В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 40 745
  • 768
  •   1
Отговори
# 270
Vita, много полезен линк. От всеки раздел има пропуснати уроци, заради разболяване. И сега също, така че ще ни е от полза.
Ако някой пусне линк и към уроци по БЕЛ ще е супер. Трудно ще го накарам да ги изгледа обаче.Satisfied

На това му казвам, криво разбрана демокрация...

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 13:21 от krasi78

# 271
  • Сф
Ужас Ирчик! Значи няма значение момичета, момчета, такова поведение в училище е недопустимо. Децата, сигурно се натискат и целуват и пият ( някои) , но извън училище. Не е чуждо на възрастта. Но за мен вината е в училището , конкретното, което позволява подобно поведение. И при нас имаше с обратна резба, още в 6,7 клас ми стана ясно, но ...в училището се държат прилично. Даже в 8 ми клас на родителската в началото на годината, директора каза, за новите , които не са запознати с реда в училище, ако обичат да го спазват, че както са влезли, така ще излезнат от това училище. Компромиси няма да има. И съм сигурна,че е така. Скоро директора влязал в час където е малко по- разхайтено и едно момиче си било сложило краката на чина и да не ви казвам какво конско е изяло, чак мойта без нищо изтръпнала. Гробна тишина, извинения. Направо ги знае поименно директорката 3 те класа и кой какви ги върши. Простотии не се толерират изобщо, защото естествено вредят на имиджа на училището. Даже вчера мойта минала покрай съседното елитно ..вика .леле, колко са разхайтени, добре че не съм там. Вика- пушат ,пият до училище и в градинката и наркотици сигурно има. Няма шанс при нас не само в училището,а и в района на училището. Така каза в началото директорката и напълно и вярвам. Мерките оттам трябва да почват, от горе. Така мисля.
Нямам за хвалба, но хващаме заветна 3 Ка за срока по математика, след 2 на класното. Нещо страшно е при нас с тая математика. Предувствам, че ще има бунт на родителите. Тя, моята си е зле по мат, ама масово са зле. Една шестица има май за срока в класа. Аз нямам много отношение, именно защото си знам гарджето , но...Вчера , да вземе госпожата да им каже как нямало нищо страшно да имаш 2 за срока, втория с 4 можело да се поправиш. Ако не успееш отново, само седмица след края на годината имало поправка, а наесен още една. Чак тогава се повтарял класа. Да не се притеснявали разбирай 🙄. Тук вече , не съм съгласна да се представя подобна резачка като нещо едва ли не естествено на децата. Айде 8 клас ще го преглътна, но натам?? Не се ли казва училище да ги научиш на нещо все пак тия деца, не само да изискваш, защото при нас е така по предмета. Много изисквания от госпожата , без да може да приведе класа на средно ниво поне. Все пак не са тъпи деца( извинете за определението, но нали НВО е " гениална" отсявка уж) влезли с по бал 20 на матурите. Не знам . Ще чакам да видя 2 ри срок как ще я подкараме, но от госпожата промяна не очаквам. То сигурно на следващата родителска среща ще се повдигне въпроса. Масово 3 Ки, съседния клас даже били по- зле ..казва мойта , въпреки че това е паралелката с 3 *мат. Не знам, не знам..

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 13:42 от PureLove

# 272
  • в очите на дъщеря ми
Майкоуууу,  Ирчик  направо ми сгадИ......

# 273
  • София
Майкоуууу,  Ирчик  направо ми сгадИ......
Ужас! И на мен! Знам, че при вас има "артистични" натури, но на твое място с двеста щях да побягна да търся ново място.

# 274
  • София
Аз не искам да цитирам текстове, след като ще бъде изтрито, но ако в едно училище се разрешава всичко това на учениците, то представям си на учителите какво се разрешава. Не бих си и помислила да се докосна до масата в учителската стая.

# 275
Ужас! И на мен! Знам, че при вас има "артистични" натури, но на твое място с двеста щях да побягна да търся ново място.
                Защо с двеста да търси ново място? Каква е гаранцията ,че на новото място няма да е същото? С двеста съм при директорката,инспектората ,министерството.Все пак има правила и от криворазбрана толерантност ми писнА вече.
                Нашият осмокласник през лятото в Барселона е попаднал на гей парад и е бил отвратен.Не иска и да чуе за толерантност и разбиране на проблема.Коментар - от гадно,по-гадно!Вероятно травмата ще му остане за цял живот.

# 276
  • София
                Защо с двеста да търси ново място? Каква е гаранцията ,че на новото място няма да е същото? С двеста съм при директорката,инспектората ,министерството.Все пак има правила и от криворазбрана толерантност ми писнА вече.
                Нашият осмокласник през лятото в Барселона е попаднал на гей парад и е бил отвратен.Не иска и да чуе за толерантност и разбиране на проблема.Коментар - от гадно,по-гадно!Вероятно травмата ще му остане за цял живот.
А, не! С вятърни мелници съм спряла да се боря преди години! Не преборих системата на частни и държавни училища твърде много пъти. И твърде много пъти съм чула "сложно е", "нямаме право" и т.н. А травмите, които остават за детето, си остават и никой не поема отговорност за това!
Специално за Ирка знам, по изводи извадени от постовете й тук, че детето й е много умно и талантливо в много повече от една област. Изкара точки като за топ 5 гимназия и не заслужава културния шок, който изпитва в момента, барабар с милата си майчица!

