Войната на буквите

• 31 205
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Да си измисляш, че нечий престолонаследник не е дете на родители си, граничи с кретенизъм, ще ме прощават. Това е такова клише и е толкова долно. Кому е нужно Петър да не е син на Симеон, примерно...

Че те холандците в официална книга за кралското семейство (не худ. и не филм!) написаха, че Орански бил гей.

# 361
За филма нищо няма значение предполагам. Но защо да не коментираме различни неща, които сме прочели, а и за да не остава с грешно впечатление някой, който не се интерува от история и да запомни, че така е било, както се прокарва тук като идея. 

# 362
  • Галифрей
Така изгледах интервюто. Хубово говорят, но с недоверие подхождам към главната сценаристка тези силни, обещаващи хубави неща които тя каза аз още не съм ги видяла. Но се надявам да ги видя.

Защо в  промото Мария каза на Баян,  че иска той да се разходи гол? После той  и каза “ защо да качаме  до залес”
Стана ми смешно 😂 След това изказване отново казвам, че ми е трудно да й поварявам.

# 363
Този филм ще се окаже най-голямата историческа пародия правена някога.

# 364
  • Галифрей
Този филм ще се окаже най-голямата историческа пародия правена някога.
Не е , вече има и това са филмите за Левски и Ботев те най- голямата пародия. Този бих го сложила в прилично добре,защото има части които ми харесаха  макар и да не са много.

# 365
  • Варна
За филма нищо няма значение предполагам. Но защо да не коментираме различни неща, които сме прочели, а и за да не остава с грешно впечатление някой, който не се интерува от история и да запомни, че така е било, както се прокарва тук като идея. 
Няма проблем да коментираме.
Именно затова коментирах, че е идиотско да се нарича розетата от Плиска тракийски медальон.
Боян Мага масонски образ също няма как да е - споменат е още преди масоните да се появят в Европа.

# 366
  • София
Сериалът нали е направен по книгата, тя отговаря ли изцяло на историческите факти, предполагам, че не?

# 367
не, няма претенции за историческа достоверност

# 368
И Людмила Филипова никога не е твърдяла, че пише исторически романи. Тя подражава на Дан Браун и е ползвала герои и събития от нашата история за сюжета си. Такъв й е жанрът. Сценаристите са си променяли допълнително за филма по свое усмотрение.

# 369
Людмила Филипова е един супер посредствен писател за мен. Добре, че признава, че се "вдъхновява" от Дан Браун.

# 370
  • София
Ами именно заради това според мен не трябва да гледаме и на сериала като  исторически достоверен и да се ядосваме на разминаванията. Мое мнение. Grinning

Людмила Филипова е един супер посредствен писател за мен. Добре, че признава, че се "вдъхновява" от Дан Браун.

Ами то не е и нужно да го признава, отдалече си личи , че се опитва да го имитира. Grinning

# 371
Но ние коментираме като цяло какво не ни е харесало. Вкл.игра, декори, сценарий и т.н., не са малко минусите.
Допълвам: БНТ е определила жанра като историческа драма.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 13:51 от Mama xxl

# 372
Скрит текст:
Няма проблем да коментираме.
Именно затова коментирах, че е идиотско да се нарича розетата от Плиска тракийски медальон.
Боян Мага масонски образ също няма как да е - споменат е още преди масоните да се появят в Европа.
Права си за тракийския символ, но за богомилите се казва, че са успели да съхранят идеите си в Западна Европа и някои вярват, че масоните са западните продължители на богомилите в пазенето на тайните. И ако приемем, че Боян мага е от първите богомили. Нямам идея, стори ми се интересно, затова го сложих да обсъждаме.

# 373
Людмила Филипова какво е написала и дали е достоверно си е нейна работа.Аз се дразня, че сценаристите не се придържат поне малко към романа и историческите събития и творят пълни глупости.Ако ще правиш сериал, да има доза истина.Това да не би да е конкурс по творческо писане!

# 374
  • Варна

Права си за тракийския символ, но за богомилите се казва, че са успели да съхранят идеите си в Западна Европа и някои вярват, че масоните са западните продължители на богомилите в пазенето на тайните. И ако приемем, че Боян мага е от първите богомили. Нямам идея, стори ми се интересно, затова го сложих да обсъждаме.
Май масоните искат да ни откраднат Боян Мага... Trollface

Общи условия

Активация на акаунт