Коледата идва вече, а подарък ни е МАЙ-ското човече

• 13 461
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, никакви вагинални прегледи вече. От 13 г.с. само коремен.  Naughty
По форумите едно момиче беше писало, как при живо и здраво бебе са и предизвикали аборт  в 6я месец след вагинален преглед.   #2gunfire Хем е била доста известна и опитна лекарка.

# 91
Благодаря ви за отговорите момичета,някъде из форума бях чела за вагинален преглед на ФМ,та се учудих и за това питам..

Добре дошла на Lora_28

Qnush  аз тъкмо мислех да си запазя час при Марков за 16.01,че по мои изчисления тогава ще съм в 20 г.с..още утре ще пробвам да звънна Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 дек 2006, 20:53 от B_A_B_Y

# 92
  • Burgas, Bulgaria
как сте мамчета?
Мен днес май ме скъсаха на испита и странно защо ми е много смешно. hahaha Joy .
Аз утре съм на преглед и мисля след това да си купя боя да се направя красива  Mr. Green за празника.

# 93
  • София
mama21 - съжалявам за изпита!!! Ама някой трябва да им каже на тези професори, че бременна жена не се къса...

Аз с Йоанна изкарах една сесия Grinning Повечето от професорите ми не знаеха, защото бях само в 3-ия месец. Голям смях...

Звездичка, много мами износват с ниска плацента, даже и на мен в МД ми лепнаха такава диагноза в началото. След това д-р Марков ми каза, че се била вдигнала, но знам ли... А за цезаровото, няма какво да се притесняваш - има си и плюсове! Пък и вече половината мами раждат с цезарово. Но лично аз съвсем те разбирам, защото на мен след Йоанна като ми казаха, че не мога да раждам по нормален път, ми стана много тъжно в началото... Докато сега съм напълно свикнала с мисълта и всъщност не е кой знае какво...

# 94
  • Burgas, Bulgaria
Eiphnh  Mr. Green да ти кажа аз втория семестър незная как ще го карам.Не може нищо да ми влезе в главата.Те и моите професори не знаят но ми казаха да ги предупредя-били по благосклонни-аз се записах да уча и същия ден разбрах че съм бременна.
Незная при вас как е но в Бургас е много студено но дняг няма Sad.

# 95
  • Sofia
Eiphnh, не е задължително и втория път да раждаш секцио, въпреки че повечето лекари така твърдят. Съвсем наскоро четох за една мама, която първото е родила секцио преди около 3-4 години, а второто нормално по нейно настояване. Ако те интересува мога да потърся къде описваше раждането и какво е правила, за да роди нормално. Тя казваше, че един от лекарите и е казал, че руптура на матката при нормално раждане, ако първото е било секцио, може да се получи само в 0,2% от жените, особено пък ако е минало и повече време от първото раждане.

# 96
да, за emem иде реч. темата е в подфорума на майките.

# 97
  • София
Не ме разбрахте правилно. Аз няма да раждам със секцио само защото първия път е било така. Оказа се, че имам проблем (седловидна матка), който наложи секциото с Йоанна. Кошмарът беше голям - след 14 часови контракции и около 10 см разкритиe, бебето не можеше да се роди по непонятни за лекарите причини. Започнаха да й се губят тоновете и за малко щеше да се задуши. Съответно ме изпратиха с линейка в най-близката специализирана болница (на 100км), където ме срязаха за половин час. Просто думи нямам какво преживях и аз и бебето - за малко ни се размина. Та именно, за да не се повтори тази картинка, лекарите ми казаха, че трябва да раждам само със секцио (планирано).

# 98
  • Sofia
Eй, majche, всичко знаеш   Peace
Eiphnh, при теб има медицинска причина, но просто исках да дам информация, че второто раждане не е задължително да е секцио, ако и първото е било такова, каквото мнение се шири дори сред лекарите.