# 277
Уффф
Писах, писах и се затри🤪
Наред с тази безумна ситуация има мнооого за хвалене🥰
Има си група от 4 девойки, много добре се разбират, четат и обсъждат книги (сега и последната получи Ел. книга), помагат си, работят заедно по проекти, показват си и се учат на различни техники за рисуване... Изобщо... Бинго🥰
Играла шах с един младеж през втория час АЕ, че са оформени и да не пречат🥰
По разказвателните предмети не ги скъсват излишно... Не че пишат 6ци за нищо, но дават шанс за поправка чрез презентации и поне по нещо научават наистина, никой не очаква зубрене✌️
Аз се оплаквам, че не учи достатъчно, но реално, сравнено с другите направо се скъсва от учене 🤣🤣🤣
Имат много специални предмети, които са мнооого интересни и се занимава с удоволствие, научава разнообразни техники и развива умения.
Е, художника е яко "артистичен" ама и с него ще се разбере накрая... Ако той иска 20 скици, тя прави 40🤪 Ако иска пейзаж, тя прави 3, ако иска стълба... Тя прави стълба и мост🤯
Сега разбра, че е трябвало да си пази скиците от началото и спешно ще рисува няколко-стотин🥵
Като се забавя да я взема от училище, а другите са тръгнали играе тенис на маса с г-жата по ФВС🙃
Абеее ще се борим май за място под слънцето💪
Дидиа, Ариана, всички💐💐💐
Благодаря ви, че сте тук💐
Благодаря ви за подкрепата 💐
Ще го мислим и ще правим нещо, в толкова малко училище всичко и всички се знаят... Просто отказвам да е на гърба на свястните деца, а повечето са такива... Чух още три момчешки имена🥳

# 278
Irchick пропуснах историята, но по реакциите съдя, че е било голямо фиаско. Но пък от последния пост личи, че девойката се чувства добре в училището си, въпреки тези изцепки. 🤗 Намерила си е нейната среда.

Аз нищо не знам какво става в класа, в училище. Младежа нищо не разказва. Ние имаме вайбър група, но тя е с класната и активността е слаба, до нулева. Няма група само на родителите, но предполагам, че никой не е усетил нужда от такава.
Моето момче учи, но ние нали сме в класа, в който не се дават толкова много домашни, а на Скиорчето момичето е при най-взискателната класна, с най-много домашни. Говорим си с него за изпита за Немския отдел- не искал. 🤷 Има време все пак до тогава.
Класните поне минаха. За оформяне ми е казал само по информатика, че са говорили. По математика е твърда петица. На класното, точно алгебричните задачи е оплескал. Но каквото такова. Не си харесва учителката по математика и за мен това е проблем също.
Очаквам другата седмица все пак да се чуе нещо за грипна ваканция. В Софийска област обявиха и малката си я оставих вкъщи, въпреки, че за ДГ няма. Вчера са били само 9 дечица от 27.

# 279
  • София
Здравейте, момичета, не съм писала отдавна, но то няма и с какво да се похваля или от какво да се оплача, освен от острата липса на време. Затова пък, наборката май го е подкарала лежерно. Основната госпожа по корейски беше болна и то от заместник на заместник и гледам как в къщи никакво учене не се случва. По БЕЛ и философия е оформена, остана едната математика. Днес имат тест, но ако не се издъни напълно и там е ясна работата (ще докара 4, но знаете колко не ѝ се отдава тоз предмет). И всеки ден повтаря колко е яко да не се учат разказвателни предмети, а само "интересни и малко математика". Хубаво е, че си дава сметка, казвам ѝ да се наслаждава на този момент, че догодина рязко ще ѝ се струпат химиите и физиките, които никак не разбира.

Аз може да не пиша, но пък чета (основно в градски транспорт Joy) та прочетох Ирчик. Прочтох я и тази сутрин, новият пост. Ясно е, че такова поведение е предизвикателно, изпитват пределите на позволеното, очакват някой да ги забележи и разкритикува. И е ясно, че в една институция трябва да има правила - позволено облекло, допустимо поведение, нарича се възпитание. Но какво да правим ако липсва и отговорните за санкционирането на нарушителите нехаят. Тепърва децата ще срещат и други такива ситуации - та вече не е чудо голямо някой да отиде на опера със скъсани дънки, не просто дънки! Или да яде вафла по време на лекция от първия ред банки. Нещо генерално се променя, а бягството не е решение. Не ни харесва, но е излезло от контрол, или поне така изглежда. И моите деца разказват за някой друг "нарушител", но не чак в такива размери.
Скрит текст:
Синът ми, 12 клас е, постоянно се изумява как може някои да не влизат системно в определени часове и не разбира как им се извиняват отсъствията. Съученици от класа са това, ама дразнят чувството му за справедливост. Или как може да ти дават срок по някакво задание, да ти го удължат 2-3 пъти и ти все да не го спазваш с обяснения тип "детска градина" - изтрих си файла без да искам, забравих си флашката, бях при баба ми, а там някак комп. Съвсем дребни прегрешения, но за 18 годишни хора му изглеждат неприемливи и то е така, де. И се дразни на учители, които ги приемат, дават нов и нов шанс, а не санкционират (щерката не разказва такива неща, но той обикновено идва "запален" и търси на кого да си изпее страданието Joy )
Но исках да кажа, че щом детето не е единак в подобна среда, а има приятели, има съмишленици, има интереси, би могло да се чувства добре и "на място". Да се фокусира върху това, за което е в това училище, да си общува с тези "себеподобни", които ѝ импонират. А тяхната групичка може да привлече "колебаещи се" съученици, които не са решили това интересно ли е като поведение или по-скоро не искат да се асоциират с тези съученици, т.е. да не се затварят като компания и да отхвърлят желаещи да дружат с тях, само защото някога са заявили афинитет към "другите". Другите са фон, дразнещ, пречещ, неприятен, но не е в компетенциите на детето да се справи с тях, може само да ги игнорира. Е, като родител бил говорила с класната по въпроса, да е наясно, че за мен това е недопустимо поведение в институция, без значение от пола на участниците. А детето - хубаво е, че споделя, че има позиция по въпроса, хубаво е да знае, че родител ще я подкрепи и ще предприеме нещо, според това, което му е възможно (разговор с училището). И вече топката е в трети участник и точка. Умно дете е, ще се справи, няма да залитне в подражание, а ако иска, може да не залита и в конфронтация. А майчините притеснения са ясни  Kissing Heart

# 280
А, не! С вятърни мелници съм спряла да се боря преди години! Не преборих системата на частни и държавни училища твърде много пъти. И твърде много пъти съм чула "сложно е", "нямаме право" и т.н. А травмите, които остават за детето, си остават и никой не поема отговорност за това!.....
               Няма вятърни мелници,а чудесни деца,които не заслужават да минават през това.Всеки има право да прави каквото си иска,но трябва да се съобразява с личното пространство и емоциите на другите.От къде на къде някой ще си демонстрира арогантното поведение,а другите ще търпят и ще са толерантни?Няма такъв филм ! Ти си толерантен към нас и ние към теб. В противен случай си носиш последствията.
                Ариана ,аз съм от тези хора,които не се отказват и побеждават системата.Минала съм през какво ли не и поражение за щастие нямам.На това ме научи собствения ми мъж,който казва  - като не стане на първо ниво има второ,трето и така до решаване на проблема.
                Не бих търпяла някой да се държи по този начин в час  пред останалите деца и изобщо няма да проявя толерантност.Ще защитя детето си по всички възможни начини.

# 281
  • София
Здравейте,
Не съм писала отдавна при вас, но помня, че имаше няколко дами от Пловдив.
От Новогодишна игра на BG-Mamma съм спечелила двойна покана за представление на Държавен куклен театър – Пловдив. Става дума за детско представление, събота - неделя, до края на месеца.
Ако имате малки деца или близки с такива искам да им предоставя поканата.
За съжаление срока, в който може да се използва е кратък, но ако има желаещ нека ми даде име, на което да бъде издаден ваучера.

# 282
Здравейте,
Не съм писала отдавна при вас, но помня, че имаше няколко дами от Пловдив.
От Новогодишна игра на BG-Mamma съм спечелила двойна покана за представление на Държавен куклен театър – Пловдив. Става дума за детско представление, събота - неделя, до края на месеца.
Ако имате малки деца или близки с такива искам да им предоставя поканата.
За съжаление срока, в който може да се използва е кратък, но ако има желаещ нека ми даде име, на което да бъде издаден ваучера.

И аз получих такъв ваучер, ако има интерес мога да го предоставя. 😊

# 283
  • София
Някакво инфо за грипна ваканция в София?
Личната днес даде бележка на сина ми за четвъртък и петък, защото "от утре сме в грипна ваканция". Официално било. Но не намирам информация. Може и тя да се е объркала. Предполагам е лудница, едвам успях да запиша час.
Синът ми е с лека хрема и зачервено гърло. Ако не го фикснем до понеделник пак ще го водя на преглед.
Той каза, че имало много болни деца в класа.

Имат групов проект по Предприемачество, който поради отсъстващи деца не могат да направят.

# 284
Добро утро.
Заповядайте. Макар и виртуално, но от сърце. Нека денят ви започне с ароматно кафе, продължи с парченце торта и завърши с аперитивче, или казано на кратко - лек и приятен ден.
Скрит текст:

Приятен уикенд момичета.

Общи условия

Активация на акаунт