Пародонтоза - тема 2

• 43 283
  • 515
  •   1
Отговори
# 135
От пародонтозата няма лечение и спасение. Почне ли да се клати..край. На мен така ми извадиха няколко здрави зъби, но клатещи.

Спасение има ако попаднеш на правилният лекар .Аз бях с тежка пародонтоза , клатещи се зъби , стопена кост и всички други екстри.
С лечение, операции и почти три години борба имам перфектна усмивка вече.
Да борбата и поддръжката ще продължат до края на живота ми .

# 136
Здравейте,
как ви се струва, възможно ли е след курс с антибиотик Клиндамицин, преден зъб който е най-засегнат от пародонтоза ( единствено на него има отдръпване на венеца и разклащане), в момента да е чувствителен на допир дотолкова, че не мога да пия вода и го усещам по-висок от другите и боли като се допре до горен зъб. Миналата седмица ходих на зъболекар по друг повод, каза първо да изпия антибиотика и тогава да се уговаряме за друго посещение. В момента на започване на антибиотика нямах абсолютно никакъв дискомфорт и оплаквания конкретно с този зъб. Изписа ми и Донтизолон, който трябва да се достави от Германия и да започнем терапия с него. Взех и вода за уста Пародонт с хлорхексидин, свърших антибиотика, но от снощи съм с тази болка.

# 137
От пародонтозата няма лечение и спасение. Почне ли да се клати..край. На мен така ми извадиха няколко здрави зъби, но клатещи.

Спасение има ако попаднеш на правилният лекар .Аз бях с тежка пародонтоза , клатещи се зъби , стопена кост и всички други екстри.
С лечение, операции и почти три години борба имам перфектна усмивка вече.
Да борбата и поддръжката ще продължат до края на живота ми .
Каква операция е правена?

# 138
  • София
Rosheen, ако сравнявам с положението при мой зъб, май е тръгнал да заминава. Имам същите усещания вече, но по принцип имам вече уговорено лечение за имплант, т.е. махаме го.

В тази връзка да попитам нормална ли е цена за зъб, която включва костозаместване, имплант и коронка около 3000 лв? Става въпрос за класически имплант.

# 139
Май да. Синус лифт ще има ли...
1500 е импланта при мен.
1000 постоянната корона. Преди нея има разкриване на имплант, за което май също се плаща, и временна корона /от 250 до 400 е тя/...и се събират сякаш, парите...

Редактирам се...за разкриване на импланта аз не платих нищо. Аз имам и синус лифт за 900 лв обаче, защото е горен шести , който ще замествам, а той е под синуса...временната коронка се носи половин тодина поне, така че докато дойде за постоянната, ще събера парите за нея Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 15:54 от teta75

# 140
И при мен ще излезе 3000лв. Това включва вадене на стария зъб и костозаместване за общо 1000лв, поставяне на имплант пак 1000лв, циркониева коронка за 700лв.
Rosheen, ако сравнявам с положението при мой зъб, май е тръгнал да заминава. Имам същите усещания вече, но по принцип имам вече уговорено лечение за имплант, т.е. махаме го.

В тази връзка да попитам нормална ли е цена за зъб, която включва костозаместване, имплант и коронка около 3000 лв? Става въпрос за класически имплант.

# 141
  • София
Нищо не са ми казвали за синус лифт, но може и да има, защото става въпрос за горен зъб. И аз не знам... Ще ги питам. Чак 6 месеца след костозаместването ще ми слагат тялото на импланта. Всъщност при мен са два зъба за правене, но само единият се държи зле.
Има ли сред вас хора, които пушат? Аз не съм от най-странните, но 7-8 цигари дневно си ги знам. Пълна забрана за две седмици след костозаместването. Ще слагам междувременно лепенки...

# 142
  • Бургас
Много ме дразни оголването на венеца на един зъб при мен, моята зъболекарка казва, че можело пластика да се прави, но не беше сигурна дали такива операции правят само пардонтолози или може и зъболекар-хирург

# 143
Май да. Синус лифт ще има ли...
1500 е импланта при мен.
1000 постоянната корона. Преди нея има разкриване на имплант, за което май също се плаща, и временна корона /от 250 до 400 е тя/...и се събират сякаш, парите...

Редактирам се...за разкриване на импланта аз не платих нищо. Аз имам и синус лифт за 900 лв обаче, защото е горен шести , който ще замествам, а той е под синуса...временната коронка се носи половин тодина поне, така че докато дойде за постоянната, ще събера парите за нея Simple Smile

Ти кога сложи имплант?

# 144
Пролетта...преди морето Joy
Днес ходих да ми го разкрият, а след 3 седмици - за временна корона.

# 145
Пролетта...преди морето Joy
Днес ходих да ми го разкрият, а след 3 седмици - за временна корона.
[/quot
Аз съм с кръвна плазма вместо костно вещество и  някъде в началото  на ноември ще трябва  да ми се сложи имплант,защото трябвало 4м.след ваденето да има.Болеше слагането на имплант.Аз съм 6 долу

# 146
Мен не ме болеше грам слагането. Два-три дена след това мястото ме сърбеше силно, но с нурофен се оправяше. После нищо не усещах.

Сега с разкриването пак така..сърбел лек, едно нурофенче пих като излязох, и сега съм пушка.

Аз пуша малко Blush

# 147
Мен не ме болеше грам слагането. Два-три дена след това мястото ме сърбеше силно, но с нурофен се оправяше. После нищо не усещах.

Сега с разкриването пак така..сърбел лек, едно нурофенче пих като излязох, и сега съм пушка.

Аз пуша малко Blush
Благодаря  за информацията. Кога запали цигара ?

# 148
  • София
Всъщност синус лифта е заедно с костозаместването, нали? Малко съм объркана. При мен ще бъде костозаместване, след 6 месеца поставяне на имплант /това ли е разкриване?/, след още месеци корона. Почти една година.
Би трябвало междувременно да съм с адхезивен мост, между костозаместването и импланта. Някой има ли наблюдения дали са стабилни този тип мостове? Предлагаха ми и прозрачна шина, пълна с фотополимер при липсващ зъб, но не можело човек да яде с нея. Не е вариант... Иначе знам за хора, които са се хранили с тази шина, като алайнер е, но все пак не ми се рискува.

# 149
Има различни протоколи. Индивидуално се подхожда.

При мен синус лифта беше заедно с поставяне на винта.

Разкриването на имплант е леко се резва венеца, върху винта се слага едно като гайка, което е видимо вече над венеца. Това е около 4 месеца след поставяне на винта в коста. Цели венецът да се оформи около него. След 3 седмици при мен поне, на него се поставя абатмън мисля, а на него временната корона. Тя стои поне 6 месеца, защото не е ок да се натоварва импланта и коста много, поне при мен. А врем.корона е от фиброполимер /ако не бъркам, но нещо такова май беше/, и е нещо като бушон-, по-,скоро тя ще се счупи ако товарът е твърде голям, а не коста и импланта.

И пак да кажа...различно е при всеки, протоколите са различни ...

Общи условия

Активация на акаунт