За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 406
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
На мен ми остава малко и го разпределям само по краищата на корите.

Радвам се. Simple Smile

Витаминче, да я сложиш по цялата кора -  има повече плънка и е по-лесно завиването.

# 661
  • Мнения: 5 184
Ама какво оставане, на мен едвам ми стигна! Слагах по 5 лъжици на кора в началото, като видях, че не стига, намалих на 4 Grinning
Иначе лесно ги навих, никакви проблеми. Някакви Тракийски кори ползвах.
Страх ме хвана да не стане суха, и я намокрих и завих след изпичане. Другият път ще намажа навсякъде и ще я оставя да хрупка послето Simple Smile

# 662
  • Мнения: 2 815
Дали би станало хубаво и ароматно сладко от мандарини и портокали, но без корите?
Доста има у дома, никой не ги поглежда вече, а те си съхнат и се сгъгричват.....ако ги обеля, смеля в комбайна (или нарежа на кубчета?) и сваря със захар, ок ли ще е 🤔.

# 663
  • Мнения: 459
Дали би станало хубаво и ароматно сладко от мандарини и портокали, но без корите?
Доста има у дома, никой не ги поглежда вече, а те си съхнат и се сгъгричват.....ако ги обеля, смеля в комбайна (или нарежа на кубчета?) и сваря със захар, ок ли ще е 🤔.
Аз пък с лимоните съм така. Хубава идея.

# 664
  • In transit
  • Мнения: 14 206
Поли, с кори ще стане по-ароматно. Но и от средата само става. Ето ти рецепта.
https://www.youtube.com/watch?v=DSCV8JFV3xg
За 1 кг среда от мандарини ти трябват 250г захар и сокът на 1 лимон

# 665
  • София
  • Мнения: 12 220
КИПЪРСКО СЛАДКО ОТ ЦЕЛИ МАЛКИ МАНДАРИНИ. Веднъж го правих, но няма да повторя, голяма играчка е

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_969.html

# 666
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Дали би станало хубаво и ароматно сладко от мандарини и портокали, но без корите?
Доста има у дома, никой не ги поглежда вече, а те си съхнат и се сгъгричват.....ако ги обеля, смеля в комбайна (или нарежа на кубчета?) и сваря със захар, ок ли ще е 🤔.

Може да ти е от полза.

# 667
  • Мнения: 10 844
Ако правиш нещо с мандарини внимавай , може да загорчи от семките.
Аз съм яла много хубава морковена кремсупа с мандарини.

# 668
  • Мнения: 570
Здравейте! Имам нужда от помощ! Искам да направя соленки, но да заменя 1ч.ч. мас с олио. Какво количество олио трябва да сложа и има ли опасност да не се получат при замяната?

# 669
  • Sofia
  • Мнения: 29 109
1:1
Ще станат,но няма да са като с мас.
Направи 1/2доза или по-малко за проба.

# 670
  • Мнения: 4 299
Здравейте, имам изпитана рецепта за шоколадово суфле, дали ще се получи ако заменя шоколада с бял? Има и 15 гр. какао, тях с брашно ли да ги заменя?

# 671
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 251
Тези се варят и после?

С какво да ги направя при ниво на умения 1/5?
Имам готварска Сметана, риба, пилешко.... Накрая пак щр отиде вечерята за храна на животните, но поне да опитам. Вече съм сигурна, че мога да готвя, точно толкова колкото да не умрем от глад!!!

# 672
  • Мнения: 10 844
skk007 няма ли рецепта на гърба на плика ? А вече как ги правиш зависи от това какво ядете у вас. Може с риба, може с пиле, може със сметана или с доматен сос ... как ядете по принцип подобни тестени у вас?

# 673
  • софия
  • Мнения: 30 390
скк, бих направила сметанов сос с пиле Simple Smile
https://www.bonapeti.bg/recepti/pasta-s-pileshko-i-smetana/
Ако имаш гъби и/или шунка, можеш да добавиш и от тях към соса.

# 674
  • София
  • Мнения: 12 689
Тези се варят и после?

С какво да ги направя при ниво на умения 1/5?
Имам готварска Сметана, риба, пилешко.... Накрая пак щр отиде вечерята за храна на животните, но поне да опитам. Вече съм сигурна, че мога да готвя, точно толкова колкото да не умрем от глад!!!

Идеалната комбинация, която приготвят италианците е със запържен в зехтин лук, след това добавяш нарязана панчета (можеш да замениш с бекон) и черни маслини. Подправката е черен пипер. При поднасяне поръсваш с пармезан.

Общи условия

Активация на акаунт