Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 50 973
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
За серома след операцията ми на лявата, единственото, което помогна, беше пункция. Не са много четири месеца, ще се разнесе. Масаж не знам какъв и колко помага, но прави упражнения за ръцете, те ми помогнаха на мен за разнасянето.
Консулова е близка с Щерев и останалите. Което не е лошо, защото така спокойно може да се споделя какво е другото мнение, без да има сръдни.
Тези, които сте правили лъче на ЛМЖ, по колко време трябва да се задържа въздуха? Минута, половин минута?

# 151
Чайлд, как си ти, колко химии ти останаха?
Майка ми прави лъче на ЛМЖ, не си спомням да се е оплакала от дълго задържане на въздух, каквото би й се сторило 1 минута. Под 30 секунди трябва да е. Предполагам, че мама няма да си спомня конкретно, но аз съм сигурна, че не го е и споменала като вид дискомфорт. В Токуда я прави.
Успех на теб! Като отметнеш ЛТ, само на диспансер да ходиш вече и никакви подобни занимавки!

# 152
Около 30 сек. е задържането на въздуха. Не е непосилно. Аз се бях спекла преди лъчето и чак едни дихателни упражнения от тубата правих за подготовка Simple Smile . На мен по-ужасното ми беше като кажат  "не мърдай" !
Ей, точно тогава всичко ме засърбяваше! Имаше в един ден голямо забавяне на часовете. Като ми дойде реда лаборантите казаха, че някаква жена кихнала по време на облъчването и линейният ускорител блокирал. Бил програмиран точно за точките и площта на облъчване за всеки и при рязка промяна на позицията на тялото облъчването спира. Те за това и много държат да се ляга много плавно. Да не се тръшнеш изведнъж, че пак блокирал апарата.
В Сити точно над лежанката има едно стъклено пано с цветенца. Аз при всяка процедура си броях листенца, тичинки, представях си, че отгоре грее слънчице и такива глупости, за да си отвличам вниманието и да не мърдам.
Понася се, не е толкова тежко.

# 153
  • Sofia
Форест, благодаря! Преди няколко дни минах последния доцетаксел и определено ме събори този път. Лъчетерапията ще е някъде началото на февруари, предния път ми беше песен, освен умората накрая, нямах проблеми.
Моли, вярно, че има цветя. Предния път ги гледах и броях. Grinning

# 154
Мацки, имам няколко питанки -  на какъв интервал правихте ПЕТ или скенер? Колко време след ПЕТ скенер, правихте сцинтиграфия? А къде в София я правихте?

# 155
Мацки, имам няколко питанки -  на какъв интервал правихте ПЕТ или скенер? Колко време след ПЕТ скенер, правихте сцинтиграфия? А къде в София я правихте?
  Как се решава дали да имаш Пет скенер или сцинтиграфия.На мен досега никой не ми е казвал да правя.Трябва ли да има някакви предпоставки за такива изследвания или са препоръчителни за всички.До сега съм правила само скенер с контраст. Мен пък ме стрелка нещо другата гърда и около зърното напипвам разни неща.Не искам да се панирам предварително ,защото съм и във овулация и при мен бяха нормални тези  неща,но ще видим във вторник съм на преглед при хирурга да ме види след операцията.

# 156
Еех Сисе, дано да не е нищо сериозно. Как си ти? Раздвижи ли ръката?
Моли, аз съм на диспансерен в Надежда на 8.02. ще се разминем за един ден. Можеше да се запознаем🤗.

# 157
Еех Сисе, дано да не е нищо сериозно. Как си ти? Раздвижи ли ръката?
Моли, аз съм на диспансерен в Надежда на 8.02. ще се разминем за един ден. Можеше да се запознаем🤗.
Дано Роси.Да раздвижих я и съм доста по-добре.

# 158
Роси, при следващия ще се координиране евентуално!
Мацки, аз планирам тази година да слагам зъбни импланти. Зъбите ми бяха най-хубавото на файса, ама преди диагнозата започна начална парадонтоза. По време на химиите ми се клатеха 4 предни зъба. Сега сякаш се заздравиха, но един остана и се държи на магия. Обаче се питам с импланти дали няма да има проблем при образните? Най-вече, ако правя ЯМР на глава. Имате ли опит да споделите?
П. С.
Скрит текст:
Какво стана с онази девойка с подутия ЛВ,знае ли някой?
Че малко ми е гузно, че я нахокахме, а то беше много уплашено детето

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 22:04 от Mollly

# 159
  • Sofia
Имам зъбен имплант и съм правила ЯМР на глава, без контраст, но това няма значение всъщност. Не е проблем.
За скенери и изобщо образни изследвания много зависи от стадия, други заболявания, рецидиви, мети и не на последно място - мнението на онколога. Не може да се обобщава.

