Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 51 758
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • София /Абсурдистан
Гери, в Сити диспансерното наблюдение е 5 г. Аз платих преди време 350 лв, сега май е 450. Таксата е еднократна, нещо като за включване в програмата. Първата година те викат на всеки 3 месеца, втора и трета година - на 6 м., след това вече е веднъж годишно. Правят кръвни изследвания и скенери, пет скенер също. Аз като цяло съм доволна, само чакането ме мъчи. Не съм се  сблъсквала с лошо отношение, напротив, всички са много любезни. Избрах Сити защото ми е в района и ми е близо. Аз малко трудно ходя и това ми е важно. За последните 3-4г там се смениха няколко собственици и нещата се влошиха. Поели са май повече хора, отколкото имат възможност да обслужват. И да, тези доплащания дразнят. Аз там правих и лъчетерапията, добри са, но пак се чака, хем дават часове, но  рядко ги спазват.

# 421
  • Русе
Токуда обичат хоспитализациите и винаги се клечи по три дена. Имат такса "добро отношение" за всяка хоспитализация. От 150 до към 200 лв. Вдигнаха ги наскоро и не ги знам  с точност. Пак има хора, но са  по организирани и почти не се чака. Хич не им свидят образните и кръвните изследвания. Дават от всичко по много. Персоналът е любезен. В темата за рака на белия дроб има оплакващи се, но аз специално нямам грам оплакване от тях.

# 422
advise, аз бях в "Св. Иван Рилски" и на химия, и на лъче. Препоръчвам, макар че и там се чака много. Зареждаш се предварително с търпение и спокойно! Simple Smile)) Има каски, които се плащат, но аз не съм ползвала. Тежко е, но минава.

# 423
Здравейте,
Влизам и аз в борбата от днес с тумор на лява гърда.
Предстои ми химиотерапия и бих искала да попитам какво се плаща в Сити клиник? Познати ми казаха, че е твърде скъпо, но не казаха колко.
И още един въпрос - коя болница да избера - Сити, Иван Рилски или Сердика (със специалните каски)?
Много хубава вечер!

Аз бях в Сердика на химия и ползвах каска. Абсолютно нищо не съм платила, освен процедурите с каската.

# 424
  • София /Абсурдистан
В “свИван Рилски” аз водих баща ми в хематологията. Справиха се с болестта, но трябва да се има в предвид, че за по-трудно подвижни хора нищо не е предвидено и е много сложно. Освен това, можеш да паркираш на платен паркинг с отстояние от болницата на около 2 км пеша и то ако има свободни места. Иначе за хора без двигателни затруднения е ок.

# 425
  • Бургас
Винаги, винаги, винаги следете какво и колко ви виливат. На мен 2 пъти ми бъркаха дозата Паклитаксел и двата пъти се опитаха да го замажат в стил "много знаеш ти каква ти е дозата". Само дето прекрасно знаех каква е и добре, че банките идват с напечатан етикет от онкоаптеката. Свикнали са 100 годишните баби да нямат идея какво и колко се влива, обаче с мен стъпиха на криво. После онколожката която ми сбърка дозата ми се извиняваше 100 пъти, а началничката и ми каза "Ще се постарая да има последствия за колежката. Ама и тя един късмет изкара, от цялото отделение само ти можеш да я хванеш тая грешка и то на теб ще се случи." Прозвуча ми сякаш си е нещо нормално, а то моя живот е заложен там. Случката е в КОЦ Бургас ... да си имате едно на ум.

# 426
Здравейте,
Влизам и аз в борбата от днес с тумор на лява гърда.
Предстои ми химиотерапия и бих искала да попитам какво се плаща в Сити клиник? Познати ми казаха, че е твърде скъпо, но не казаха колко.
И още един въпрос - коя болница да избера - Сити, Иван Рилски или Сердика (със специалните каски)?
Много хубава вечер!

Аз бях в Сердика на химия и ползвах каска. Абсолютно нищо не съм платила, освен процедурите с каската.

На каква терапия бяхте и запазихте ли косата си?

