На море в Гърция 2023

• 80 798
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, очертава ни се къса ваканция около 24 май, дали ще е твърде рано за плаж в района на Солун?

# 511
Здравейте, очертава ни се къса ваканция около 24 май, дали ще е твърде рано за плаж в района на Солун?

Всичко зависи от това дали май месец ще е топъл или не. За припичане на плажа сигурно ще става, но за плуване е много под въпрос.

# 512
Ако щете вярвайте,но веднъж отскочих до Паралия Катерини през декември месец,малко преди Коледа. Разхождах се по плажа по къс ръкав и слънцето напичаше.

# 513
Ходили сме по 24-ти май на Созопол, и успяхме да направим първи тен. Мисля да пробваме тази година гръцкото море по това време. Опитът ми показва, че децата няма да ги удържа да не се топнат, уж само до коленете, а накрая мокри до шия, въпреки че водата е ледена.

# 514
По 24ти май сме ходили на Тасос преди доста време, за къпане не ставаше, въпреки че децата се топиха дори, но беше доволно топло за плаж.

# 515
  • някъде ... тук ...
От доста години слизаме към Гърция (най-близката северна част) по 24 май, с деца и доскоро с палатка. Само веднъж ни валя дъжд, иначе е много приятно. Децата са ясни - цоп, цоп и във водата Simple Smile Но и ние сме се къпали.

# 516
Големият ми син е роден в края на май и предната година си го празнува  в Солун с приятели. Всички дни бяха на плаж , а за събота и неделя задължително с резервация.

# 517
Здравейте , моля за мнение за почивка  - Сивота ,Пердика или Олимпийска ривиера, като плажове и таверни .

# 518
Олимпийската Ривиера, в по-голямата си част, е като Китен. Плажове има бол - тя цялата е един почти 100-километров широк пясъчен плаж, камъни има само тук-таме. Заведенията са всякакви, и по българския/сръбския вкус, и добри.
За моя вкус Пердика е с най-приятните плажове от трите посочени дестинации - Каравостаси и Арила, но зависи и къде е предлаганото настаняване; на тях има само малко инфраструктура, по 2-3 таверни, бийч барове. Самото градче/селце е леко във вътрешността.
Сивота е развито курортно селище, приятна марина, всичко необходимо. Заливчетата й са малки и, общо взето, се ходи с кола на плаж.
Едва ли ще кажа нещо изненадващо, но изборът зависи от вкуса ви, местата са доста различни.

# 519
  • Бургас
Така спонтанно организирахме ранна четиридневна почивка на Тасос от 28.04-2.05. Имам повод РД и реших, че ще е супер да го отбележа на гръцкото море с цялото семейство + куч. Голямата почивката вече е организирана за 10.07 -22.07 ,шест дни Лефкада тук https://www.booking.com/hotel/gr/tsoutsis-apartment.bg.html?aid= … =total;type=total& и шест дни на Кефалония - https://www.booking.com/hotel/gr/nikos-amp-vassilis-apartments.b … =total;type=total&. Ще трябва и една междинна спирка да направим, че тръгваме от Бургас, аз искам Йоанина, а мъжа Кавала. И той е прав, че от Йоанина нищо няма да видим като стигнем уморени примерно следобед-вечер по добре навъщане да я оставим, но пак няма да имаме възможност за две нощи тъй като след ден пътуваме за Букурещ на концерт на Депеш мод.

# 520
  • София
Въпреки прогнозата за лошо време ние тръгнахме.
Бадемите са цъфнали

# 521
Момичета, другият месец сме на Метеора.
Знам, че темата е морска, но посетилите манастирите да споделят тежък ли е пътя, трябва ли да вземам специални обувки.
За протокола- изкачвали съм пътеката до вулкана в Санторини, хвърлих си обувките директно след това.

# 522
До манастирите има стълби няма да имате проблем с изкачването.

# 523
Здравейте, тъй като отделните теми за Крит са доста стари, да попитам тук: много ли е топло на острова през първата половина на юни? Температурите като в Кипър ли са? И ако някой е бил в района на Хераклион, как са плажовете (от гледна точка на камъни във водата и дълбочина), например Ammoudara? Онлайн намирам инфо, че е пясъчен, но доста ветровит плаж. Харесала съм няколко настанявания от Airbnb в Gazi и Agios Dimitrios, идеята ми е да е близо до летището, но и да има приличен плаж и достатъчно заведения и хранителни магазини. Цените в ресторантите на Крит по-високи ли са от Атина например или има и евтино, и скъпо? Четох добри отзиви за плажа в Rhetymno, има и хубави апартаменти, но градът е на час път и от двете летища. Все пак, ако много си заслужава, ще трябва да мисля за транспорт, тъй като не ни се взима кола под наем за целия престой.

Знам, че има и полети до Родос, но там не съм гледала още какво има като плажове и градчета. Сякаш плажовете са по-каменисти и ветровити или е така и на Крит? Как бихте сравнили двата острова, ако става въпрос основно за почивка и по-малко за разглеждане? Как са цените там? Подходящо ли е за посещение през юни?

Благодаря предварително, а аз се връщам да чета темата от началото, защото търся идеи за интересно и достъпно със самолет място в Гърция.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 05:03 от sereiadomar

# 524
  • Варна
Момичета, другият месец сме на Метеора.
 посетилите манастирите да споделят тежък ли е пътя, трябва ли да вземам специални обувки.
 обикновено се влиза в 1 от манастирите - той е и най - интересния , автобусите/колите  спират на паркинг 100тина м. пред входа  - демек може и по джапанки Simple Smile зависи колко/кои манастири ще обикаляте

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 09:23 от peterky2002

Общи условия

Активация на акаунт