Коледата идва вече, а подарък ни е МАЙ-ското човече

• 13 483
  • 304
  •   1
Отговори
# 195
  • Перник
Ям киви, но не ми помага особено. В момента май сушени сливи и кайсии ми действат.
AleJul, и аз първоначално си мислех, че БХС и ФМ са 2 независими едно от друго изследвания. Като попитах док обаче, тя ми даде една брошурка на Майчин дом, където беше обяснено как и защо се прави БХС и че като "продължение" на това изследване се прави ФМ, ако резултата от БХС не е добър или лекарите имат някакви съмнения.
Аз реших,че няма да правя БХС, защото реално не ти казва нищо сигурно.Това си го пишеше и в брошурата - не помня колко % от жените, показали висок риск от Синдром на Даун раждат здрави бебета. Затова реших да направя само фетална морфология.

# 196
  • София
Добре дошли на новите майчета   bouquet
И аз съм с много нисък хемоглобин и смуча Малтофер в момента и с първата бременност бях така. С запека се боря засега успешно само с сушени сливи, друго не ми действа.
Yanche наказаха ли лекарката?

# 197
здравейте момичета  smile3503 аз също съм с нисък хемоглобин и от 10 дни пия tardyferon. С първата бременност пиех тотема. Вече все по-силно усещам малкото ангелче и съм мноооого щастлива. Днес ще си пътуваме за Берковица и нямам търпение,че от два дни не съм виждала момченцето си.
На всички весело посрещане на новата година  santa2

# 198
алежул или аледжул както ви харесва - снощи много трудно успях да се сдобия с уникален ник, все някой ме беше изпреварил...
а това е съкращение от името на щерка ми и моето.
благодаря ви за информацията. а се оказа и че по темата доста е дискутирано във форумите на бгмама - има цени, лекари ... и тн
проблемът току що ми се реши от самосебе си - когато се обадих на докито да съобщя резултата и да питам какво следва, ние сме го били правили/правим ...  Confused пък аз не знаех ...   Embarassed
със запек не съм имала проблем нито първата бременност, нито сега ... зная, че по това време се появява такъв проблем,
пия много прясно мляко, с малко нескафе, кафето ми действа безотказно, целулозни салати, портокали и мандарини почти всеки ден, тестени храни много малко, а месото хич не ми се нрави през тази бременност. Хемоглобинът не зная колко ми е - при последния преглед ми правиха изследване на кръвта и нямам информация, но със сигурност е под 100. Често ми причернява и задължително полягам около 10тина минути.И хрема ме мъчи вече 15ти ден... Sad

# 199
  • София
kimba77, ами засега незнам да са предприели някви мерки... аз съм си подала жалбата и би трябвалод а ми отговорят какво става по тоя случай. Засега нямам отговор. Ама след НГ ще им се обадя да ги питам как върви... Simple Smile

# 200
Майчета,не се притеснявайте като навлезем в 5 месец,нещата ще се нормализират...Така поне се надявам.И аз вече 2 месеца пия Magnerich(с малки прекъсвания) и дори вече съм щастлива,когато ми намалиха от 6 на 3 таблетки дневно.Бебока е много активен в ритането почваме вече в 7 сутринта.Много е готино!

# 201
Добро утро, мили МАЙ-чета и Честито рождество Христово!  Grinning
Не съм се включвала отдавна, защото толкова много хапвах тия дни, че ме мързеше да гледам дори.  Горкият бебо го бях затиснала като каца със зеле, но затова пък той по-късно ми го върна, защото за 2-та дни разточителен гуляй, дето си бях устроила, ми се появи най-сетне корема, дето никакъв го нямаше, та даже почна и да ми тежи  Tired Laughing
Иначе и аз съм с доста различни хранителни предпочитания от обикновено и никак не ми се харесва месото, но се инатя и го ям, че е незаменимо. За проблема с 00- киселото мляко вечер е доста добро решение (желателно е да не е от най-мазното), а също така и малкото спорт или раздвижване също. И мноооого вода и течности- минимум 2л на ден  Wink

# 202
  • София
Здравейте май-чета!!!

Много се радвам, че има още нови майски мами Simple Smile Добре дошли!!!

Аз също нещо съм почнала да ям постоянно, ама така е с тия празници... Сега като се меря и съм +3 (това означава, че съм качила 2 кг за 1-2 седмици) #Crazy Ама дано да ми отмине този период.

Аз тук правя едни отчети - нали е края на годината и не мога да си вдигна главата.

Лек ден и целувки!!!