# 160
Имам зъбен имплант и съм правила ЯМР на глава, без контраст, но това няма значение всъщност. Не е проблем.
За скенери и изобщо образни изследвания много зависи от стадия, други заболявания, рецидиви, мети и не на последно място - мнението на онколога. Не може да се обобщава.
   Дойде ми на акъл,но не бях сигурна.

# 161
Сиси, Чайлд е права, освен таблицата за диспансерните, зависи от типа тумор колко и какви изследвания да бъдат.На мен диспансера тази година ми започна със скенер с контраст,изпросих си един ЯМР на глава и след това ме пращаха на сцинтиграфия.Аз казах, че предпочитам ПЕТ скенер, тъй като ме водят със ,,сериозна прогноза" и ми го назначиха.Да не са ме окачествявали така.За себе си съм решила всяка година да го правя, за вътрешно спокойствие, въпреки че специално за гърди не е най- доброто изследване.Поне да се наблюдават вътрешни органи и кости, пък тях с друго ще изследвам.

# 162
Сиси, Чайлд е права, освен таблицата за диспансерните, зависи от типа тумор колко и какви изследвания да бъдат.На мен диспансера тази година ми започна със скенер с контраст,изпросих си един ЯМР на глава и след това ме пращаха на сцинтиграфия.Аз казах, че предпочитам ПЕТ скенер, тъй като ме водят със ,,сериозна прогноза" и ми го назначиха.Да не са ме окачествявали така.За себе си съм решила всяка година да го правя, за вътрешно спокойствие, въпреки че специално за гърди не е най- доброто изследване.Поне да се наблюдават вътрешни органи и кости, пък тях с друго ще изследвам.
  Да със сигурност зависи от вида и куп други неща.В мен има винаги една несигурност да не би нещо да пропускат или да не доглеждат и като да ми е все да им напомням дали нямам нужда и от еди какво си.Смятам ,че добре си го решила и ,че наистина за твое спокойствие си прави образните.

# 163
  • Sofia
Несигурност винаги има. Аз съм доказателството за стриктно следене, поради факта, че първият път беше напреднал рака, с много заразени лимфни възли. За две и половина години онкологът ми назначаваше ПЕТ скенери, на шестия месец след него - обикновен с контраст, сцинтиграфия на следващия шести месец. На три месеца проверявах гърди и ходех на АГ. Отделно правих ЯМР на глава, следях бенки при дерматолог, правих ехо на корем на три месеца. Е, никой никъде не видя рак, а се оказа там, в лявата гърда. И един заразен лимфен възел, който никъде не светна, а на последното ехо, когато вече бях минала мастектомията, ми казаха, че всички възли изглеждат абсолютно нормално и не очакват да излезе нещо.
Та - трябва да се следим стриктно и да не допускаме неглижиране, но да приемем, че несигурност има. Неизбежна е и трябва да се научим да живее с нея.

# 164
Несигурност винаги има. Аз съм доказателството за стриктно следене, поради факта, че първият път беше напреднал рака, с много заразени лимфни възли. За две и половина години онкологът ми назначаваше ПЕТ скенери, на шестия месец след него - обикновен с контраст, сцинтиграфия на следващия шести месец. На три месеца проверявах гърди и ходех на АГ. Отделно правих ЯМР на глава, следях бенки при дерматолог, правих ехо на корем на три месеца. Е, никой никъде не видя рак, а се оказа там, в лявата гърда. И един заразен лимфен възел, който никъде не светна, а на последното ехо, когато вече бях минала мастектомията, ми казаха, че всички възли изглеждат абсолютно нормално и не очакват да излезе нещо.
Та - трябва да се следим стриктно и да не допускаме неглижиране, но да приемем, че несигурност има. Неизбежна е и трябва да се научим да живее с нея.
  Малее,страшно е! Child тая несигурност е по страшна и от самата болест.Там някъде в теб закътана стои и ей така когато си мислиш,че нещата тъкмо се нареждат и че ще отдъхнеш,тя напомня за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт