя отпред.
Изтласкване – кобилицата с менци,
а от лежанка – пет кила бакър.
От двайсет метра, дървени диреци
ще целите с домашния сатър.
Тренират бабите като спартанци,
намазани обилно с ,,Волтарен“.
Не ще ги стреснат даже върколаци.
Готови са да сдъвчат Супермен.
Макар да блъскат всички много яко,
на Мърфи по известния закон,
на първа копка си остана, жалко,
така жадуваният стадион.
Васил Иванов
01.02.2023.
Хубав ден ви желая, момичета! Дано да сте заредили батериите, яхвайте конете и смело напред!

# 598
  • Вила Великула
Добро утро от мен. Не, че има нещо ново и интересно, което да се е случило от вечерното ми писане, но да ви пожелая прекрасен и спокоен ден.
Фло, ти наистина си си легнала почти по първи петли. Благодарим за интересното стихотворение, та то и е част от житието на българите.
Ето, че и Кассс ще се уреди със зеле, а ако реши и с гъба за кефира. Абе голяма сила сме. Ама ние си го знаем.
Хайде, отивам да се трудя, че днес ще е поредния ден с тичане насам-натам, ааа сетих се - ще яхна коня за по-бързо.

# 599
Айде ставайте, всички без Фло! Като гледам, писала е в 2 нощеска, нека спи! И аз ги имам тия   изпълнения с работата през нощта, много ми е добре като никой не ми се мотка и не ме разсейва. Аз вчера надвечер бях баба на повикване,  та го намачках малък сладък, поговорихме си добре, пяхме песни и сглобявахме писти с колички.
Сега пия кафе, чудя се какво да обличам  - вечен проблем и ще яхвам коня.
Успешен ден!

Общи условия

Активация на акаунт