Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 51 840
  • 742
  •   2
Отговори
# 300
Алик, стискам палци да е лека!
Наистина е много важна премедикацията. И аз имам едно единствено повръщане и според мен си беше на психическа почва.
На мен Дудов ми беше изписал Деган, който да пия 3х1 още от деня на вливката и три дни след това. Чувала съм, че е слабичко, но при мен имаше ефект сякаш. Гадене имах от червената, но повръщане не. А миризмите ме отвращаваха.
Сисе, и на мен ми казаха да не пия парацетамол заради черения дроб, че Асат и Алат все ми бяха гранични. Едни прахчета ми казаха при нужда да вземам. Ще видя как се казваха и ще пиша пак в този пост.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 11:16 от Mollly

# 301
Момичета, стискам палци на всички, които в момента минават или скоро са минали поредния курс химиотерапия 🍀🍀🍀🍀🍀.
Бързо да минава, всички сте герои, няма да се  даваме на страничните ефекти, толкова по-приятни неща ни предстоят:).
Аз преди първата химиотерапия, насадих разни пролетни луковици в саксии и на някои дори им се вижда цвета вече. Мъжът ми казва "Какво стана, толкова бързо до сега не са се развивали". Пък аз си знам, че са решили да ми помогнат и благодарят защото ги спасих, бяха започнали да прокарват. Та сутрин ходя да си говоря с цветята:)
Аз си чакам за скенер от сутринта , ще вземе да ми свърши книжката.
Момичета мога ли да пия вода докато чакам за скенера ?

# 302
  • София
Лусе, когато разбрах за първия рак, след 2-3 дни на терасата ми цъфна абсолютно неочаквано единственото ми оцеляло цвете - една орхидея, която преди това бях виждала цъфтяща само когато ми я подариха, поне 4-5 години бяха минали оттогава. Единствено оцелялото - защото нямам дарба да отглеждам цветя, забравям ги, не ги поливам, никак не се грижа за тях и отдавна съм се отказала да уморявам цветя, просто не отглеждам вкъщи. Та това беше единственото цвете, някак оцеляло, и най-неочаквано цъфна. Приех го като знак, че се случват лоши неща, но се случват и чудеса и това ще е моето чудо. Blush

Пий спокойно вода.

# 303
Благодаря много, Olive, абсолютно съгласна съм с теб 🤗.
Пресъхнах, нападам водата, и без това не ме влече яденето 😏

# 304
Luce, Оливче,
Ау, че хубаво!!
Да ви кажа и аз станах някак по-духовна след болеста. Преди бях по-скоро прагматик. Умерена християнка, но по-скоро вярваща в научното обяснение на процесите.
Сега не е така. Вярвам и имам нужда да вярвам в чудеса,!
Преоткрих  медитациите, към които преди се отнасях с, хмм, да кажем насмешка.
Повярвах във вибрациите, във вътрешното "аз", в силата на духа, в третото око и чакрите. Дори в числата на Грабовой, колкото и  там да не мога да намеря никаква логика на действието им!
Абе, някакъв духовен катарзис изживях и то в доста зряла възраст! Blush
От всичко това аз се убедих във верността на клишето "За всяко нещо има причина !"  За мен поне е така!

П.П.
Излезе ми разчитането на ПЕТ-а! 
"Отсъстват ПЕТ/КТ данни за патологични метаболитно активни лезии !"
Юпииии !!

# 305
  • София
Браво, Моли! Все такива резултати да имаш занапред!

# 306
Моли да знаеш,че се радвам с теб.Знаех си!!Юпиии само такива новини да има. Отдъхни си момиче😊  Олив това с орхидеята е уауу.Аз,ходя в неделя на църква.Знам,че отгоре, той ме пази и колкото и тъмно и мрачно да изглежда наоколо ,там има две невидими ръце ,който ме държат. Сега дръннах един нурофен,че пак се почва.Забелязали ли сте след химия депресивните мисли да се усилват.На мен все ми е тъжно.

# 307
  • Плевен
И аз така с цветята, но моето оцеляло се оказа едно Каменно цвете, което получих една седмица преди да се разболея. Обикновено всички уморявам, дори и най-устойчивите, нооо, това каменно цвете умря, и после се съживи, оттогава вече 5години и повече периодично умира, после се съживява, но вярвам, че ми е на късмет. Имам и още две орхидеи, даже сега и двете ще цъфтят, приемам всичко това като добър знак и се радвам като дете, преди и кактус умарях...