# 427
Винаги, винаги, винаги следете какво и колко ви виливат. На мен 2 пъти ми бъркаха дозата Паклитаксел и двата пъти се опитаха да го замажат в стил "много знаеш ти каква ти е дозата". Само дето прекрасно знаех каква е и добре, че банките идват с напечатан етикет от онкоаптеката. Свикнали са 100 годишните баби да нямат идея какво и колко се влива, обаче с мен стъпиха на криво. После онколожката която ми сбърка дозата ми се извиняваше 100 пъти, а началничката и ми каза "Ще се постарая да има последствия за колежката. Ама и тя един късмет изкара, от цялото отделение само ти можеш да я хванеш тая грешка и то на теб ще се случи." Прозвуча ми сякаш си е нещо нормално, а то моя живот е заложен там. Случката е в КОЦ Бургас ... да си имате едно на ум.
    Бахти наглите.Оф,сега се замислих ,че въобще не се заглеждам,а трябва.И много хора са така.Смятаме ,че щом сме в техните ръце знаят какво правят.

# 428
Здравейте борбени момичета,
Отдавна не съм писала тук. След новината за Хули много се подтиснах. Светла и памет!

Но пък се заех да чета едни дебели книги + доста новиизследвания по темата. Научих нови и обнадеждаващи резултати. Като ги систематизирам ще ги кача, все на някой ще са му от полза. Успях и да се преборя с всички странични ефекти на Нолвадекса, които се появиха при мен досега – нощни изпотявания, промени в настроението, кисти по яйчниците. Но сега ново „двайсет“ . Понеже заради кистите ходя на гинеколог поне веднъж в месеца следим дебелината на лигавицата на матката. Тя беше станага обезпокоителна, но пък цикъла ми се нормализира – т.е се върна и вярвах, че той ще реши проблема с лигавицата на матката. Но не – в петък бях на лекар. Лигавица 12 мм на 5 ден от цикъла. Преди цикъл 14 мм т. е почти непроменена. Аз има хормонозависим тумор, но ми предписаха само Нолвадекс без подтискане на яйчниците. Трима онколколози бяха на едно мнение – тумора бил малък, а аз съм на 47 и явно са очаквали да вляза в менопауза и ми бяха казали, че при мен потискането на яйчниците ще има повече тежки странични ефекти отколкото ползи. Това ми го каза Консулова, която ми беше онколог по време на интензивното лечение, онко-гинеколог при които ходех на профилактика /за съжаление той вече не работи и се наложи да търся други гинеколози/ и един турски професор, които даваше консултации в БГ.  Сега обаче гинеколога ми каза, че хистероскопията ще реши проблема за няколко месеца и ако не почна Золадекс или ако не ми премахнат яйчниците след време най-вероятно ще се наложи да се махнематката, защото лигавицата явно реагира доста зле на Нолвадекса, на който съм от няма 6 месеца. Освен това си пуснах хормони, каквито никой не ми беше пускал – ми то съм далеч от менопауза. Та моля да споделите дали някоя е попадала в такава ситуация – Нолвадекс без Золадекс, пред менопауза, удебеляване на лигавицата наматката – и колко е било про вас. Има ли друг начин за справяне с проблема различен от подтискане/елиминиране на яйчниците. На колко мм са ви назначили хистероскопия, къде я правихте? Какви странични ефекти има от Золадекса?
Питам защото с първата операция се доверих на доктора и отидох за биопсия при която тумора беше премахнат без да са описани резекционни линии, без никакви допълнителни изследвания – само ехография. Не искам сега пак да повтарям същата грешка. Блазни ме само това, че ще има резултат и ще мога да го обсъдим на диспансерния преглед в Надежда /на който имам само кръв и ехо – малко съм разочарована/ Ако някой знае добър онко-гинеколог моля да сподели.
И за да не е само оплакване. От нолвадекса ми се получиха кисти на яйчниците, цикъла изчезна и кистите растяха. Много съм доволна от „Билкова смес 20 за кисти на яиниците“ на Здравица. На втората седмица ми дойде цикъла и от тогава е редовен, кистите изчезнаха. После пак сепоявяваха, но изчезваха бързо още докато бяха малки. Пих чая 3 месеца. Не съдържа/поне според моето проучване/ билки, които да влияят на хормоните. Ще почина един месец и ще го пия пак един месец.  Загорещите вълни – при мен ефект имаше от комбинацията от витамин Е, НО съдържащ цялата гама вит. Е + токотриеноли. Това е най-естетвената фомта на вит. Е – обикновеное само д-алфа токоферол. Трябва да е токофероли пълната гама + токотретиноли пълната гама.  Заедно с това спрях пикантните и горещи храни, както и не ям след 17,00 вечерта. Добавих и за настроенията тинктура „Мелисана“вечер и Ашваганда /която пък се оказа, че в последните години има изследваниявърху нея не само за балансираното и влиянието и върху нервната система – но икато инхиботор на mTOR – което пък води но намаляване натуморния растеж/ . Спрях алкохола /ех тука ми беше и още ми е многоооооо трудно, че бях свикнала с чаша вино вечер/ За съжаление вече е доказана връзката между алкохола и рака на гърдата!!! . Намалих и температурата в спалнята до към 18-19 градуса. Един месец по късно бях свикнала с новия режим, а като резултат – спя като бебе, не се будя, не се потя, нервната ми система е балансирана имам много повече енергия, свалих 2 кг, дето ги мъча почти 15 години…чак сега успях…на 47.
Освен това многопрепоръчвам книгата „Пълна ремисия – как да победим рака напук на всички прогнози“. Писана е от лекарка онколог. Много вдъхваща надежда книга, още повече с практични съвета/ . От нея съм извадила много полезни идеи. Ще ги допълня и ще пиша. 
Прегръщам ви всички и ви благодаря за силата и подкрепата която вие в тази тема давате!!! Бъдете здрави, щастливи и силни!

