КГБ = Клуб на Готините Баби - 210

• 44 074
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро и от нашето женско царство - господарство Simple Smile.
Царицата- баба:)  пие кафе в кухнята до парното, а младата принцеска още спи блажено в покоите си Simple Smile.

Спорен и безпроблемен да ти е деня, Пипилотка! И ти си от породата на смелите амазонки, няма да те уплаши една работа...

Ааа, и Ени се появи - и твоя ден да бъде спокоен и успешен!

Яхайте верните кончета и препускайте по задачките.
Но не забравяйте и себе си, давайте си по мъничко почивка и си създавайте малки, ( поне!) радостчици, а може и по големки Simple Smile...

Адашката Фло е ,,не човек, а желязо"", многоръкия Шив, както казваше преди години внучето на една наша баба... Миличка Фло, възхищавам ти се и те прегръщам!

У наше село - северозападна СФ, е ясно и с тенденция за хубаво време. Вчера изгря към обяд слънце, но имаше много подъл, остър вятър.Дано днес да е тихо и да се поразходим в любимия парк с внучката ми.

Допивам кафето, а на всички четящи след мен пращам прегръдки, спокойствие и топлина...
До следващо писане!

# 601
Фло, документите с отчетите на ръка ли ги носиш? Видях че си станала,  затова питам.

# 602
  • София
Добро утро, красавици!
Честито Сретение Господне и Петльовден Да са ни живи, здрави и силни момчетата, а ние да им се радваме и да се гордеем с техните успехи, Да продължават рода!
ЕНИСА мен не ме събуди, но само щом усетих аромата на кафе и се ококорих. Гаджето ми донесе кафето на табличка. Така и не се научих да го пия в леглото.
Амбулаторните листа ги качвам на компа и с него отивам при един младеж, който там прави разни магии, въвежда данните, изпраща сведенията насам, натам и в края на следващия месец си получавам парите за свършената работа. Не обичам да се занимавам с административна работа. Предпочитам да си платя и друг да я свърши. А нали и на това момче пари му трябват. Важното е парите да се въртят иначе нищо не върви.
За днес съм запланувала да яхна прахосмукачката и да овършея дома. Предпочитам да чистя, когато съм сама. Добре ми е и да не чистя, когато друг се захване с тази работа.
Днес няма да готвя, ще се отдам на почивка след почистването. Чета интересна книга, но не върви бързо. Това е Когато тялото казва НЕ или цената на скрития стрес от Д-р Габор Мате.
Изчезвам, за да ми остане повече време за четене. Simple Smile
Да добавя, че от лозовите листа вчера бях много доволна. Купувала съм разни - и добри, и не толкова. За пръв път тези бяха средни по големина, цели и не преварени. На фирма FIORRE са. Вече отварям четвърти буркан и нямам разочарование. Препоръчвам ги! Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 10:33 от Flo 51

# 603
  • София
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus
Рано, рано сте пили кафе и поздравили. Четох ви в метрото, защото ходих на църква и току що се върнах.
Фло, хубав празник е днес. Благодаря за поздрава!  Приемете и моите и благопожелания за мъжките рожби, а и за тези които са ги родили и отгледали.
Скрит текст:
Хубав ден желая на всички ви и до скоро. Flowers Four Leaf Clover

# 604
Ха добър ден вече и от мен Simple Smile
Рано, рано съм яхнала коня и препускам ли препускам Laughing
Кафето го пия много рано. Обичам да го пия в леглото, особено събота и неделя заедно с ММ, от години ни е навик.
Фло, от къде купуваш тези буркани с лозови листи, сподели моля, ако не е тайна, плииз.
При мен нищо интересно, обикновените рутинни неща, както на работа, така и в къщи. Днес ще отбележим все пак празника на мъжката рожба, нали си имаме доста мъже в къщи - ММ, двете ни момчета и сега най-новото и най-сладко попълнение.
Живи и здрави да са всички мъжки рожби и нека късметът да е винаги с тях! Ето и от мен един поздрав за всички в нашата къщичка които имат момчета  послучай празника:
Скрит текст:
Когато се роди момче
Когато се роди момче,
във къщата се лее вино.
Усмихнат ,дядото рече:
-Да бъде живо до амина!
Да бъде сладко като мед,
да помни бойния завет
на Караджата и Дойчина!
Когато се роди момче,
сърцата като птици пеят.
Доволна бабата рече:
-Със песни нека да живее,
къщовник нека да е той
и като белия повой
от мъдростта да побелее!
Когато се роди момче,
във къщи радост е гояма.
Щастлива майката рече:
-Ой ти , юначето на мама,
утеха ще ми бъдеш ти
и тук - през витите врати
на мен ще доведеш отмяна!
Когато се роди момче,
звънят препълнените кани.
И гордо таткото рече:
-Да бъде здрав като Балкана,
да се задява със моми,
да мине хиляди земи
и българин да си остане!
Слав Хр. Караславов

Момичета, до по-късно, прегръщам ви и ви желая хубав остатък от днешния ден Hearts

# 605
Бабите и майките на момичета, давайте акъл, моля.
Моята госпожица решила да си прави къдрици и намотала един кичур суха коса на един тънък, като за тупиране, гребен....
Едвам свалихме косата от гребена, рязах го с клещи - резачки по два три - зъба и избутах косата от него.
Но косата в края е по оплетена дори от раста.
Вариант да се отреже никак не е желателен, косата и е равна до плещите и много ще личи .
Обадихме се на майка и, тя първо ни се накара, после каза да намажем с балсам, да чакаме да изсъхне и да пробваме косъмчета по косъмчета да узваждаме ит топката коса.
Ирка реве, мен хем ми е смешно, хем ме е яд.
Казвайте ако имате идеи за по лесно разплитане?

# 606
Честито на всички майки на момчета и да са ви живи и здрави наследниците!
                   Клечице,намазваш обилно с балсам и не чакаш да изсъхне , а внимателно започваш от долу ,където се виждат крайчетата с четка за коса /не става с гребен/ да разчесваш косата,като внимателно се стараеш да отделяш кичурчета.Като разрешиш един ,започваш с друг,но задължително от долу започваш и постепенно нагоре всеки отделен кичур.Този филм сме го играли с Неда,че тя не даваше да и се пипне косата и като се заплете с часове сме разресвали,че е и къдрава от горе на всичкото та още по-трудно.Трябва си търпение.Вече имам опит и ако беше близо до сега да съм ти помогнала.
                   Ставам,че се бях приготвила да излизам и се върнах да помогна със съвет.Ще надникна по-късно да видя как сте се справили.Успех и най-вече търпение.

# 607
Диди, това правихме уж.
Като топка е на края, и мокро и поизсъхнало е почти невъзможно. * Като куче, когато се оплете в тръни...
А отгоре на всичко и ни се карат ( и на двете!) по телефона.
Последен вариант - да оставим така заплетеното и да го вържем към опашката, пък утре майка и като много знае тя да пробва.
Мерси за отделеното време.

# 608
Честит празник на всички ! На Петльов ден такива като мен верно са за поздрави - мъж, двама сина и внук.Познайте кой е фатмака на къщата! По едно време имахме куче - и то мъжко. При така изброената конфигурация, ужасявах приятелките си с размера на тенджерите и тавите за готвене. Слушах ги как те и щерките били на диета, а у нас това е мръсна дума. Сега не е много по различно, но поне големия син жена му да го мисли. Давайте някоя мома, та да се оттърва и от малкия. Много хубаво момче - високо, яко, адвокатче. Харизвам го заедно с Хондата !

# 609
Клечице,ето това разплита коса

Ако има магазин близо до вас прибягай и купи.
Може и да не е от същия вид .
Всички отпускат косата и ще се разреше оплетеното

Орифлейм и Ейвън предлагат спрей за заплетена коса за деца

# 610
Добър ден!   
Като двойна мъжка майка,да си кажа и аз думата по въпроса.
Да са ни живи и здрави синовете, внуците, както и майките,които са ги родили! 

Аз днес ще мързелувам вкъщи.  На всички вас  вкусен  обяд и приятен следобед!

# 611
K.A.G., на такива като мен и теб, нали знаеш как ни казват снахите на галено - Пепи, от пепелянка.

# 612
О,аз и други  такива "галени"  имена съм чула в темата за  свекървите.

# 613
Точно през ...китката ми минава.

# 614
Хе, хе, хе, надниквам и какво да видя - свекървещица до свекървещица сме се наредили и аз съм от тях, да знаете и то двойна  Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт