Пародонтоза - тема 2

• 43 295
  • 515
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Благодаря за отговора.
Дълги са процедурите, но важното е, че има опции и в България вече. Междудругото направих консултация и в клиника за базални импланти, но ми казаха, че не става за единични, да съм се обърнела някой ден като станело време за цяла челюст...
И пак така - във ФБ има група Dental implants, интересна е, в САЩ и Англия хората плащат цифра пари. Има дентален туризъм в Мексико и др., както и в България, Турция.

# 151
  • София
Здравейте, имам въпрос - защо четките на Пародонтакс са extra soft. Мия се от доста време с такава (3-4г.), но имам чувството, че от нея започнах да трупам повече зъбен камък и състоянието на зъбите ми като цяло се влоши.

До 25- годишна търках яко с обикновена четка и зъбите ми бяха като стъкло. После започна лека- полека смъкване, извадени мъдреци, в резултат на което си минавах зъбите като перце със седмици и това също спомогна.

Та, на въпроса - прочетох някъде, че за подобен проблем е подходяща по- скоро medium четка. Знам, че изчеткването е по- важно и все пак Simple Smile

# 152
За болни венци колкото по-мека, толкова по-добре. А и зъби не се мият с яко натискане.

# 153
До 25г се водим и сме, млади.
Следва да се отчете този факт.
После вече не сме, млади.
Зъбите също се амортизират.

# 154
  • София
Е, очевидно са започнали някакви процеси, със сигурност не са само от преклонната възраст 28, когато вече нещата не бяха, както трябва. За разлика от при връстниците ми. Simple Smile

Има логика за венците, но пък и плаката е важна. Затова се замислих. Дойде време за смяна и си взех soft, не посмях medium.

# 155
Не помня да ми е казвал нещо за твърдост на четка. Само да е с малка глава.
Както си отбелязала и ти, важно е как, а не с какво, четкаш.

Аз с ел.четка с кръгла глава, после с четка с единичен сноп на tepe
https://www.notino.bg/tepe/compact-tuft-edinichna-chetka-za-zbi/p-523845/
накрая конец.

Обучиха ме в началото как , описвала съм в първата тема.
Тогава и проверявах с едно розово оцветяващо дали е останала плака след четкането. Док ми го даде, беше ми интересно тогава...та проверявах.
Сега вече не ми е интересно Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 21:30 от teta75

# 156
  • София
И аз я имам тази с тесния сноп. Simple Smile
И пак визуализирам плаката с таблетките.

# 157
  • София
На мен за почистване на трудно достъпните места до ритейнъра ми отлична работа ми върши Philips sony care сензитив накрайника - мек е. Купих го по съвет на д-р Денислав Емилов, от чието почистване на зъбите съм изключително доволна.

# 158
  • София
А бихте ли споделили къде практикува д-р Денислав Емилов?
Благодаря!

# 159
  • София
Прочетох в една от темите за костозаместващо брашно/вещество. Прилага ли се на собствени зъби или само за импланти.

# 160
  • София
Зададох някакъв подобен въпрос - не може ли да се влее костозаместващо вещество навсякъде, за да се укрепят всички зъби и един вид край с проблемите, не можело.

# 161
Здравейте! Някой от Пловдив да ми препоръча пародонтолог в Пловдив?

# 162
  • София
А бихте ли споделили къде практикува д-р Денислав Емилов?

+359 89 846 2093 - това е телефонът му. Не знам дали има частен кабинет. Аз ходих в стоматологичния факултет при него на консултация и почистване.

# 163
Прочетох в една от темите за костозаместващо брашно/вещество. Прилага ли се на собствени зъби или само за импланти.

Да прилага се на собствени зъби ( при мен беше така , нямам импланти) но зависи къде и колко е стопяването на костта

# 164
  • София
При кого?

Питам, защото имам чувството, че много от лекарите или шинират, или съветват за имплант. А реално, ако ти предлагат имплант, в чиято процедура ще се прави костозаместване, защо не направо нс зъба... Поне това е моята логика.

Общи условия

Активация на акаунт