# 429
  • София
Здравейте stany_s!
Бих препоръчала д-р Стефан Ковачев от ВМА. Аз се оперирах при него през март миналата година. Частният му кабинет и в клиника Гинарт, която се намира в поликлиниката на ВМА.

# 430
Здравейте,препоръчайте ми добър онколог в Стара Загора

# 431
Здравейте stany_s!
Бих препоръчала д-р Стефан Ковачев от ВМА. Аз се оперирах при него през март миналата година. Частният му кабинет и в клиника Гинарт, която се намира в поликлиниката на ВМА.

Благодаря!

# 432
Бъдете здрави, мили момичета! stany_s, кой е доказал връзката между алкохола и чудото(не искам да споменавам лошата дума) на гърдата? Аз съм доказателство за обратното. Никога не съм пушила и пила, но ми дойде до главата. Имах колежка, чиято майка си отиде от цироза на черния дроб без да е пила жената. Явно гаранция-Франция. Било ни писано. Важното е да не се предаваме и да вярваме! И да има добри новини! Hands Pray  Heart

# 433
Бъдете здрави, мили момичета! stany_s, кой е доказал връзката между алкохола и чудото(не искам да споменавам лошата дума) на гърдата? Аз съм доказателство за обратното. Никога не съм пушила и пила, но ми дойде до главата. Имах колежка, чиято майка си отиде от цироза на черния дроб без да е пила жената. Явно гаранция-Франция. Било ни писано. Важното е да не се предаваме и да вярваме! И да има добри новини! Hands Pray  Heart

За съжаление ракът е доста сложно и комплексно заболяване, което може да се прични от различни фактори, комбинацията обаче на повече от един чувствително повишава ВЕРОЯТНОСТТА да развиете рак.
Рискови фактири известни до момента са : генетични мутации, травми, възплаления, вируси / ЧПВ/, излагане на токсини от околната среда, пестициди, последните години са добавени затлъстяването и алкохола.
Ето само няколко примера
https://www.who.int/europe/news/item/20-10-2021-alcohol-is-one-o … for-breast-cancer
https://www.mdanderson.org/publications/focused-on-health/alcoho … .h30Z1591413.html

https://breastcancernow.org/information-support/have-i-got-breas … reast-cancer-risk
----------------------
Риска се повишава ако комсумацията е системна, макар и в ниски количества. Всеки сам решава за себе си какво и дали ще го прави - и е прав - за себе си. Идеята е все пак да имаме информация за да може да вземем "информирано" решение Simple Smile. А иначе за нищо в света няма гаранции на 100 % Smile

# 434
Стани аз съм само на нолвадекс
Като го започнах бях на 38 г.
Не съм имала химио само лъче преди това.
И аз образувах кисти. Пих дори и прогестерон че и естрогени , спирах го почвах го.
Но не съм имала проблем с лигавицата на матката.
Следя се при доктор Тошева в диспансера в Младост. Тя работи и някъде в частен кабинет, но там не съм била.
Лошото е че те постоянно нещо променят и доста време ми отне да мина на профилактичен при нея. Искат записване.
В края на годината им беше свършил лимита.
Май си има някаква програма от общината за женски прегледи там , но не я рекламират.
Момичетата от форума са доволни от доктор Карагьозов във Вита, но трябва упорство да се запише час през супер док -освобождавали се понякога часове.
Иначе и аз познавам жени на твоите години с операции в онкологията и никоя няма золадекс.
Чакат ги сами да влязат в менопауза.

Общи условия

Активация на акаунт