# 99
здравейте и от мен,
аз откакто излязох в отпуск не съм  писала или 4ела тук, но това е защото не искам да виждам комп'тър:)))
Днес бях на пшреглед в Шейново и всичко си ни е наред. Само дето този път не ми потвърдиха пола, не се виждало ясно:((( а вече три пъти ми казват , че май ще е мом4енце, дано не объркат защото ние вече му говорим в мъжки род, настроихме се така да се каже:)))но то сигурно не винаги се вижда добре между кра4етата:)))
На всички пожелавам весели празници, хубави моменти  и много много добро настроение:))))

# 100
Хайде да се разпиша и аз преди да си легна Laughing
Qnush , д-р Марков и на моето бебе видя киста в главичката и ми каза същото което и на теб- че е нормално, и че ще изчезне след няколко седмици. Аз обаче също се притесних и мисля да се уверя в думите му като го посетя в средата не февруари - да ми потвърди, че гадната киста е изчезнала.
Аз тази сутрин имах неприятно изживяване - загубих си документите - изпаднаха в едно такси. И след като от централата не проявиха желание да ми помогнат, сега ще имам разходки насам-натам да си извадя нови документи. Най-гадното е, че ако ми се наложи по спешност да вляза в болница - няма да мога - нямам никакви документи Sad Изгубих си и изследването за кръвна група, което носех в себе си непрекуснато и сега трябва да го правя пак...
Имам и за хвалене - от неделя не съм имала контракции  Sunglasses

# 101
Здравейте момичета! Аз не пиша често но затова пък ви чета. Първо при мен няма нищо интересно и второ нали работя в застрахователна компания в момента имаме страшно много работа - просто е лудница smile3512 . Прибирам се късно в къщи и ми се ляга да почивам. Уж се старая да не си давам зор но темпото го налага - дано не се получат проблеми. А иначе корема ми заппочна да се надува  preggoи ту от ляво ту от дясно се получават твърдинки - забавно е.  smile3539
Хайде лека нощ от мен че ни се спинка Laughing

# 102
Тина 78 а на теб къде ти е коремчето????? Rolling Eyes Направо не ти личи - страхотно изглеждаш и ти и всички останали в албумчето  thumbsup- аз не мисля че ще се присъеденя към вас.  Crossing ArmsНо.....може пък и да се пристраша newsm62

# 103
Днес беше последния ми работен ден, ще съм в отпуск 2 седмици и така се радвам newsm08. Утре ще пообиколим магазините със сестричката и в събота ще сме далеч от София travel Ще пътуваме до Сливен, Варна и Силистра- голям тур, но аз съм от хората, които не ги свърта на едно място и пътуването много ми харесва.
 Искам да питам: Вие правите ли някакви упражнения? Аз няколко пъти тренирах йога, но ме боли главата след това и я спрях. Сега само подскачам на една огромна топка за бременни, но чувствам,че имам нужда от някакви упражнения. Ако може да помогнете с някакви линкове.
KSI- и аз ще ходя на преглед при Марков февруари и силно се надявам кистата да е изчезнала Praynig. Не мога да разчета как я е написал, за да прочета нещо в нета за нея, но като отида при гинеколожката ми тя ще разкаже...P.S. Дано да си намериш документите.

Последна редакция: чт, 21 дек 2006, 22:19 от Qnush

# 104
днес бях на поредния преглед. добре сме. ТОЙ все така е в норма и с добри показатели. а дано, дано...
лиана - знам темата на емем, защото писах в нея. а и я следях, всъщност. не че аз ще пропусна второто сецио, но ми беше исрено интересно колко от бг жените са склонни и са преживели естествено раждане след секцио. а и като си стоиш в къщи с бебе и не можеш да излизаш поради разни причини (времето, контракциите, зъбите на детето, сополите му и т.н.) и като работиш работа с характеристиките като моята, т.е. не фул тайм, а поръчкова, алтернативата е в свободното време или да гледаш бози по тв-то, или да се заровиш в нет-а. ясно е кое е по-разумното  Mr. Green
ние днес си получихме първите коледни подаръци. понеже утре заминаваме, днес на гости ни бяха сестрата на мъжа ми + нейния съпруг. много задушевно и приятно беше. най-важното е, че те харесаха подаръците си. аз доволна  Whistling
нашите багажи за пътуването утре са стегнати. 2 куфара, единият от които много голям и тежък + детска количка + самар за носене на бебе на гръб + бебе + ние двамата. ще пътуваме с влак. и понеже няма да се върна около месец, багажът ми, а  също и този на детето, е неописуем. няма да ме има на линия около 3 дни (сега можете да пирувате - няма да досаждам  Joy), но като стигна в русе при нашите, които имат нет, компютри и техника на кило, пак ще се явя.
спокойна нощ и до утре  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт