За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 422
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Че то като са заедно не е нужно нещо да изпъква, а заедно да формират фкус.
У нас пък харесваме спанак и гъби заедно.  Омлет/бъркани яйца с двете е много хубав също...

Скрит текст:

# 646
Дали ще стане вкусно ориз (обикновен, не басмати и т.н.) с гъби и спанак? Имате ли рецепта, ама детайлна? Не съм готвила спанак до сега.
И ще подхожда ли и някакво месо вътре?
Става, обаче аз спанака го предпочитам само леко омекнал и го слагам най-накрая, само няколко минути да се готви. На подобни манджи слагам и малко кайма, така  хем има по-богат вкус като манджа с месо, хем е по-лека безмесна. И с пилешко ми харесва, с червени меса не. От друга страна агнешко с ориз и спанак е класика, но там основното е месото. Така че всякак може да си го направиш, според настроението Hug

# 647
Не съм много сигурна дали основно е месето. Аз мога да си представя само агнешко с ориз и агнешко с ориз и спанак . Ами не могат да се сравнят само по месото. Спанака си е голяма работа в това ястие Simple Smile

# 648
  • Пловдив
Дайте идея как да сготвя замразени гъби сърнели?

# 649
  • Русе
Скрит текст:
Не съм много сигурна дали основно е месето. Аз мога да си представя само агнешко с ориз и агнешко с ориз и спанак . Ами не могат да се сравнят само по месото. Спанака си е голяма работа в това ястие Simple Smile

По тази рецепта за агнешко с ориз, слагам понякога и спанак.

# 650
Скрит текст:

По тази рецепта за агнешко с ориз, слагам понякога и спанак.

Мерси, но аз не питах за рецепта . Малка грешка е станало в цитирането. Но иначе и моя спанак с ориз и агнешко изглежда повече или по малко така. Предполагам и всеки друг няма да е много по-различен.

# 651
  • София
Имам останала плънка за баница /яйце със сирене/ колко време мога да я съхранявам в хладилника?

# 652
  • Sofia
Имам останала плънка за баница /яйце със сирене/ колко време мога да я съхранявам в хладилника?
Не съм съхранявала за повече от ден-два. Ползвай за филийки, плънката запържена на тиган, а ако ѝ добавиш и печени или пържени картофи... или пък домат на кубчета... Simple Smile

Скрит текст:

# 653
ами имаш яйца вътре и то счупени и сурови. Не може много. Но можеш да я направиш на много неща.

# 654
  • София
Да, да знам, че може и за много други, но аз искам за баница /че нещо обърках в рецептата и сега искам да я направя в "оригинал", ама всеки ден баница .... Благодаря, момичета!

# 655
  • Sofia
Да, да знам, че може и за много други, но аз искам за баница ... ама всеки ден баница ....
Така де... баницата ще е някой друг ден. Simple Smile

# 656
  • София
Да, да знам, че може и за много други, но аз искам за баница ... ама всеки ден баница ....
Така де... баницата ще е някой друг ден. Simple Smile
Усмихна ме, Morena. Твоята баница правих, но по молба на член от семейството, сложих по-малко мазнина и я замених с олио, а не масло... стана по-суха. И сега я искам в оригинал. Yum

# 657
И аз я направих вчера  Simple Smile
Ама какво се отплеснах, мазах плънка само в началото на корите, вместо по целите. Другия път ще е съвсем истинска Grinning

Скрит текст:

# 658
На мен ако ми остане от плънката за баница, си я изсипвам отгоре и пека.

# 659
  • София
Да, и аз така правя, но така не става хрупкава, а много хора я предпочитат да хруска Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт