Аугментин и алергия

• 319
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, дъщеря ми беше със скарлатина и пи антибиотик Аугментин , на 7 ден почна да се обрива първо по ръцете, на другата сутрин цялата беше в червени петна. Ходихме до личната и тя каза,че е алергия от антибиотика и ги спряхме , изписа й медрол да пие три пъти и фортекал, противоалергично. Днес е третия ден откакто спряхме антибиотика и тия петна избледняват, но на моменти пак се зачервяват. Колко време може да трае това нещо, дали ще изчезнат скоро, някой с опит ако може да се включи .

# 1
Няма точно време, за което минават алергичните обриви. Спокойно, ще минат. Давай изписаните по схемата, която е назначена. Ако сле това продъжават, може би ще е добре да ви насочат към алерголог.
За в бъдеще казвай винаги за алергия към аугментин.
Едно от децата ми направи същия обрив като малко, май пак беше от аугментин. Но всичко мина, вече са големи, нямат алергии и не са правили други реакции.  А аз съм с много тежка алергия и е възможно и при тях да се случи. Но ето, не са имали проблеми.

# 2
Няколко дни е необходим , все пак организма трябва първо да се изчисти от лекарството (два дни) и тогава да започне възстановяването на кожата .

# 3
Независимо от предприетите мерки , пъпките ще се възпаляват отново , но ще има тенденция за затихване. При дъщеря ми от такива реакции останаха и белези,  които мажех за да минимизирам.
Запишете си името на този АБ и не допускайте да ви го предписват отново, изисквайте замяна.

Общи условия

Активация на акаунт