Разменени бебета в болница Шейново

• 233 461
  • 6 392
  •   1
Отговори
# 6 150
  • Другата България
Скрит текст:
И на мен ми стана много смешно, като чух, че Мария Шаркова ще представлява Шейново...Или как беше, ще консултира? Сега какво, ще намаля сумата?
Може ли да ме светнете, защо да е смешно че Мария Шаркова ще представлява Шейново? Бещо покрай личността ли ѝ има, или самият факт, че Шейново ще даде не малко пари за защита в съда, вместо просто да ги даде на майката?
Второ не разбирам защо по Нова, която основно гледам казват, че само адвоката на С. иска 300 хил., докато явно по БТВ казват че и другото семейство ще иска толкова.
Трето, много малко хора се поставят на мястото на другото сем. Това,че са останали в медийна сянка не означава че не са имали своите депресивни отчайващи моменти. Празниците минаха, жената вече ьнае че не прегръща своето детенце, гледа го по тик тоци и определено колкото и да е превързана към бебенцето в къщата си, толкова и тъгува по своето.
Прочетох и коментар, че С. си е тръгнала засмяна от размяната. Защо ли? Заради приказките на адвоката, че ще паднат пари...
Може ли официално инфо за въпросните “приказки“? Че ще “падат пари“?
Иначе, и другата майка била усмихната. Вероятно защото и при тях ще “падат“ същите суми.....

# 6 151
  • София
Ще е консултант, няма да е защитник.

# 6 152
  • София
В случая клиент ще ѝ е болницата, която е главният виновник за размяната. Т.е. болницата ще ѝ плаща.

...

Vicky_p, всъщност 99.9% от пишещите в темата се поставихме на мястото на Зорница. Съпреживявахме и страдахме с нея.

# 6 153
  • Другата България
Въпреки опитите за разграничаване на хора, надали има майка, която не е “влязла в обувките“ на Зорница /ако това е името на другата майка, не Севда/ и не е съпреживяла в даден момент историята от личната си “камбанария“, не си е спомнила собственото раждане, не е погледнала този “прецедент“ през лична призма и фокус.
Само че в един момент се забрави, че в същия “прецедент“ има още една майка, която само заради етническия си произход беше сравнявана и принизявана с какво ли не, различно от майка, и се изписаха невероятни сценарий, хипотези, фантасмагории и небивалици за нейната гледна точка и нейните виждания и разбирания за същия прецедент. Това не прави нито Севда по-малко майка, нито хората, които разбират това по-малко майки, “съчувстващи и съпреживяващи“. Надали някакви анонимни писаници в социалките по дефолт ще направят един човек повече човек от друг, тъй като същите писаници понякога са признак само и единствено на популизъм.

# 6 154
  • Където морето целува небето...
Ако някой може да си позволи да смени бебето си с чуждо такова, то естествено, че вината е на болницата! Кой е занижил сигурноста? Кой го е допуснал? Кой не е направил нужнитте проверки? Не, не е виновен този, който си е взел чуждо бебе, а болницата, че е допуснала някой да го направи!
В случая не визирам, че Севда е взела нарочно нечие бебе. Но ако беше, болницата пак носи цялата вина.
За мен просто в един момент се е усетила, но се е направила на ударена. И да, за това също е виновна болницата!

# 6 155
И на мен ми стана много смешно, като чух, че Мария Шаркова ще представлява Шейново...Или как беше, ще консултира? Сега какво, ще намаля сумата?
Може ли да ме светнете, защо да е смешно че Мария Шаркова ще представлява Шейново? Бещо покрай личността ли ѝ има, или самият факт, че Шейново ще даде не малко пари за защита в съда, вместо просто да ги даде на майката?
Второ не разбирам защо по Нова, която основно гледам казват, че само адвоката на С. иска 300 хил., докато явно по БТВ казват че и другото семейство ще иска толкова.
Трето, много малко хора се поставят на мястото на другото сем. Това,че са останали в медийна сянка не означава че не са имали своите депресивни отчайващи моменти. Празниците минаха, жената вече ьнае че не прегръща своето детенце, гледа го по тик тоци и определено колкото и да е превързана към бебенцето в къщата си, толкова и тъгува по своето.
Прочетох и коментар, че С. си е тръгнала засмяна от размяната. Защо ли? Заради приказките на адвоката, че ще паднат пари...
Доста вода ще изтече преди да паднат пари.
По скоро се радват хората. Че най лошото мина.

# 6 156
Решението за размера на обезщетението не се взема от болницата, а от ОбС. За какво точно адвокат Шаркова ще консултира болницата?

# 6 157
Скрит текст:
Иначе, и другата майка била усмихната. Вероятно защото и при тях ще “падат“ същите суми.....
Трябва ли да сме там и да сме го чули, за да си го знаем?
Може да не държи детето, но ако е била засмяна, то ще е за това.
Пък и адвокатите си ги знаем. Имай колежка, чиито баща бе претърпял катастрофа. Катастрофата не беше съобщена по тв, но бе факт, че още докато човекът бе в кома в следващите дни, няколко големи адвокатски кантори, специалисти по тези дела се свързаха с роднините за да го представляват в съда. Колежката ми беше покрусена, че не знае дали ще оживее баща ѝ, а в същото време ѝ говорят че ще получи на всяка цена обезщетение, при това без никой от фамилията да ги е търсил.... Разбира се срещу съответната комисионна от сумата обезщетение....

# 6 158
  • При семейството си
В интерес на истината, това е нормална практика…все пак са им предложили извънсъдебно споразумение, едва ли юрисконсулт на болницата ще поеме отговорност и каже: да платете или не, не плащайте тази сума. Обръщат се към по-тесен специалист, който общо взето, най-вероятно ще каже до момента какви са практиките на съдилищата, сумите, вариантите, ако се стигне до извънсъдебно споразумение или се водят дела.
Крайните решения ще се вземат от компетентните за тях.
В случая, аз също мислех, че адв. Шаркова защитава по-скоро пациенти, а не болничните заведения.
За мен лично, това беше/е интересно в случая.

# 6 159
Elpis,
На болницата и трябва счетоводител, да пресметне колко могат да си позволят. Предполагам, че като всяка общинска болница и Шейново е на загуба и има дългове.
Изтървала съм новината, за мнението на ОбС, че само съда може да определи размер.

# 6 160
  • Буркина Фасо
Elpis,
На болницата и трябва счетоводител, да пресметне колко могат да си позволят. Предполагам, че като всяка общинска болница и Шейново е на загуба и има дългове.
Изтървала съм новината, за мнението на ОбС, че само съда може да определи размер.
мнението им е, че тази сума е висока и няма да я отпуснат.
ще чакат съда да се произнесе.

# 6 161
Не знам някой да има високи очаквани за севдините реакции.Виж по-майчински да,имахме такива очаквания.Тя дори не попита къде и е детето.Заяви в национален ефир,че и днк тест да покаже истината,тя иска да си я остави,дъщеричката на друга майка.Сама си казва всичко.Това,че на някои не им харесва,нека на нея да и се сърдят.Има си някакви правила и норми в това общество.И ако някои са свикнали да не се съобразяват с тях,защото номера е минавал,трябва да знаят,че не може вечно да е така.Концерт по желание,ако не,сърдя се и викам защитници.

# 6 162
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Трябва ли да сме там и да сме го чули, за да си го знаем?
Скрит текст:
Може да не държи детето, но ако е била засмяна, то ще е за това.
Пък и адвокатите си ги знаем. Имай колежка, чиито баща бе претърпял катастрофа. Катастрофата не беше съобщена по тв, но бе факт, че още докато човекът бе в кома в следващите дни, няколко големи адвокатски кантори, специалисти по тези дела се свързаха с роднините за да го представляват в съда. Колежката ми беше покрусена, че не знае дали ще оживее баща ѝ, а в същото време ѝ говорят че ще получи на всяка цена обезщетение, при това без никой от фамилията да ги е търсил.... Разбира се срещу съответната комисионна от сумата обезщетение....
Ясно.
Благодаря за отговора.

# 6 163
Скрит текст:
Elpis,
мнението им е, че тази сума е висока и няма да я отпуснат.
ще чакат съда да се произнесе.

Това е ясно. Все пак те предлагат на майките споразумение. Да кажат, че това е твърде много и колко биха могли да си позволят. Може пък майките да отстъпят. Ако се стигне до съд, не се знае кога ще има решение.

# 6 164
Кого не е питала Севда къде ѝ е детето? Бг-мама ли? Предполага се, че Узунова ѝ е казала още със съобщаването на новината.

Ето една крива какви са нормалните емоции при големи промени. Севда се движи като по учебник по нея.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 22:28 от wild poppy

Общи условия

Активация на акаунт