Туристическа агенция Avia Tur

• 6 405
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Погледнах вчера сайта на тази фирма.. То е пълно с реклами за               " Черен Петък " . Но за колко ли хора ще се окаже настина ЧЕРЕН ПЕТЪК

# 31
След безбройни телефонни разговори г-жа Славянка "благоволи" да върне парите за анулирана екскурзия през октомври. Безкрайно нагла и обиграна лъжкиня, участничка в няколко фирми според търговския регистър. Учудвам се, че при толкова измамени хора, не е арестувана все още или как не й се е случило нещо неприятно. Не трябва ли да й се отнеме лиценза и да не извършва туристическа дейност. А си има и сайт за нови жертви.

# 32
  • Beyond the Frontiers
Най-вероятно лицензът не е на нейно име.
Няма изискване лицензът да е на името на собственика.

Факт е, че има разни вратички. Лошото е, че заради единици се сформира мнение за всички в сферата.

# 33
Здравейте, преди малко влязох в сайта на Авиа Тур. Пълно е с предложения за екскурзии и ранни записвания чак до края на 2025г. Колко ли още хора ще пострадат? И защо Софийска районна прокуратура не спре дейността й? Защо Министерство на туризма си затваря очите и не спре дейността й?
До колкото знам към агенцията е образувано досъдебно производство...но в полза на държавата. А останалите длъжници ще чакаме тя да обяви фалит и евентуално да си върнем част от парите от гаранционния й фонд. Но той е в размер на само 25000лв.

# 34
След безбройни телефонни разговори г-жа Славянка "благоволи" да върне парите за анулирана екскурзия през октомври. Безкрайно нагла и обиграна лъжкиня, участничка в няколко фирми според търговския регистър. Учудвам се, че при толкова измамени хора, не е арестувана все още или как не й се е случило нещо неприятно. Не трябва ли да й се отнеме лиценза и да не извършва туристическа дейност. А си има и сайт за нови жертви.

Сигурно сте роден под щастлива звезда щом ви е вдигала телефона и сте си взели парите.  Но питате ли следващите балъци от който е взела пари за да им сбъдне мечтите. част от техните пари са върнали на вас, другите са за надграждане на пирамидата. А за балъците една студена вода.. Пример гръмналата пирамида от тези дни " BETAL" с репортажи по всички медии.

# 35
Ако все още има измамени който очакват да си получат парите можете да я потърсите в офиса на Врабча. Вече е отворен.

# 36
Бягай далече от тази измислена, фалшива агенция !

# 37
Здравейте! Тъкмо миналата седмица преведох 50% от сумата за екскурзия до Турция с Авиа Тур. Проведох няколко разговора с една жена, доколкото разбирам въпросната Славянка, и всичко ми изглеждаше нормално. Докато тази сутрин просто ей така реших да проверя какви са отзивите за агенцията и останах в шок. Не знам какво да правя, остават около 58 дни до екскурзията и пише, че неустойката ми ще бъде в размер на 50% от сумата, ако поискам да я отменя. Да изчакам развитие на нещата, за да имам основание за повдигане на дело? Обмислям и да отида до офиса й, но дали ще има смисъл, ако продължи да лъже така умело…

# 38
Сокол и аз направих същата грешка.Заплатих част от сумата към Avia Tur за посещение на Формула 1 в Италия за началото на септември. Получих договор ,който да разпиша,без подпис от тяхна страна и преведох част от сумата.След което очаквах  да ми издадат фактура за извършено плащане,но това не се случи.След всичко това реших да видя коментарите за агенцията и изпаднах в ужас.Толкова глупава постъпка от моя страна,да не го направя преди това!!!!!
   Сега не знам какво да правя.Въпросната госпожа ми се обади да ме подканва да преведа остатъкът от сумата,аз се чудя дали няма да изгоря и с тези пари.От друга страна все още нямам основание да се обърна към КЗП.Какво да правя?

# 39
  • Beyond the Frontiers
Не защитавам фирмата, ама нито печатът нито фактурата са задължителни, така че това не е признак за проблем.

За съжаление нямам идея, как може да се действа. Ако не платите, те са в пълно право да анулират и задържат платеното капаро. Какви са ви условията за анулация?

# 40
  • gabrovo
Здравейте, преди малко влязох в сайта на Авиа Тур. Пълно е с предложения за екскурзии и ранни записвания чак до края на 2025г. Колко ли още хора ще пострадат? И защо Софийска районна прокуратура не спре дейността й? Защо Министерство на туризма си затваря очите и не спре дейността й?
До колкото знам към агенцията е образувано досъдебно производство...но в полза на държавата. А останалите длъжници ще чакаме тя да обяви фалит и евентуално да си върнем част от парите от гаранционния й фонд. Но той е в размер на само 25000лв.
Здравейте моля за помощ! Аз и мои приятели и заплатихме 8000 лв.,които заветната не ни върна от преди три месеца,за италянски езера и Швейцария !Наехме адвокат ,но тои не върши работа по мое осмотрение

# 41
Мойте съболезнования за всички новоизлъгани.
Искам да ви кажа че измамените от преди година се обединиха и заведоха дело за финансова измама. Доколкото зная са я осъдили да възстанови сумите и има и условна присъда.
Нали се сещате че за да възстанови суми на 15-20 човека трябва да измами нови такива.
Съвета ми е : Добър адвокат , ново дело за измама само това ще свърши работа.Тъй като вече има едно такова осъждане това ще и е рецидив.
Обединете са два три от новите случай и действайте.

Общи условия

Активация на акаунт