Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 19 133
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Докато е само на зеленчук няма да махам обедното мляко, че са много малко калориите а моя и без това върви слаб и дълъг. Като въведа месото, тогава ще махна млякото. За сега всичкото е още игра, да опита, да свикне и най вече да му харесва! Има време не бързам 😁
Hands Plus1

# 631
Анчо захранването върви бавно и на тънък лед 🙂
Смених моркова с картоф и пюрето се получи: 50% кърма, 30% картоф и 20% зеленчуков бульон. Два дена Йоанна успя да “хапне” от това “пюре”. Днес мисля да сгъстя консистенцията, дано малката го хареса.
После й давам да си играе с лъжичка, като ”наглеждам” играта й и я обръщам с правилната страна към устата й 😁

Милото, Йони също беше със зачервено дупе преди три дена.
Сменях памперс на 2-2,5 часа, държах я поне 5 минути при всяка смяна по голо дупе, мажа я със Судокрем и днес вече обрива почти е изчезнал.

Орехче, Йоанна също е на 4 бр хранения за денонощие. След десет дена става на 6 месеца и имам зелена светлина от педиатърката да я подпомагам да сяда.
Но все пак ще мина и през ортопед тези дни, да разпитам по-подробно някои неща, които ме вълнуват.

Лизи, бързо възстановяване на баба ти! ☘

Едит: Йоанна се върти постоянно от корем по гръб и от гръб по корем. Онзи ден се навря под тв шкафа 😁 и успя да ми събори чашата с вода.
Сипвам си вода и сядам на земята при нея.. та още от сега се гоним..
Днес е по добре и аз го махам памперса на два часа и отделно я оставям на постелка без памперс да си стои. Мажа я със судокрем и взе да се оправя.
При мен сега Пламена не иска пюре от два дни. Стоим си на доза от 100-110 гр зеленчукова пюре и 60 гр мляко. Видимо не и харесва,но няма да спирам захранването. Просто няма да увеличавам количството на този етап.
Колко е нормалното количество пюре за 5+ бебе? С баткото съм забравила колко е изяждал и го нямам записано🤔Иначе днес и дадох многокомпонентно пюре. Пащърнак+морков+картоф+тиква. Започвам да вкарвам тиквата отново та да видим🙄

# 632
Някой беше казал, че често си хапват кестени. Значи имах едни забравени, които открих, че за нищо не стават, защото вътре са мухлясали. Изхвърлих ги и реших, че проблема е при мен. Снощи си купих пак, обаче тъй като ми заприличаха на тези, които изхвърлил, т.е. седят кухи, взех само 10 кестена. Тях ги сварих, от 10 само 1 не беше мухлясал и ставаше за ядене. Та оттам и въпроса ми. Как да разбера в магазина, че са хубави? Ясно, че вече от Била няма да купувам.

# 633
Аз слагам всеки ден картофче именно заради въглехидратите.
Някой беше попитал колко картоф, защото става лепкаво. Ми гледам картофа да не преобладава, но и да го има. Едно малко картофче слагам. И прибавям вода от зеленчуците да стане не лепкаво, а с нормална консистенция. Аз защото микс правя не давам еднокомпонентни отдавна.
Аз пък с месото не бързам. Давам един път седмично, но може би два ще е по- добре.

