Разменени бебета в болница Шейново

• 233 263
  • 6 392
  •   1
Отговори
# 6 390
Шаркова ще постави някаква долна граница на обезщетение, като  съобрази практиката си. И понеже е представлявала пострадали, ще играе по линия " зная, че е тежко, но ето, в този и този случай какви размери уважава бг съд". За мен е необяснимо защо се нае да представлява болнично заведение.
Истината е, че никой не може да прогнозира точно в този, конкретен случай, какво ще реши съдът. За мен е добре да се отиде на съд, исковете да се предявят като частични заради дтакси , а адв. хонорар да е по член от ЗА - има такъв, в който при определени условия, се присъжда за заплащане  на загубилата страна и си се взема от адвоката впоследствие.
Нищо страшно няма в делата.
Защо да се бърза толкова с обезщетенията сега и веднага, когато нещата могат да се пипнат прецизно.
Да не говорим, че С. може да бъде освободена и от държавни такси .🫣

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 11:26 от tays

# 6 391
  • Пловдив
Вредите се доказват до някаква степен (отчасти са и очевидни в много случаи - например ако са те били и са ти счупили крака, трябва да докажеш например по-проточено възстановяване от средното, по-тежки психически и т.н. последици, ако ги твърдиш, но че те е боляло и че известно време не си можел да ходиш, е очевидно, достатъчно е да докажеш боя и счупването), но всичко това не значи, че в случай като този можеш да представиш доказателства като за 300 хиляди лева. Не доказателствата, а вредите преди всичко трябва да са солидни. Тук се вижда с просто око, че няма такива солидни вреди.

Мамо Ру, не знам доколко ще ги спре публичността, колко държат да останат напълно амонимни. И за нула време да им присъдят обезщетение, пак вероятно публичността би била същата - било голяма или малка. За тях, поне за майката, така или иначе нещо вече се чу, нали са ги показали макар и отдалеч по тв.

Колкото до делата - масовите граждански продължават месеци на една инстанция. В това число тези за обезщетения за вреди.
И аз съм виждала дела, продължили с години, и по работа, и лични (не по едно дело, но за един и същ имот се разправя семейството ми 30 години вече, с прекъсвания, от които години общо 13 водим някакви дела, вече трето и още неприключило), но това не е масов случай. Тук каже ли се дело, и веднага; "ау, ама те и най-обикновените с години се влачат". Ми не е така. Средната продължителност е много по-малка, вкл. средната по искове за обезщетения за неимуществени вреди. Това не значи, че не е най-добре и най-евтино да се спогодят сами.

# 6 392
  • Sofia
Бебетата са разменени.
Темата отдавна криволичи в посока, далеч от основната.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт