Войната на буквите

• 31 128
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Симеон: когато е слаб тоя нещастник се държи като бабичка.
Петър към майка си: ти ме превърна в ПЛУЖЕК.

Значи вярно така смятат да го представят цар Петър, не като дипломат, който е търсил мир, защото страната е била уморена от войни, а като плужек!? Аз се чудих защо в пръвия епизод Петър не влезе в пламъците, да спасява книгите? При все че повечето е било духовна литература... няма логика да не я спаси? А те го показаха пълен страхливец, който гледа в ступор.

Можело и още по зле.
Жанра отива вече на психария.
Абсолютно....... това с Баян просто..
Явно доста са се вдъхновявали от Игра на тронове и също смятат, че той е бил гледан заради секс сцените.

# 586
Много ми хареса коментарът на Бахаров 😂👌

Има чувство за хумор той... Wink

# 587
  • някъде по морето
Втората серия по-зле от първата!
" Да гласувате ли искате..."

# 588
  • Варна
Аз се чудих защо в пръвия епизод Петър не влезе в пламъците, да спасява книгите? При все че повечето е било духовна литература... няма логика да не я спаси? А те го показаха пълен страхливец, който гледа в ступор.
А аз реших че Петър е замесен в пожара..

# 589
Пак няколко коментара относно по-фините детайли.

Първо, българският княз не следва ли да е с голяма придружаваща го свита в Константинопол? Слуги, камериери, придворни, телохранители, довереници, дипломати, багажи, карети със сандъци и дарове, коне и т.н.? Не е отишъл на летен лагер, а като знатен гост/заложник. Все едно Макрон да отиде в Юкей сам с Райънеър.

Второ, не е ли редно да му се покланят византийците, които са по-ниско от императора? Всякакви слуги и войничета му говорят както си искат все едно са на Женския пазар.

Трето, каква е тази пустош навсякъде? Дворците са гъмжали от народ. Аристократите винаги са заобиколени от хиляди слуги, стражи, придворни и гъзолизци. Тронната зала винаги празна. Войската на Симеон от 30 човека. Тези неща не струват много пари, само мисъл и още малко дрехи за повече статисти.

# 590
Няма бюджет за свита на княза със слуги, придворни и телохранители Simple Smile Нито за калабалък в двореца.
Някак комичен ми е сериала, не успявам да го приема сериозно.

# 591
  • Галифрей
Нямали са пари за зелен  екран да сложат фон дворци и тн.

# 592
  • София
Дам, една изглация по малко ще има след  смърта на цар Симеон.
Според мен този сериал не трябваше да вижда "бял свят".

# 593
За един епизод 4 секс сцени.
Врачки-баячки, как си трябва😆
Малко пресилено беше с магията и статуята.
Втори епизод изненадващо ми хареса повече от първи.
Нещата, които ми харесаха наистина - сцената, в която умира Симеон, играта им с Теодора.
Теодора беше брилянтна в края на епизода.
Допадна ми и разговора в храма  на царя с Георги Сурсувул.
И Деян Донков ми хареса. Много по тъп начин решиха да го убият. Много изведнъж и набързо се разви действието.
Не ми хареса сцената с танците.
 Наглед красива сцена, от която очаквах повече, нещо романтично да се случи.
А я осраха тотално и се сбиха.
Това беше много тъпо.
Обаче Царицата не си поплюва никак, знаех си, че ще обяви Петър за Цар.
Не ми допадна как я ошамари Симеон.
Много харесвам Баян и Мария.
В началото ми стана супер смешно като царя каза "Аре идвайте" на болярите и се поклащаше по същия начин както вървят тийновете като се тежкарят.
Нали се срещате оная специфична походка.
Дарин Ангелов е доста нелеп в тази си роля.
А принципно аз го харесвам много като актьор.
Като цяло някак е изкуствено. Просто е много театрално. Твърде театрално.
Във всички други исторически сериали, които съм гледала се потапяш изцяло в атмосферата и сякаш дори за миг не се съмняваш, че  това, което се случва е истина. Все едно е на живо. Влизаш във филма дето са казва.
А тука впечатлението е, че точно се играе, рецитира.
Казваш си репликите и това е.
Не знам дали ме разбрахте. Няма я магията. Сякаш всичко е рецитал.
Това за мен е най-големият проблем. Най-същественият пропуск.
Точно театър, а не кино. ☺️

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 22:34 от Caroline_Bingley

# 594
Коментарът на Бахаров е добър.
Мен не ме дразни съвременния говор. Старобългарски със сутитри?! Confused

# 595
Щом го няма Динко, и ако направят Петър гей, идвам да гледам.

# 596
Още 10 епизода... какво ли ни чака. Ужас! Този сериал абсолютно не трябва да вижда бял свят. Абсолютно осквеняващ историята.

Втори епизод много по-зле от първи. Единственото хубаво беше, че цар Симеон умря и повече няма да го търпим.
Щом не са минали без секс цена и то изнасилване .Ще си го спестя.
И да ме извиняват ам това не е 12+.
Абсолютно...... На това залагат слабите филми. Игра на тронове е абсолютно изключение по всички параграфи и както вече някой написа - тези не са Мартин.

# 597
жалка работа и потресаваща скука, няма да си го причинявам повече

# 598
Втори епизод бих определила като блудкава скукня...и ефекти наистина мнооого липсват

# 599
  • Галифрей
Втори епизод много по-зле от първи. Единственото хубаво беше, че цар Симеон умря и повече няма да го търпим.
Щом не са минали без секс цена и то изнасилване .Ще си го спестя.
И да ме извиняват ам това не е 12+.

Ужас.. не съм гледала аз само чета коментари. Ся аз да гледам ли от любопитно колко е зле положението? Явно ще го слагаме в категорията на зле. Много жалко,найстина имаше някаква надежда  да е добър 😔

Общи условия

Активация на акаунт