# 308
Моли, страхотна новина, браво, момиче 🥰🤗😘.
Сиса, стискай зъби 🙏. На мен когато ми беше лошо, си повтарях по сто пъти добре съм или не ме боли или всичко е наред или спира да боли и ми помагаше.
Една приятелка ми изпрати разни материали, свързани с йога и запомних от разговора ни за мантра, трябва да се повтори сто пъти, най- добре когато заспиваш или сутрин когато се събудиш. Мен ме успокояваше, дори и приспиваше, признавам:)
Може и аз ще обърна повече внимание на медитации и подобни практики Simple Smile.
Аз най -накрая приключих, резултата в неделя ще знам .

# 309
Моли, страхотна новина, браво, момиче 🥰🤗😘.
Сиса, стискай зъби 🙏. На мен когато ми беше лошо, си повтарях по сто пъти добре съм или не ме боли или всичко е наред или спира да боли и ми помагаше.
Една приятелка ми изпрати разни материали, свързани с йога и запомних от разговора ни за мантра, трябва да се повтори сто пъти, най- добре когато заспиваш или сутрин когато се събудиш. Мен ме успокояваше, дори и приспиваше, признавам:)
Може и аз ще обърна повече внимание на медитации и подобни практики Simple Smile.
Аз най -накрая приключих, резултата в неделя ще знам .
  Мен много ме приспиват такива неща и ми става едно спокойно.

# 310
Благодаря ви, момичета! Стократно да ви се връща !!!
Сисе, прахчетата се казват Дексофен. Също и Диалгин става. Пак на прахчета. При мен болките в костите бяха на 3-4 ден след вливка. На 5 ден все едно нищо не е било. Ако се търпи болката, не пий, но ако е силна, не се мъчи.
Аз горе-долу търпях, но вечер вземах по едно прахче или нурофен, за да мога да поспя, че е тъпа болка, ама не дава да се спи.
Елефанта,  преди години бях много запалена цветарка. Това каменно цвете, доколкото помня не умира, а изпада в хибернация през зимата, а след това от пролет до есен цъфти. Аз не можах да го отгледам, въпреки, че се имах за цветарка. Щом при теб вирее добре, значи сте си взаимно на късмет Simple Smile . Не се бой, не е умряло през зимата. Просто си спи и не трябва да се полива. Ако е същото, де. Аз отминалата година мъча едни амарилиси и не мога да ги накарам да цъфнат. Едничко само цъфна след един скенер.  Дано тази година се случи, много са красиви. Ще го приема за добър знак Simple Smile
Лусе, Браво на теб! Стискам палци за неделя!
Алик, как си душко ?
По отношение на депресивните мисли: Аз нямах такива по време на химията, но много плачех. Ей така, по всяко време можех да роня кротичко сълзи. Първо си казвах, че не трябва, защото това е признак на самосъжаление,  а аз съм боец по принцип. После обаче установих, че всъщност много добре се чуствах след като съм си поплакала. Олекваше ми  и се нахъсвах по-лесно след това.
Гледах само да съм сама, та да не разстройвам домашните.
Само кучето горкото е свитедел на всичките ми чуства Simple Smile !

# 311
  • Плевен
Елефанта,  преди години бях много запалена цветарка. Това каменно цвете, доколкото помня не умира, а изпада в хибернация през зимата, а след това от пролет до есен цъфти. Аз не можах да го отгледам, въпреки, че се имах за цветарка. Щом при теб вирее добре, значи сте си взаимно на късмет Simple Smile . Не се бой, не е умряло през зимата. Просто си спи и не трябва да се полива. Ако е същото, де. Аз отминалата година мъча едни амарилиси и не мога да ги накарам да цъфнат. Едничко само цъфна след един скенер.  Дано тази година се случи, много са красиви. Ще го приема за добър знак Simple Smile

С каменното цвете мислех, че и него съм уморила, както всички цветя дотогава, но, приготвяйки саксията, за да я занеса на майка ми, видях, че лееко е избило цветенцето. Стана ми толкова хубаво! наистина реших, че това ми е знака, че ще ме бъде, започнах много да се старая, подариха ми във времето две орхидеи и страшно им се радвам. Считам, че цветята са дошли при мен, когато съм имала нужда, сега на село си садя всякакви цветя, и бележа успех, последно онзи ден си купих луковици на нарциси. Щом нещо ни носи радост, нека!Само да сме здрави!

# 312
По време на бялата химия ми изписаха тези хапчета. На мен не ми помогнаха много, но сега ги взех на майка и на нея й действат!

# 313
По време на бялата химия ми изписаха тези хапчета. На мен не ми помогнаха много, но сега ги взех на майка и на нея й действат!

Dz благодаря!Ще си го снимам и ще видя да го взема.Хем,ще е по-силно от парацетамола,пък и нали натоварвал черния дроб.Момичета как е името на групата във фейса да се домъкна и там😀

# 314
Здравейте момичета! Има ли някой от вас, които са на лечение с  Кискали /Рибоциклиб/? Имате ли странични ефекти - обриви по ходилата и дланите на ръцете?

Общи условия

Активация на акаунт