# 203
  • София
Здравейте и от мен  Simple Smile Аз днес реших ,че не е нужно да ходя на работа и си почивам вкъщи. Излязох да свърша някои работи и умрях от студ. Close Появил се е някакъв много гаден вятър и се изморих от борбата с него.  Да ви успокоя малко- последния път като ми изследваха хемоглобинът, докато лежах в Шейново, беше 74. Tired Всички ви бия по нисък хемоглобин. Cry А най-лошото е,че мие забранено желязото, което при всички положения би ми вдигнало хемоглобина.Но ще пусна и желязо за изследване и ще видим...Това беше преди две седмици и още първия работен ден от другата седмица ще пусна пак кръв и урина да видим как е и дано се е качил Praynig, че ако продължи да е толкова нисък, ще се наложи кръвопреливане. Cry Иначе в сряда бях в Шейново на преглед и слава богу малкият не изостава. Беше си поразнал точно толкова, колкото трябва от предишната седмица. newsm68 На 10 януари пак ще отида на преглед, че заради ниския хемоглобин ще трябва на около 2 седмици да се гледа как върви бебо.
Качих си и аз най-накрая 2 снимки на коремчето. Crazy
На всички пожелавам весело посрещане на Новата година.  love001

# 204
Как сте днес, май-чета? Аз тези дни поглъщам огромни количества сок и вече се търкалям Blush
Доверих се напълно на мнението на д-р Марков за пола на бебето и вчера поръчахме детско обзавеждане с основен цвят зелено. Не избрах нищо бонбонено като за принцески, че нали чакаме момченце...
tsura, от Берковица ли си? Мъжът ми е от там - може да се познавате.

# 205
Да от Берковица сме и аз и мъжът ми  smile3503

# 206
надникнах в албумчето ни и установих, че вече не водя по коремен показател. това ме радва. както в началото бях с огромен корем и ви водих всички, така сега си е съвсем спретнат, даже с тенденция към малък. даже още си нося част от старите дрехи, за да се кефя, че не съм се наляла много. с килата съм с 2 напред, но и аз тия дни ям повечко. доволна съм от мерките като за края на 5-и месец, защото има голям шанс да стъпя само на +8.
някой беше питал за спорт/бягане. аз скатах степера в момента, в който разбрах, че съм бременна. не бих рискувала. белите идват от никъде; не ща да им помагам...
пешън - браво и на теб. хемоглобин 74 дори не мога и да си представя като стойност...

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 16:47 от majceto

# 207
  • София
Passion, много ти е сладко коремчето Simple Smile. И моето е там някъде като големина. Но като те гледам и ти само на корем си качила, та сигурно не е повече от 4 кг. Иначе 74 хемоглобин е #Crazy Дано да се стабилизира някак и да не се наложи кръвопреливане Praynig

Да ви питам нещо съвсем странично. Преди седмица си купих очила за компютър (без никакъв диоптър). Но сега като ги ползвам и очите ми се изморяват повече newsm78. Знам, че за обикновените очила има период на адаптация, когато се появява този ефект, но тъй като тези са без диоптър не знам дали е логично. Ако някой може да ме посъветва по темата ще съм много благодарна.

Лека вечер!

# 208
  • София
Eiphnh ,определено засега съм напълняла само на коремче, но килограмите,които съм качила не са малко. Rolling Eyes Октомври бях 48 и нещо, което е съвсем типично за мен.Аз никога не съм хадхвърляла 50. Сега като се меря на кантара вкъщи, показва 57 #CrazyТой по принцип не е точен и показва повече, но пак ми се виждат множго килцата. Thinking А наистина не знам къде са при положение,че в крака,дупе,бюст нямам никаква разлика отпреди поне засега. Влизам си спокойно във всички стари дънки и дрехи само не мога да закопчавам циповете и копчетата... А тепърва има да наддавам доста.  ooooh!
Положението с хемоглобина наистина не е никак добро, но се надявам ,че съм го качила от последния път.Увеличих фолиевата киселина на 6 на ден, гледам да се храня и да чукна на дърво се чувствам добре, дано е така и занапред. PraynigДругата седмица ще видим какво е положението.
Аз ли водя по корем вече? Embarassed
Лека вечер и от мен!

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 19:12 от passion

# 209
Здравейте на всички:)))
Аз не съм писала от доста време, но откакто съм в отпуск /празничен/ все ходя напред назад и не ми се сяда на компютъра:))) Попрочетох малко от това което сте писали, но не всичко:))Виждам че майчето се е върнала, а пешън е по - добре вече Simple SmileПри мен всичко е наред, само дето ми излезе хемороид, който много ме мъчи. Моля ако някой има такъв проблем нека сподели какво прави за да го реши:((( Доста си е боленено....знам че бременноста предразполага, но не вярвах че ще излезе на мен.....и то преди раждането /обикновено е след/ и така....пишете ако знаете нещо.
Иначе Весело посрещане на Нова Година:)))))
Нека да е пълна с радост и бебешки смях:))

Общи условия

Активация на акаунт