🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LIX 🎬

• 56 657
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Дисни отгледаха поколения с филмите и героите си, които са си изцяло тяхна измислена интерпретация. За мене е непонятно, как може, когато си създал нещо, което е обичано по цял свят и е станало символ, така с лека ръка да го зачеркнеш. Те най-вероятно имат оригинални идеи, и могат да си позволят да вложат средства в оригиналност, но си мислят, че липсва аудитория, която иска да гледа оригинални идеи. Тях ги интересува, за какво публиката ще плати. И ако направят някое и друго скандално нещо около новите версии, още по-добре, на повечето хора ще им е любопитно и ще платят за него. Следващите поколения може дори и да не знаят, че е имало и други версии. В модерната музика е същото. Днес по една от телевизиите пуснаха четири песни с мотиви от по-стари песни. Преди почти 20 години Мадона направи бум с песента си "Hung up" с мотив от "Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)" на ABBA и повече от половината ми съученици си нямаха и идея за това.

# 616
Дисни в момента не се интересуват от анимация. Предишният директор Боб (Чапек?), беше се изказал пренебрежително за анимационния жанр, все едно е някаква глупост, която няма значение. Сегашният Боб (Айгър, който беше директор и преди предишния) е по-дипломатичен, но той също има меко казано странни изказвания пред инвеститори и в интервюта - в прав текст заявява, че знае, че филмите с либерална пропаганда щели да са финансов провал, но няма намерение да промени политиката на компанията (да бълва пропаганда), защото искал да е достойно човешко същество (?!?)

# 617
Всъщност Дисни няма как да се интересуват от анимациите,защото те са си на Пиксар. Когато Дисни купуват Пиксар в договора има клаузата,че ще си остават все пак независими студиа и Дисни не трябва да се намесва в политиката на Пиксар,но филмите ще се рекламират като Пиксар-Дисни. В началото излизат хубави филмчета. После се почва с пропагандата,скандала с  Джон Ласетър (творчески директор).
Обаче пак имат хубави филмчета -Coco и Inside Out. Аз и Turning Red харесах.

# 618
Има някакво разграничение - Търнинг ред е само на Пиксар, докато например Енканто, е на Дисни. Даже Пиксар имаха оплакване, че Дисни вече отказвали да рекламират само техните филми и ги захвърлят направо на Дисни плюс, докато тези, които са си на Дисни, вървят по кината.

# 619
Всъщност Дисни няма как да се интересуват от анимациите,защото те са си на Пиксар. Когато Дисни купуват Пиксар в договора има клаузата,че ще си остават все пак независими студиа и Дисни не трябва да се намесва в политиката на Пиксар,но филмите ще се рекламират като Пиксар-Дисни. В началото излизат хубави филмчета. После се почва с пропагандата,скандала с  Джон Ласетър (творчески директор).
Обаче пак имат хубави филмчета -Coco и Inside Out. Аз и Turning Red харесах.

И Зоотрополис Simple Smile

# 620
  • Галифрей
Проблемът е ме се опитват да огаждат да всички, еми не става така. Защото сега искат такива онакива и тн. разбирам,ако искат да направят нещо ново и хубово ама не се получава с техните лайф версии.  Ами то се губи цялата идея на анимацията.
Ето сега Dream works ще правят лайф версия на “ Как да дресираш  дракон” айде стига ве…😒
Аз обичам трилогията и съм ревала на филмите, прекраси са. Не искам никакви версии.

# 621
Има някакво разграничение - Търнинг ред е само на Пиксар, докато например Енканто, е на Дисни. Даже Пиксар имаха оплакване, че Дисни вече отказвали да рекламират само техните филми и ги захвърлят направо на Дисни плюс, докато тези, които са си на Дисни, вървят по кината.
Инаше да,но в началото на годината Боб Айгър отново реоганизира студиото,но нищо чудно отново да има някаква промяна.
Няма значение.
Чакам момента в който се усетят,че има Nintendo game boy,но няма Nintendo game girl.

# 622
Ааа, много моля! Да оставят драконите на мира. И на мен са ми любими и това ще е подигравка!

# 623
  • Галифрей
Ааа, много моля! Да оставят драконите на мира. И на мен са ми любими и това ще е подигравка!
Съгласна съм! Въобще не искам да ги пипат и да слагат някакви некъдърни келеши.

# 624
Е,помислих,че ще е тъпо да коментирам любовните предпочитания на Тритон.Човекът (?) явно е Казанова и определено не е расист.
Не е човек. Бог е Simple Smile И който е чел гръцка митология, няма колебания боговете дали подбират по пол, раса, животински вид и т.н.

Ха, подсети ме, че като казах как имам тяло на гръцки бог, една позната ми вика: - Абе Буда не е гръцки бог...

# 625
Трейлър на Балада за пойни птици и змии Heart
https://youtu.be/RDE6Uz73A7g

Имам неприятното усещане, че циганката от село ще излезе невинна жертва на белия мъж аристократ.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 09:34 от Нарцùса

# 626
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Изгледах го трейлъра и ми хареса. Актьора играещ младия президент Сноу е подбран перфектно, очаквам много и от Питър Динклидж. Този филм и Дюн втора част ги чакам с нетърпение.

# 627
  • София
В очакване на последния филм за Пазителите на галакатиката (5 май), трейлър на поредния Трансформърс

# 628
Трейлърът на Балада за пойни птици и змии ми допадна, Снежанка ми е неприятна още от сега (знам, че Дяволо я харесва - нищо против Wink ). Но е подходяща за ролята - Луси Грей е нещо като ирландска циганка.

Все още мисля, че драмата на Каска е тъпа - накратко:
Скрит текст:
той се пропива и мрази Сноу, защото като ученик е написал на шега едно есе, в което предлага създаването на Игрите на глада - едва ли не ги е измислил. Само че, той не е имал намерение да предава идеята - бащата на Сноу, който му е бил уж най-добър приятел го е направил.
Игрите на глада - поне частта с трибутите и изпитанията, силно напомнят за един известен мит - Атина (полисът, не богинята) е трябвало да плаща данък на Крит - подбрани млади мъже и жени, които били пускани в лабиринта на Дедал и съответно - изяждани от Минотавъра.
Така че са измислени в древността, Каска няма заслуга за това. Може би е изкарал идеята на повърхността, но все едно - приема нещата прекалено лично.

# 629
Човекът е с някакъв морал, оттам е драмата. Не знам защо са избрали Питър Динклидж да го играе, в книгата май не беше джудже?
Харесва ми, че Гол е чернокожа жена - много политнекоректно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт