Пародонтоза - тема 2

• 43 329
  • 515
  •   1
Отговори
# 390
Смени лекаря задължително. Аз съм с мост и съм доволна. Седем години вече нямам абсолютно никакви проблеми, зъботехникът и стоматологът ми са супер. Лично мен ме е страх от импланти, но много хора ги предпочитат.

# 391
Ето мериленд мост

https://www.omed.bg/adkheziven-merilend-most-za-vzstanoviavane-n … tident-p5686.html

Адхезивен на предни зъби може да е постоянен. За  6 и 7 не го препоръчват, че налягането при дъвчене е много голямо.

# 392
Здравейте имам парандотоза. Използвам нужните продукти за закрепване, но разлика не усещам. Горе в дясно един зъб вече падна. Очаквам втори също. Долу предните се клатят. Ходих на няколко зъболекаря - единия ми казва вадим всичко, което се плати и слагаме имплант. Другия зъболекар - нямало смисъл коста ми е била стопена. Третия искаше да шинира долните и имплант на горните. Моля дайте ми съвет. Благодаря.

# 393
  • IC 1101,Abell 2029
Няма как да ви се даде адекватен съвет,тъй като пишещите тук не са специалисти.Пък и да бяха не се знае какво ви е точно състоянието.Щом сте ходили при трима,значи нямате доверие на никой.Намерете най-добрият и свестен специалист който можете да намерите и слушайте само него.

# 394
Здравейте имам парандотоза. Използвам нужните продукти за закрепване, но разлика не усещам. Горе в дясно един зъб вече падна. Очаквам втори също. Долу предните се клатят. Ходих на няколко зъболекаря - единия ми казва вадим всичко, което се плати и слагаме имплант. Другия зъболекар - нямало смисъл коста ми е била стопена. Третия искаше да шинира долните и имплант на горните. Моля дайте ми съвет. Благодаря.
Също съм с пародонтоза и аз като вас не зная какво да предприема всеки казва различно . Имам един зъб който е издаден напред и мислех да сложа имплант , но се оказа че трябва да се прави мост  . Първият зъболекар каза да не разбутвам нещата на този етап щом не се  клател много , вторият каза че ше се заеме с нещата но първо трябвало да се проведе пародонтално лечение което оказа се в нашия град не се провежда и ще трябва да се пътува 100 км в посока до най близкото място където има такъв специалист, но в същото време не дават гаранция за ефект от лечението зашото тръгнела ли коста да се топи спиране нямало . От друго  клиника ми казаха за някакъв  открит кюретаж като се направел имало шансове ако е хванато навреме, кого да слушам и аз не зная ,ще следя и аз с вас дано се включи някой преживял нещата

# 395
  • София
Здравейте имам парандотоза. Използвам нужните продукти за закрепване, но разлика не усещам.

Какви са тези продукти за закрепване?
Иначе да се похваля, че минах втори етап открит кюретаж, утре ми махат конците.

# 396
Моля за препоръка за пародонтолог в Пловдив ако бъде и хирург ще е екстра . Става въпрос за отдръпване на венец, клатещи се зъби и оформени няколко дълбоки джоба

# 397
Моля за препоръка за пародонтолог в Пловдив ако бъде и хирург ще е екстра . Става въпрос за отдръпване на венец, клатещи се зъби и оформени няколко дълбоки джоба
Др  Никола Стаменов-пародонтолог

# 398
Здравейте имам парандотоза. Използвам нужните продукти за закрепване, но разлика не усещам.

Какви са тези продукти за закрепване?
Иначе да се похваля, че минах втори етап открит кюретаж, утре ми махат конците.

Паста - парандонтакс
Вода за уста - Еудрил
Гел - Генгигел
Чай от лайка

# 399
Здравейте, за първи път пиша в темата. Днес отидох при нов зъболекар, препоръчан в нашия град, който ми предлложи шиниране на долните предни 6 зъба. Някой, който е минал през тази процедура, би ли споделил от личен опит за нея - болезнена ли е, има ли ефект от нея? Толкова бях ошашкана, че забравих да попитам за цена, но записах час за другия месец. Преди това ще изчистим зъбния камък, който трупам със скоростта на светлината, въпреки перфектната хигиена. Долните ми предни зъби са толкова оголени, че чак шийките на корените им се виждат. Иначе се клатят съвсем леко.

# 400
Не съм минавала процедурата, но ще подобри положението. Ще ги стабилизира и това ще намали възпалението, защото като са мобилни, постоянно се мърдат/движат и това пречи на възпалението да затихне.
То с мобилни зъби няма и как да отхапвате и се храните нормално, та...
Решете си.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 10:06 от teta75

# 401
На мен са ми правили тази процедура. Шинираха ми горни резци 3 броя и долни резци 3 броя . Горните издържаха 3 г и се наложи да ги извадят тъй като започнаха комплектно да се клатят. Долните близко време ми правиха и мисля че стана по стабилно. И двете процедури бяха с упойка , защото на мен много са ми чувствителни зъбите и даже от въздуха , който издухва зъболекаря чувствам много болка.
След като ме пусна упойката същата вечер си ме боляха доста , защото те се третират с разни киселини при поставянето на шината.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 22:22 от Asnuryu

# 402
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте, за първи път пиша в темата. Днес отидох при нов зъболекар, препоръчан в нашия град, който ми предлложи шиниране на долните предни 6 зъба. Някой, който е минал през тази процедура, би ли споделил от личен опит за нея - болезнена ли е, има ли ефект от нея? Толкова бях ошашкана, че забравих да попитам за цена, но записах час за другия месец. Преди това ще изчистим зъбния камък, който трупам със скоростта на светлината, въпреки перфектната хигиена. Долните ми предни зъби са толкова оголени, че чак шийките на корените им се виждат. Иначе се клатят съвсем леко.
На мен ми шинираха с фибровлакно долните 6 зъба, които се клатеха преди 4 години! Закрепиха ги, но избягвам да отхапвам с тях! Не беше болезнено ,защото беше с упойка. Прави се каналче в зъбите и се поставя фибровлакното   / такова влакно се използва и в самолетостроенето/.

# 403
  • Перник
Моите 6 долни зъба са шинирани с фибро влакно преди 4-5 години. Тогава цената беше 60 лв. на зъб. Не е болезнено, зъбите се стабилизират и могат да се ползват (почти) пълноценно.

# 404
..... Долните ми предни зъби са толкова оголени, че чак шийките на корените им се виждат. Иначе се клатят съвсем леко.

А за оголени зъби какво предложи зъболекаря?

Общи условия

Активация на акаунт