Пародонтоза - тема 2

• 43 305
  • 515
  •   1
Отговори
# 165
Защото зависи от вида на костният дефект.
Защото няма много изследвания да е сполучливо. Няма гаранция че ще сработи.
Защото е скъпо. Като за имплант...
Това съм запомнила от дискусията с док.
Питала съм точно за това и аз.

# 166
  • София
Благодаря, Тета.

Попаднах си на мнение от 2018-та, когато съм питала за добър парандондолог. Или нещо подобно. За протокола - знам как се пише Joy
Тогава имах болка в конкретен зъб и стоматоложката каза, че няна кариес или пулпит, а стопяване на костта.
Правих курс с Родожил, гелчето за венците, минах на пародонтакс и ползвам 2-те четки, почистване 2 пъти в годината, но не подвенечно. Но имах страничен кариес на един зъб и като ползвах конец, зъбът ми просто се отчупи и това ме травмира, та с конците не бях редовна, което е голям проблем.

# 167
От пародонт -зъбоподдържащият апарат- пародонтолог Simple Smile
И аз си кълча езика всеки път като го казвам...

# 168
  • София
Ако зъболекарката на Усмивка беше в София щях да ходя при нея, ама не е.

# 169
  • София
Нищо, нека напише къде е все пак.
Аз няма да си простя, че не отидох от страх в пандемията. Можеше да лекувам гингивит.

# 170
Пиша го пак . Д-р Герова ( Варна ) тя е моята фея на зъбите . Повярвайте ми тази жена направи чудеса с мен . Не бих казала , че работи скъпо ( предвид предишните ми опити с разни зъболекари , който само усложниха състоянието ми ) . Признавам си, че сега ми липсва ходенето и почивката на стола и ( имам малки близнаци , та наистина релаксирах когато бях при нея ) .
По спомен за костозаместване на три зъби беше около 1500/2000 лв . ( Не ми се бърка в папката да видя с точност ) сега на снимките всичко е " бетон " .

# 171
Здравейте! Някой от Пловдив да ми препоръча пародонтолог в Пловдив?

Др Никола  Стаменов-В Супердок може час или по телефона.Там  го има тел.номер.

# 172
Благодаря много, ще се запиша при него.

Здравейте! Някой от Пловдив да ми препоръча пародонтолог в Пловдив?

Др Никола  Стаменов-В Супердок може час или по телефона.Там  го има тел.номер.

# 173
Здравейте, с пародонтит съм. Инфекцията в момента е тръгнала по всички зъби, но не при всички положението е лошо. Към момента пробрема е съсредоточен към един от долните задни кътници, където има стопяване на костта и ужасно дълбок джоб, при който целият инструмент влиза. Направи ми някакъв парадонтолог нещо като кюртаж, макар да не ме уведоми, че е такъв, взе ми 70 лв. и в резултат сега зъбът стана тотално още по-оголен и с две дупки с размера на кратери отпред и отзад. От другата страна имам същия проблем на близнака му, пак със силни болки на венеца и пак с дълбок, но не чак толкова джоб. В резултат вече не мога да се храня от болка и не мога да дъвча храната, защото болките са адски, не преувеличавам, боли вече почти постоянно и като не ям. 
  Вместо да започне спешно лечение на венците, въпросният парадонтолог веднага реши да ме изпрати на протезист за повдигане на захапката, който обаче може да ме вземе чак след 15 дни, което е много за мен и моята болка. Страхувам се зъбът да не се разклати, а е започнал да предава възпалението и на горните предни десни зъби. Страхувам се, че положението може да стане непоправимо.
Ако накой има опит какво да направя, моля да пише.
За протезиста - какво точно означава повдигане на захапка, защото според парадонтолога, а и то е така - сигурна съм - имам бруксизъм и съм изтъркала всички пломби, оголвайки дори нерви - така ми каза. За бруксизмът е сигурно, защото го подозирах от известно време.
Означава ли това, че протезистът ще иска да ми направи протези? Твърде млада съм за такива, а и проблемът с венците сигурно няма да се реши дори и така.
Протизистът с какво по принцип се занимава - само с протези или ще се опита да ми спаси зъбите и да ми помогне така, че да не се разклатят и да се справим с проблема?
Какво най-добро може да се направи за този ми оголен зъб? Според вас при положение, че още не е започнал да се клати, може ли да се направи присаждане на кост и на венец? На някой правили ли са му присаждане на кост и на венец - да сподели.
Извинете за дългия пост, но съм разстроена.
И последно - препоръчайте ми наистина добър и опитен парадонтолог в София, който да може да се справи.

# 174
  • София
Да не отварям нова тема но около (4ти горен) коронката - венеца се е подул и сякаш оголил го чувствам... Пародиум гел ли е решението?
има ли по-безвредна от парадонтакс, относно подкрепа на венците?

# 175
  • IC 1101,Abell 2029
Ти пък къде чете че Пародонтакс била вредна?

# 176
  • София
https://www.lanap.com/patients/

Това ли е т.нар. лазерна терапия, която се практикува и тук и защо пише, вкл има проучвания (и рентгенови снимки), че има частично регенериране на костта и тъканите без присадка. Това възможно ли е изобщо? Или е някаква по- напреднала технология, която тук я няма.

# 177
  • IC 1101,Abell 2029
След като прочетох "растеж на нова кост" и спрях.

# 178
  • София
Одобрено е от FDA, затова попитах дали някой се е интересувал. Аз започнах да чета по чуждестранни източници, на които се доверявам - ще преразкажа накратко какво изчетох в един от немските.

Там никъде не се споненава регенерация на костта, но се описва разликата в инициалната терапия, която ние познаваме - че с лазера се отстранява само вредната тъкан, не се загребва повече в джобовете, както при ръчното почистване и реално по този начин атачмънт-ът (което е и в абревиатурата на терапията) е по- голям.
Всичко друго е еднакво като стъпки - подвенечното почистване, мерене на джобовете, вторичен преглед и т.н.

За мен изводът е, че "старото почистване", където се ползват ръчни инструменти и се бърка под нивото почти винаги реално е било по- превантивно за пародонтоза. На мен винаги само надвенечно с ултразвук са ми правили и резултатът е налице. Simple Smile

# 179
Инициална, която аз познавам, и ми е правена тук в БГ, е надвенечно плюс подвенечно.
Няма разлика с това което си описала и ти...но за чужбинско..
Лазерът е с недоказани ползи, или 50/50 да го кажем...тоест не присъства като задължителен протокол в инициалната...

Общи условия

Активация на акаунт