# 634
Като ви чета за захранването придобивам някаква представа и се готвя за различни сценарии. Уж вече имам ясен план в главата, мисля да започна на 6.02 с тиква. (От толкова четене за тиква си купих и изпекох една 😃). Четох, че морковите много цапат, аз имам само един бамбуков комплект за захранване, който ми се иска да не стане оранжев още след първото ползване, мислите ли, че е добра идея да взема и пластмасов?
Орехче, Ава също будува 3+ часа преди нощния сън, но не плаче и заспива доста лесно. А уж е много за възрастта им. Иначе сега идеалния за нея интервал на будуване през деня е два часа. Мина на три дремки и тези дни нямаме драма с приспиването, за щастие. Успях сравнително лесно да премахна и приспиването с раница и трети ден се получава в леглото за няколко минути. Но понеже няма как всичко да е розово, седя до нея, за да удължи поне едната дрямка, ако не можем да излезем с количката заради времето. Иначе се събужда на 30-40 минута. Вчера не успях да я унеса и за 12 часа беше спала по-малко от два общо 🤯
Моят план да увелича дневните хранения за да търси гърда по-рядко нощем се сгромоляса. Хапна си през деня на два часа и пак се размрънка 4 пъти, просто яде 12 пъти за целия ден вместо 8-9 😃😃

# 635
Аз също имам бамбуков комплект с гравирано името на Пламена,но съм го вдигнала за по нататък,понеже сега в началото хапва минимални количества и не виждам смисъл. Отделно и оцветяването е друга причина. Сега е със стартовия комплект за захранване на Томи Типи. В нашата група във фейса при размяната на подаръци нашия подарък беше този комплект. Мисля че Каролева се падна на нас да подарява. Комплекта е супер удобен,особено лъжичките☺

# 636
Ей супер, имало и други с 4 хранения хаха .И при нас ортопеда даде зелена светлина за сядане , но аз още не съм я слагала.Освен като е в мен понякога стои по - седнала, но тогава все пак я придържам и не пада  цялата тежест на гръбнака.
Аз не знам колко пюре е нормално да яде бебче на 5+ , може би колкото му е вкусно.На Ади макса и до сега е 100гр , като по - често яде 80гр.Зависи и какво яде.Ние сме на круша от два дена - направо я обожава! Следващото вече ще е заешко месце сигурно.
Фая , браво на малчо! Той направо си хапва , не си играе.На 6 пълни месеца ли ще му дадеш месо?
И "ние " сме на 3 дремки от известно време.
Мисля , че не само моркова и тиквата оцветяват , защото имам две лъжички(силиконови), като едната мислех да я пазя незабоядисана, ама уви не се получи 😀

# 637
Хапва си пюрето малчо, предпочита го пред млякото което ме радва. Гледам все пак да не давам повече от 200 гр, но съм сигурна че и 300 ще изяде. Няма да чакам баш 6 месеца да навърши за месото. Имам още 5 плода да въведа и почвам мръвките някъде към края на месеца

# 638
Днес имах успех със спанак и картоф, но добавих и тиква и сладък картоф и 1л мляко.

Faja, кои плодове въвеждаш? Може ли да по ред на въвеждане да ги напишеш? Аз сега съм дала само банан и круша.

# 639
Ябълка
Круша
Банан
Слива
Авокадо
Кайсия
Праскова

Вече въведох ябълка и круша, утре почвам банана. Въвеждам на 3 дни нов плод следобед по няколко лъжички и давам нормалното количество мляко

Днес имах успех със спанак и картоф, но добавих и тиква и сладък картоф и 1л мляко.

Faja, кои плодове въвеждаш? Може ли да по ред на въвеждане да ги напишеш? Аз сега съм дала само банан и круша.

# 640
  • Велико Търново
Леле, от събота не съм влизала и сега едвам наваксах.
От няколко дена се опитвам да пиша и все не се получава, ще бъде малко дълго, и пак мисля че не успях да засегна всички теми.

Telly, честит нов дом, само хубави спомени и изживявания в него!

Неизвестна, някакви витамини/ имуностимуланти пиете ли когато сте здрави , дано всичко да минава вече и да не се разболявате. Бързо оздравяване и на всички други малки и големи!

Лизи, Виктория едвам прави 600 мл на денонощие. До преди месец ядеше по 4 пъти на денонощие, от скоро хапва по 6 пъти, като понякога яде по 90-100 мл, иначе си хапва по 180- 200 мл.
Дано всичко да мине по- бързо с твоите близки и да се оправят ! Както каза болибон, ти отдели Яна, трудно ще ти е, но поне ще знаеш че си направила всичко възможно за да я предпазиш.

