Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 50 948
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
Чета ви и аз от известно време.
Теди, за колко време от излизането на биопсията ви назначиха и започнахте терапия?
При баща ми също е лимфом, но друг вид. Откакто излезе биопсията на 14.12 почти всеки ден обикаляме по лекари и още няма стадиране. Скенер чак две седмици след НГ с нова пътека.
Обмисляме ходене в Турция за по-бързо поставяне на диагноза и план за лечение и евентуално първата терапия да я започнем там, а след това да продължим тук. Не знам и оттам дали ще ни дадат скорошен час, така че и това не е сигурно още.
Имате ли представа дали нашите лекари признават  скенер оттам и назначена терапия?

Желая ви само хубави новини и здраве в Новата година!

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 23:44 от Дъждец

# 76
  • София
Дъждец, в нашия случай няма все още стадиране, защото не сме минали скенера, сигурно ще отнеме седмица, две. Цялата одисея отне 20 дни да се намери какво е и много тичане от моя страна, предварително бях запазила часове при ендокринолог, хематолог и предстои след 3 дни онколог. Така че щом излезе хистологията след 1 час бях при хематолог. Хистологията я взех веднага от болницата и я занесох лично в Александровска при проф. Христова за 7 работни дни бяха готови с пълните изследвания и опис.
Вчера се видях с хематолога, настоява в първите работни дни да и се сложи порт и е готов докато чака скенера да я приемат и да и направят някакво вливане. Явно при нея позволява.
Междувременно, докато влезе в болница пие по схема преднизолон.
Аз също мислех Турция, но по-бързо няма шанс да стане и там. Най-малко превод на документи, пътуване ще отнеме пак това време.
На всички искам да кажа да не се отказват, четох в темата за хора в тежко състояние, които като че ли лекарите отписват и затова разкавам и нашата историята.
В началото на декември взех мама от болница в провинцията, в доста тежко състояние - едва дишаше нямаше сила да ходи, сама в докарах веднага в спешното на Токуда. Беше влязла в болница за 3 дни заради ниска кръвна захар, а я изписаха в изключително тежко състояние. Оказа се, че има огромен асцит над 5 литра течност в корема изливи в белия дроб. Приеха я 5 дни в гастроентологията, източиха водата от корема беше на кислород, не можеше да става изобщо. В течността намериха туморни клетки и казаха тук няма какво да направим, явно има рак, който вече е увредил цялото и състояние. Да си я взема вкъщи и да си я гледам с кислород. Казах си пълен абсурд, няма как да го допусна това, трябваше поне да и се облекчи моментното състояние. Места в гръдна хирургия на Токуда имаше след 5 дни. От там я преместих с линейка и кислород в Софиямед гръдна хирургия, където лежа 12 дни и никога няма да мога се отблагодаря на лекарите там. Сложиха и два дрена в белия дроб, източиха всичко от там, пак течност от корема. Купихме и белтък за вливане.
Помолих ги и с епидурална упойка успяха да изкарат лимфен възел (ингвинален) за ново изследване и по-горе описах какво направих след това.
Искам да ви кажа, че след 21 дни на легло, дишане на кислород 10 дни, след като източиха течностите тя диша съвсем сама, без кислород, в момента е вкъщи. След 3 седмици на памперси и легло в момента ходи сама, помагаме и със ставането от дивана и я придружаваме до тоалетна. Ендокринологът и спря и лекарствата за диабет, тъй като нивата на кр. захар и станаха страшно ниски, а в момента са нормални.
Ако бях послушала лекарите, които смятаха, че не може да диша от рака, а не от 10 литра течности от изливите, в момента нямаше да пиша тук.
Видях, че има и други хора са имали подобни изливи- гръдна хирургия е мястото за такива хора, за да може да се овладее състоянието им поне временно, защото иначе е параграф 22. Докато лежа там, имаше много изпратени хора от онкологията, за да могат да ги овладеят и да продължат лечението. Защото иначе хем са зле и не могат да ги лекуват, хем трябва да ги лекуват, защото по-добре няма да станат.

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 09:55 от TEDDY_BEAR

# 77
Luce,
И при мен така започна като леко прожулване от дантелата на пижамата и аз се довърших с гъбата в банята. Не слагай нищо мокро, ако ти се образува мокра рана. Има едно прахче в аптеките - Банеоцин. Към 10 лева струва. Забърсваш с риванол и обилно поръсваш. Отгоре слагаш памучно нещо. За два дни ми хванаха корички раните. А се мъчих цяла седмица с дефламол и др. подобни. Само я дръж суха раната и ще завехне много бързо.

