За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 497
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
# 541
Нямам логин.

# 542
Като гледам рецептата, нищо не налага да се готви бавно. Още повече, че показаното ми се стори уред с функция за бавно готвене, а не слоу кукър с керамично тяло. Той почти го сготви преди да го сложи в уреда, пълен нонсенс. Та аз бих си го сготвила в нормален съд.

# 543
Да и аз не виждам много смисъл бавно да се готви... Може би на котлон около половин час колкото да се сварят картофите?

# 544
Че той тоя момък дори на High писал да е слоукукъра му, пък пак няколко часа... за почти сготвени от преди това неща, странна рецепта е това. То само картофите му влязоха сурови и то млади картофчета.
Гледах я и аз тия дни, интересна е и си я запазих да я пробвам, слоукукър нямам и не ползвам но това не ме спира.

# 545
Еми смятам да варя докато омекнат картофите пък каквото стане .. дано само рецептата се окаже сполучлива и е вкусен резултата, че съм имала много разочарования от такива произволни рецепти от интернет Grinning

# 546
  • In transit
Моля за идеи за оползотворяване на шампанско . Благодаря!

Кисело зеле по елзаски

moonriver, шведски кюфтенца правя без слоукулър. Рецептата ми е тествана многократно.

# 547
Еми смятам да варя докато омекнат картофите пък каквото стане .. дано само рецептата се окаже сполучлива и е вкусен резултата, че съм имала много разочарования от такива произволни рецепти от интернет Grinning

Ще стане, как няма, да стане. Бих го направила в дълбок чугунен тиган с капак.

# 548
За съжаление нямам такъв Simple Smile но обмислям за си купя dutch oven, май е подобно...

# 549
Във, всичко ще стане, споко. Да споделиш после.

# 550
  • Sofia
Мда... пък и да нямаш чугунен съд пак ще стане и ще е вкусно.... за кюфтенца де.
Аз бих само запечатала кюфтенцата, да се готвят повече заедено с картофите.  И изобщо ползвай рецептата като идея, готви си както си знаеш, свикнала си.

# 551
Дано, дано.. благодаря за съветите Simple Smile

# 552
Изобщо няма нужда от този уред, запечатва си кюфтенцата отделно на тиган , после соса и картофите отгоре. Готвиш ги докато ти омекнат,  на котлона,  да къкри соса да не изври тъй като е малко.  А рецептите на Доналд Обикновено са сполучливи.

# 553
Моля за идеи за оползотворяване на шампанско . Благодаря!
Правила съм мъфини с медена бира Аргос, защо не и с шампанско....
П.п мъфините правих с ежедневната рецепта, която е с 3/4 ч.ч прясно мляко, което заменям с друга течност....със споменатата бира, с кис мляко, с плодов сок (от портокал, мандарина.... когато имам излишни плодове и се чудя как и къде да оползотворя)

# 554
  • София
Имам излишен сварен боб, какво да го направя - може ли да се замрази и ако да, как?
Не бих го замразила, но ето ти идея ,как може 850 г сварен боб да стане на разкошна салата,  днес я направих и бях във възторг

а тук я добавих към халуми, това беше вечерята ми

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2023/01/mediterranean-lemo … e-bean-salad.html

Общи условия

Активация на акаунт