Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 50 962
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Не се дарява кръв с онко заболяване. С хормонална терапия - също.
В крайна сметка това е акт, който цели да помага, а не да вреди.

Дори и след изтичане на хормоналната терапия ли, както и всяка друга терапия?

# 106
Момичета, от таблицата в началото на темата изглежда, че първите 2 години редовните прегледи (диспансер) са на 3 месеца. Първите 2 години ли е на 3 месеца диспансерът или само първата?
Не помня, дали писах, че наскоро правих изследването за костна плътност. Излезе остеопения, още не съм се консултирала с ендокринолог.

# 107
  • София /Абсурдистан
Здравейте,
Предстои ми лъчетерапия. Смятам да я проведа в Сити клиник и записах час за консултация с д-р Недев.
Може ли запознатите да ми кажат как протича прегледа - гледа ли дискове от образни изследвания, епикризи, проведени лечения (на химиотерапия съм с последна вливка 12.01.)? На прегледа ли ще ми назначи подходящи за случая ми дози и брой облъчвания? Ще може ли да насроча дата за започване?
Аз бях там при него. Спокойно, има си процедура, там ще ти кажат. Датата се коментира, обикновено дават час за длед около месец, плаща се административна такса, аз като бях , беше 500 лв еднократно.
Успех!

# 108
  • Sofia
2020 година нямаше такса за лъчетерапия в Сити Младост, само за химията имаше и 2019 беше 450лв. Бях при Николай Недев тогава
Сега има ли?

# 109
Привет, минах на контролен след лъчетерапията. Всичко е наред, както каза докторката "Вие сте овладели положението, иначе можеше да стане лошо".
Пиша още веднъж тук, за информация, за някой, ако се лута като мен и не го бяха предупредили.
След лъчетерапията, когато гърдите са големи, вероятността за протъркване/подсичане е много голяма и трябва да се внимава.
Днес ми го казаха след като се беше случило при мен. Моли беше писала, че се е справила с Банеоцин, аз имах на разположение Йодасепт, което също ставало.
Никой не ми беше казал, че е много вероятно да се протъркам ако много се движа, а аз не се спрях няколко дни след като приключих .
Питах отново и за последователността относно химиотерапия и лъчетерапия и принципно се прави първо химиотерапия и след това лъчетерапия, но можело както ще е при мен, първо лъчетерапия, след това химиотерапия. Просто е трябвало да се направи и Ки-67 заедно с хистологията. Обяснението беше "Явно докторите като са видели добрите резултати от операцията, са решили, че няма нужда от повече изследвания" 😠🤔😤😡.
И ако не бях ровила и ходила аз, щях да си живея е блаженство и невежество...
Ще се повторя, но за инфо само, резултата от Ки-67 при мен е 50% при което се прави задължително 4 курса химиотерапия, независимо, че хистологията казва, че съм първа фаза, с чисти лимфни възли, без метастази, 75% отговаряща на хормонална терапия, малък тумор 14 ММ, капсулован. Поне при мен ще е така.
И да попитам дали някой има информация дали има някаква такса за хомеопатия в Надежда, чета ви, че се плаща. Никой не ми каза когато бях на консултация, че трябва да платя нещо.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 11:21 от luce

# 110
Привет, минах на контролен след лъчетерапията. Всичко е наред, както каза докторката "Вие сте овладели положението, иначе можеше да стане лошо".
Пиша още веднъж тук, за информация, за някой, ако се лута като мен и не го бяха предупредили.
След лъчетерапията, когато гърдите са големи, вероятността за протъркване/подсичане е много голяма и трябва да се внимава.
Днес ми го казаха след като се беше случило при мен. Моли беше писала, че се е справила с Банеоцин, аз имах на разположение Йодасепт, което също ставало.
Никой не ми беше казал, че е много вероятно да се протъркам ако много се движа, а аз не се спрях няколко дни след като приключих .
Питах отново и за последователността относно химиотерапия и лъчетерапия и принципно се прави първо химиотерапия и след това лъчетерапия, но можело както ще е при мен, първо лъчетерапия, след това химиотерапия. Просто е трябвало да се направи и Ки-67 заедно с хистологията. Обяснението беше "Явно докторите като са видели добрите резултати от операцията, са решили, че няма нужда от повече изследвания" 😠🤔😤😡.
Ще се повторя, но за инфо само, резултата от Ки-67 при мен е 50% при което се прави задължително 4 курса химиотерапия, независимо, че хистологията казва, че съм първа фаза, с чисти лимфни възли, без метастази, 75% отговаряща на хормонална терапия.
И да попитам дали някой има информация дали има някаква такса за хомеопатия в Надежда, чета ви, че се плаща. Никой не ми каза когато бях на консултация, че трябва да платя нещо.
Привет! Радвам се, че при теб нещата са наред вече. В Надежда не се плаща нищо за химиотерапията. Аз приключих моето лечение там на 21.10.2022 г.

# 111
Ще се повторя, но за инфо само, резултата от Ки-67 при мен е 50% при което се прави задължително 4 курса химиотерапия, независимо, че хистологията казва, че съм първа фаза, с чисти лимфни възли, без метастази, 75% отговаряща на хормонална терапия, малък тумор 14 ММ, капсулован. Поне при мен ще е така.
Luce добре ,че сподели тъкмо и аз да питам за моето Ки след операцията.Ако не беше казала нямаше и на акъл да ми дойде да ги питам за него.Изследвали са ми Ки-то ,но след биопсии.

# 112
Аз съм точно, като теб, с малко по-малък тумор. Обаче, аз минах 6 курса химиотерапия. 3 червени и 3 бели и не съм правила лъче.
Не съм плащала нищо аз за химиото, не съм била в Надежда.

# 113
buttercake, а белите през какъв период бяха и как се понасят сравнени с червената?

# 114
Благодаря много, момичета, Bella Bella 123 и Buttercake за информацията 🤗.
Buttercake, а какви са тези различни видове химиотерапии и поради каква причина ти ги предписаха ? Как се понасят и на колко дни са. На мен ми казаха, че ще са четири курса на 21 дни.

# 115
За много години, мили момичета! От все сърце желая на всички само добри новини и нека всичко лошо остане зад гърба ни! Аз приключих (дай боже да не ми се налага вече и на никого да не се налага повторение) с химиотерапията-осем преди операция и две след операция. Тъкмо ми беше мъничко пораснала косата и тези две последни химии пак и поразказаха играта, но това да е кусура. Моето чудо беше по-голямо, а  Ки-67 ми е 5%.С една гърда съм, но си джаркам  с подплънка и перука из моето градче, Най-после след 8 месеца престой в София. Аз се лекувам в ИСУЛ и там не се плаща за химия и лъче. На 13 януари живот и здраве ще ходя на комисия в ТЕЛК, за пенсия. Пада се петък 13,но не съм толкова суеверна. Smiley  И след 13  отново в ИСУЛ за лъче. В София поне човек е по-анонимен, че в моето малко градче е по-гадно. Не, че ми пука, но ме дразнят с погледите и приказките си,сякаш те са велики и безсмъртни. Едни познати се учудиха, че изглеждам добре, а аз им казах, че не е задължително да изглеждам като преди умирачка. В крайна сметка утре-то на никого не е обещано. Моят татко си отиде внезапно в съня си, колежка на сестра ми падна на касата в магазин от инсулт и така не дойде в съзнание. Умира се от много неща и никой от нищо не е застрахован.Всичко е в божиите ръце и не се знае на кого колко му е отредено да живее. А по време на химиите се запознах с толкова позитивни и лъчезарни жени, че все се чудя защо страдат все хора, които не трябва... Спирам, че се олях. Blush  Голяяяма прегръдка на всички ! Heart

# 116
На мен ми беше назначен стандартен протокол общо 6 химии, всяка през 21 дни. Започва се с т. Нар "червени" това е Епирубицин и после 3 курса Доцетаксел (бялата).
От червените драйфах яко, но след 2-3 дни ми минаваше, обаче бялата ме изкърти просто. Много ми беше тежко с нея. Но, при всеки е различно. Чувала съм и обратното, на някои червените са им тежки.

# 117
На мен ми беше назначен стандартен протокол общо 6 химии, всяка през 21 дни. Започва се с т. Нар "червени" това е Епирубицин и после 3 курса Доцетаксел (бялата).
От червените драйфах яко, но след 2-3 дни ми минаваше, обаче бялата ме изкърти просто. Много ми беше тежко с нея. Но, при всеки е различно. Чувала съм и обратното, на някои червените са им тежки.
Аз не съм драйфала ни от едната, ни от другата. Червената я изкарах по-леко, но бялата и мен повече ме поизмъчи. Наистина при всеки е индивидуално.

# 118
Благодаря, момичета 🤗.Значи сигурно и при мен ще е комбинирана химиотерапията.
Аз веднага "зарових нос"да чета и тази бялата явно си е сериозно изпитание, нищо , че червената се води най- силна. Каквото трябва да мина, ще го направя Simple Smile.:Дано да мога да чета, купила съм си няколко много интересни и дебели книги. Дано да мога и да се разхождам, че не обичам да лежа Simple Smile

# 119
А бихте ли споделили какво причинява бялата?

Общи условия

Активация на акаунт