Magic, дано всичко да е наред, да минава и всичко лошо да остане зад гърба ви.

Аз преди казвах, че пюретата ще ги правя в мултикукъра, излъгала съм 😃, както казва Лусинда, не си заслужава за няколко лъжици пюре, правя ги в една малка касеролка.

Милото, Вики също става нощем, започнахме хип комбиотик 2 , че нещо много често започна да огладнява и яде по два пъти след като си легне в 19, 20 часа вечерта. Дано това да е било, макар че ме съмняват зъбите, много се буди и хленчи нощем.
Миналата нощ добре че и ММ става, на следващия ден и двамата бяхме като пребити, чувствах се като болна цял ден.

Малката иска все някой да е покрай нея, започна да се върти от гръб по корем, и като се обърне почва да реве, че не може да се обърне по гръб. Сетих се за Magic, как не спеше по цели нощи, за да обръща Божко, сега и ние сме така, само че през деня. Дано да не започва да се върти и нощем, че тогава ще го закъсаме хептен със съня.

От около седмица ММ като стане малката вече е будна и я оставя на леглото до мен. Уж да си поспя още малко, къде ти, тя не спира да пищи (така се радва) , да рита , суче (кърмата хич я нямаше напоследък, но сега с това често сукане сутрин започнаха пак да ми се цапат сутиените, и въпреки това като станем пак трябва да ѝ правя  АМ).

Чудя се, ако продължи да огладнява толкова често  след като минахме на АМ двойка, дали мога да я почна с кашите следобед, трябва ли да съм минала всички зеленчуци, вече почти заместихме обедното мляко с пюре.

За сега съм вкарала тиква, пащърнак и картоф. Започна вече да си хапва и домашните пюренца, което може само да ме радва, днес ѝ дадох морков, изведнъж забрави за любимата си тиква и ревеше за още морков, но дадох само 2 лужички.

Аз да се оплача, докато нашите бяха на гости, не знам колко пъти помолих майка, карах се да не слага малката седнала, тя все я слагаше да сяда, аз не я пришпорвам, било ѝ вече време. Решила съм сама да си седне, не аз да се чудя дали не избързвам, знам че когато е готова тя ще си покаже. Единствено я слагам с гръб към мен, като гледам леко да се "изсуля" от стола.  Вие слагате ли вашите бебоци да сядат, дали аз не съм в грешка.

# 641
Lizi дано близките ти се възстановят бързо. Дано и Сами бързичко да му мине и Яна да не прихване. Аз ако съм няма да мога да ти отделя, от чист мързел и невъзможност да тичам насам натам из стаите. Но и друг път съм казвала , че ако съм на твое място ще си направя ритуално сепуко и да се свършва Simple Smile

При нас нова драма. От вчера Никола е повърнал над 50 път САМО вода. В чудо се видяхме. От днес е само на АМ. Аз съм изпила над 4 л вода и ям само макарони ( с масло и захар ) и варени картофи. Личната се притеснява да не се е скофтила нещо кърмата ми. Днес повърна само 7 пъти и утре пак ще е само на АМ. Аз цедя и хвърлям. Ако спре да повръща ще пробвам едно кърмене и ако пак започне най-вероятно ще отнеса кърма за проба и ще я спираме. За сега му правя по 170 мл от които изяжда по 150 горе долу. Дайте идеи с какво шише и с колко дупки трябва да му взема. Имаме само 1 шише в къщи с 2 дупки на биберона, но много се олива с него.
В един от уебинарите др Владимирова споменава, че количеството на пюрето което е оптимално да изяждат е за 5 месечна бебе 150 мл. За 6 месечно - 160мл и т.н. Естествено всяко дете е различно та е с + - 10 мл. Уебинара е “Готварски Курс за захранването” или нещо такова

