Разменени бебета в болница Шейново

• 233 370
  • 6 392
  •   1
Отговори
# 6 165
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Скрит текст:
Elpis,
На болницата и трябва счетоводител, да пресметне колко могат да си позволят. Предполагам, че като всяка общинска болница и Шейново е на загуба и има дългове.
Изтървала съм новината, за мнението на ОбС, че само съда може да определи размер.
мнението им е, че тази сума е висока и няма да я отпуснат.
ще чакат съда да се произнесе.

Това е ясно. Все пак те предлагат на майките споразумение. Да кажат, че това е твърде много и колко биха могли да си позволят. Може пък майките да отстъпят. Ако се стигне до съд, не се знае кога ще има решение.
нали за това са наели консултант. той ще се запознае със случая и ще предложи някаква сума, която болницата би предложила на майките. те вероятно няма да се съгласят и пак ще стигнат до съда.

# 6 166
Кого не е питала Севда къде ѝ е детето? Бг-мама ли? Предполага се, че Узунова ѝ е казала още със съобщаването на новината.

Ето една крива какви са нормалните емоции при големи промени. Севда се движи като по учебник по нея.

Изказването на адвоката й не се вписва  в този модел.

Дори и на него му беше гадно да го съобщи това, съдейки по търкането на очите не веднъж, a два пъти, и забития поглед в земята.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 05:26 от Елфичка

# 6 167
Напротив, съмнението е част от нея.

Как знаеш какво седи зад изказването на адвоката и зад търкането на окото?

# 6 168
Напротив, съмнението е част от нея.

Как знаеш какво седи зад изказването на адвоката и зад търкането на окото?

Проста психология. Беше прегърбен една идея повече от снимките с бебето (носи емоционален товар), търка очите и двата пъти като споменава отношението на Севда към детето й (или значи лъжа или значи че му е много неприятно да говори за това), на къде гледат очите (ако беше в страни като Севда когато говори за гривничките значи лъжа, ако гледа надолу - спомня си нещо). Вторият път като си търка очите има и леко схлупване надолу. Според този клъстър от поведения този човек не само че не лъже, ами и му е тежко от това, което чува от клиентката си.

# 6 169
Елфичка, дано не работиш като психолог в някой ЦОП с ромски клиенти.
Интерпретацията на невербалното поведение е само хипотеза, в това случай виждаш това, което си мислиш.

# 6 170
Ще ми е интересно да споделиш кое те навежда на мисълта, че съм с confirmation bias ( човек, който е пристрастен към дадена теза и всичко го приписва на потвърждение на тези вярвания).

Ще е интересно и на другите, т.к. постоянно се изтъква ромският произход на Севда като извинение или обяснение на несъответствията в поведението й и всеки, който не се съгласи бива обвинен в расистки пристрастия.

# 6 171
И адвоката на З. е пред моята чуденка.
Хем болницата предлага извънсъдебно споразумение за обещетение, хем не предлага сума, а се коментира, че иска е висок.
Шейново заслужава да ги съдят до дупка и персонално ръководството за немарливост и безотговорност.

# 6 172
Според мен те трябва да ги съдят и да си изчакат делата и да си вземат после обезщетението.

Иначе дори и да излязат с контрапредложение от болницата хората ще се питат винаги - дали не са ги прецакали отново.

Ясно е, че няма да могат да приемат да платят, че нали, избори идват. Но не могат и да гарантират че пак няма да се случи.

# 6 173
  • sofia
Гледах преди малко по Нова адвоката на анонимното семейство. Той е учуден, че Шейново не предлага нищо конкретно, а също и спомена, че болницата има медицинска застраховка. Николаев допълни и, че и лекарите там имат такава застраховка. Тези застраховки се ползват в подобни случаи на обезщетение.

# 6 174
Защо да е учуден? Нали Шаркова трябва да каже дали ще се прекацат, ако дадат парите или да ходят на съд. Освен това си има и някакви срокове.

# 6 175
Елфичка, и аз мисля, че си нагаждаш според разбиранията. Сама казваш, че търкането на очите, може да значи лъжа или неудобство. Но не, ти си убедена, че му е много неприятно, че Севда не си искала детето, а не че разправя врели-некипели заради делото за обезщетението, което предстои. А човекът може просто да е с начален конюнктивит.

# 6 176
  • sofia
Защо да е учуден? Нали Шаркова трябва да каже дали ще се прекацат, ако дадат парите или да ходят на съд. Освен това си има и някакви срокове.
Ами, на хората тук се внуши, че парите ще се вадят от нашите джобове. Общински съветници даже се появиха да обясняват....

# 6 177
Откъдето и да дойдат парите, болницата оставя впечатлението, че дава едни голи обещания. Надяват се да им се размине.
Какво толкова се е случило, нали се намериха бебета и майки, чудо голямо не е станало, да си се гледат и да са доволни за добрия край.

# 6 178
  • Където морето целува небето...
Ама разбира се, че редовите столичани не са длъжни да плащат за нечии безхаберие, немарливост и липса на контрол! Знам, че такъв е реда, но следва да накажат персонално виновните и директорът да си носи последиците от явно безхаберното управление. Да им търсят отговорност и да плащат от медицинските си застраховки. Ако не им бръкнат пряко в джоба, то положението ще е същото. Е да, майките ще се разписват.

# 6 179
Елфичка, и аз мисля, че си нагаждаш според разбиранията.

Описах клъстър от поведения, не само търкане на очи, но.. Ще поживеем ще видим кой прав кой крив.

Общи условия

Активация на акаунт