# 78
Luce,
И при мен така започна като леко прожулване от дантелата на пижамата и аз се довърших с гъбата в банята. Не слагай нищо мокро, ако ти се образува мокра рана. Има едно прахче в аптеките - Банеоцин. Към 10 лева струва. Забърсваш с риванол и обилно поръсваш. Отгоре слагаш памучно нещо. За два дни ми хванаха корички раните. А се мъчих цяла седмица с дефламол и др. подобни. Само я дръж суха раната и ще завехне много бързо.
Molly, сърдечно благодаря 🥰. Направо си беше тръгнало към мокра рана. Аз мисля, че се протърка от сутиена, е и защото не се спрях да ходя последните дни. Вижда се, че и останалата част от гърдата ще се "обели", следя сега Simple Smile.
Ние си отидохме на вилата, бях се наканила на дълги разходки в планината, а то излезе гледка през прозореца. Но днес вече съм по-добре, ще пробвам една кратка разходка, такова хубаво слънце грее, все едно е пролет.
Чакам кокичета съвсем да цъфнат и ще се приберем с букетче .
 Ще закрепя някак нещо памучно да не се търка много и ще нападам, че сърцето не трае Simple Smile.
Иначе за къпането слушам и чакам, само обливам, но съм приготвила едно кесе за след това и голямо търкане ще падне:).

# 79
За много години, момичета!!!!
Да сме много здрави с чисти образни изследвания и маркери. Много усмивки и щастливи мигове ви пожелавам!:heart:

# 80
Живи и здрави бъдете през новата 2023! Дано не идват много нови попълнения в темата, а старите да наминават само за да се похвалят!

# 81
За много години, момичета! Здрави да сме и да намираме вдъхновение! 🌞🍀🌞

# 82

Здрава да е, прекрасни мои !!!

# 83
За много години , момичета. Нека има много здраве, добри новини и вяра и сила в сърцата 🤗🍀🙏.

Днес имах нова консултация, от 16.01. започвам химиотерапия, четири курса. Когато попитах ще бъде ли проблем, че вече съм направила лъчетерапията, обясниха, че принципно се прави химио и след това лъчетерапия, но можело и така.
Ще правя и 5 скенер, успяха да намерят дата за 18.01. При това изследване се пие нещо, нали и след това ако има осветени части, там има и рак, така ли е? Резултата цветен ли е или как се виждат тези части, може би са по- бледи на цвят?
Почти мина протъркването. Домашният крем с невен наистина много облекчава. Сега доста сърби, но това да е Simple Smile
Да попитам, понеже косата ми е доста гъста и до раменете, чудех се дали да не се острижа предварително и да я даря. Вие знаете ли дали това е възможно и къде и има ли някакви изисквания каква трябва да е косата?

# 84
За много години
Дано новата година ни донесе здраве, късмет и само добри новини

# 85
Момичета как ви следят в диспансерите?
Март 2022 свърших лъчетерапията. 06.22г. бях на пет скенер. От тогава 2 пъти са ми вземали кръв. Нова дата за преглед не ми дават. Тъй като имам карцином на щитовидната жлеза и го оперирах 07.22г. ми обясняват, че трябва да правя йодаблация и тога ще говорим, а йод няма в момента в България.

# 86
Извинявам се,  дали някой има телефона на доктор Камбурова от Плевен? 2021 година май давах кръв, а още никой не ми е звънял.

# 87
  • Русе
Ани, първият път давах кръв, следващия скенер с контраст, третия- пак само кръв, четвъртият - 5 скенер. Така две години. Вече ще съм на 6 месеца и не знам напролет какво ще ме правят. Няма да е 5 скенер, че ноември правих. Сигурно само кръв.

# 88
За много години, дами! Нека Новата 2023 година влезе в дома ни с надежда, радост и любов, да ни избави от тревогите, болестите, грижите и дори от най-малките неприятности. Да ни донесе радостни емоции и благоденствие! Да са усмихнати лицата, с обич и доброта изпълнени сърцата ни. И да ни дари със здраве, за да са изпълнени дните ни с щастие!
Бъдете благословени и честити!  💖
Luce, аз започнах химиотерапия на 15 12,  на 21.12 си остригах косата преди да се е увредила и я дарих в Студио Крез Варна. Почувствах се добре и си спестих продължителното и драматично окапване и чистенето на косми. Нямат специални изисквания,  те си я обработват.
Преди PET скенера се пие вода с глюкоза и се инжектира радиоактивен изотоп интравенозно. Резултатът е подробно разчитане на хартиен носител. Най-важното го пише в заключението. При желание и допълнително заплащане дават и диск, който никой не го гледа.

# 89
Здравейте, момичета и ЧНГ! Пожелавам ви само хубави мигове и вярвам че ще имаме само положителни емоции през новата година!
Обикновено само чета мнения и винаги доста ми помагате. Сега се налага и аз да попитам нещо.
При нас тази гад е наследствена. Оперираха мама преди няколко месеца. До февруари месец вече ще приключи химиотерапиите. На този етап св посъветвахме се с една докторка за изследванията, които да направи. Тя препоръча да се направят BRCA1 и BRCA2 в Център по молекулна медицина - Майчин дом. А друга докторка спомена генетично изследване? 🧐
Сега, питането ми е какви са тези изследвания и някоя правила ли ги е? Съответно къде е най-добре да се направят и на каква цена?
Благодаря ви!🍀🌹❣

Общи условия

Активация на акаунт