Нещо забравям ама не помня какво, много ми се спи вече. Но още малко да стане 00:00 часа да нахраня Ники и лягам

# 642
Лизи, кураж!
Провери в града на баба ти и дядо ти за за социалният патронаж. Много е евтино за баба в нашият град плащаме петдесетина лева за първо, второ, трето пет дни в седмицата. Поне в града на баба е много читава храната и разнообразна. Личният им лекар трябва да издаде бележка, че не могат да си готвят поради намалено движение и т.н. и се носи бележката в социалният патронаж, попълват се  формуляри. Храната я носят до вратата. Даже общините имат и помощ отпусната от държавата за по 4 часа да ходи човек при тях.

При нас кошмара продължава. Малчо си разбутва съня. Някой се оплакваше че бебето се обръща по корем и иска да стои само на него, а в същото време и се сърди... е и ние вече сме така.... и непрестанен рев...

# 643
Lizi дано близките ти се възстановят бързо. Дано и Сами бързичко да му мине и Яна да не прихване. Аз ако съм няма да мога да ти отделя, от чист мързел и невъзможност да тичам насам натам из стаите. Но и друг път съм казвала , че ако съм на твое място ще си направя ритуално сепуко и да се свършва Simple Smile

При нас нова драма. От вчера Никола е повърнал над 50 път САМО вода. В чудо се видяхме. От днес е само на АМ. Аз съм изпила над 4 л вода и ям само макарони ( с масло и захар ) и варени картофи. Личната се притеснява да не се е скофтила нещо кърмата ми. Днес повърна само 7 пъти и утре пак ще е само на АМ. Аз цедя и хвърлям. Ако спре да повръща ще пробвам едно кърмене и ако пак започне най-вероятно ще отнеса кърма за проба и ще я спираме. За сега му правя по 170 мл от които изяжда по 150 горе долу. Дайте идеи с какво шише и с колко дупки трябва да му взема. Имаме само 1 шише в къщи с 2 дупки на биберона, но много се олива с него.
В един от уебинарите др Владимирова споменава, че количеството на пюрето което е оптимално да изяждат е за 5 месечна бебе 150 мл. За 6 месечно - 160мл и т.н. Естествено всяко дете е различно та е с + - 10 мл. Уебинара е “Готварски Курс за захранването” или нещо такова

Нещо забравям ама не помня какво, много ми се спи вече. Но още малко да стане 00:00 часа да нахраня Ники и лягам
И с млякото по старата схема си е така. Ако бебчето е на 5 месеца трябва да пие 150 мл,но на кутиите на всяко мляко има ориентировъчна таблица. Пламена е с шишета на Авент. Щом се олива малкия с две дупки,вземи с една за начало и после като свикне ,ще му вземеш с две☺Дано е наред всичко с кърмата ти☺

# 644
Това 150мл пюре много ми се вижда, нашия яде към 80 в добрите дни. Въведох картоф, тиква, тиквички, морков. Броколи и пащърнак изобщо не харесва. Като добавя банан яде. Готови микс ябълка и круша със зеленчуци също яде, но не по много. Картофът го запече и пропусна един ден
Днес почнах с рядка оризова каша и се наака 4 пъти, което не е обичайно и затова го храних само веднъж, иначе 2 пъти на ден пюре+АМ. А изяде към 50 мл.  Може би е отражение от ваксините, но няма температура.
Усещам как ще го гоня с  лъжицата като дойде ред за месото. Досега пробвах веднъж, но не харесва, наложи се да редувам с банан. Дали няма да му се разстрои стомаха от такива комбинации?

Лизи, съжалявам за серията от неприятности. Пожелавам бързо възстановяване на всички, малки и големи. Гледай ако можеш да си намериш някакво време за малко сън.
Didister, не помня кой използваше АМ срещу рефлукс дали няма да помогне?

Общи условия

Активация на акаунт