Термин Септември 2023

• 60 680
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Момичета чхг 1600 на 19ти, днес 4359, според вас добре ли е, не се е удвоило, днес бях на преглед, видя се сакче и малко ембрионче 8,3мм е сакчето и съм в 5 седмица. От 2 дни не усещам симптомите на бременност, нито ми се гади, нито имам напрежение в гърдите..

# 151
Момичета чхг 1600 на 19ти, днес 4359, според вас добре ли е, не се е удвоило, днес бях на преглед, видя се сакче и малко ембрионче 8,3мм е сакчето и съм в 5 седмица. От 2 дни не усещам симптомите на бременност, нито ми се гади, нито имам напрежение в гърдите..

До колко съм чела не е добре . Приемаш ли прогестерон под някаква форма . Пусни след два дена пак ЧХГ + прогестерон . Успех и се надявам всичко за е наред 🙂
ПП: в една и съща лаборатория ли пуска чхг-то и по едно и също време

# 152

До колко съм чела не е добре . Приемаш ли прогестерон под някаква форма . Пусни след два дена пак ЧХГ + прогестерон . Успех и се надявам всичко за е наред 🙂
ПП: в една и съща лаборатория ли пуска чхг-то и по едно и също време

Благодаря за отговора. В различни лаборатории правих изследването. Имах леко зацапване и гинеколога ми ми препоръча прогестеронов препарат, но аз имам фиброаденом, а в листовката четох, че пише, че не се приема при тумори на млечната жлеза, като споменах на доктора, каза, че наистина има връзка и да изчакам да видя тази седмица ще имам ли зацапване. Според него и чхг е добре, но малко малко ми се вижда на мен. 😏

# 153
Аз също съм на вълна чхг, тъй като исках да знам как се движа, докато дойде часът ми за преглед (сега на 26, та още съвсем малко остана). Доколкото разбрах вече около 6-7 седмица спира да се удвоява на 48-72 часа, а на малко по-голям интервал 72-96. От информацията, която прочетох, стигнах и до заключението, че всяка бременност е различна, чхг-то може да е в долни граници, но все пак да навакса впоследствие, а и при вече установен ембрион се следи най-точно на ехограф.

Cveti9090 много точно е казала, че е важно да правиш изследванията на чхг в една и съща лаборатория и около едно и също време, за да може резултатите наистина да точни и да знаеш какво се случва.

Yana19 тихичко честито. Според мен е нормално сакчето да е малко предвид че са изминали по-малко от 10 дена от закъснението на цикъла. Ще стискам палци при следващ преглед да се похвалиш с ембрионче с пулс.
Както споменах по-горе в четвъртък съм на преглед и ще докладвам  какво се е видяло, защото и при мен ПРМ е 16.12 с цикъл на 30-31 дена.

svetlozara98 аз все още нямам други симптоми освен чувствителни/болезнени гърди и подуване, пък вчера се води, че влязох в 5 г.с. - ще видим как ще е по-натам, ако всичко е наред.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 20:17 от Rosselyn

# 154
Здравейте,
Има ли някой, на когото вече му се е случило да повръща? Аз снощи по нощите в 2ч повръщах. Много неприятно. С първата бременност не ми се случи нито един път, ама сега явно ще е различно. И днес ми е много отпаднало и само ми се лежи. Уффф... Оплаках се 🤣🤣🤣 вие как сте днес?

# 155
Здравейте,
Има ли някой, на когото вече му се е случило да повръща? Аз снощи по нощите в 2ч повръщах. Много неприятно. С първата бременност не ми се случи нито един път, ама сега явно ще е различно. И днес ми е много отпаднало и само ми се лежи. Уффф... Оплаках се 🤣🤣🤣 вие как сте днес?

Дааа, повръщаше ми се вчера... и днес сутринта. В момента не.. обаче намерих лека за себе си 😄 слушай сега. Трябва ти бутилка алкохол.. тип ракия, да мирише силно. И като ти се догади, отиваш и го миришеш. Много ми помага. Гледах го в Тик ток. Може да си вземеш и Витамин Б6, за най - добро усвояване си вземи метилираната форма.

Редактирам се: пред мен стои една пица, ама от любимата ми... Аз съм много гладна, корема ми къркори... Гади ли ми се от пицата - да, много. Как ще я карам така, не знам...

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 13:03 от svetlozara98

# 156
Здравейте. Записвам се при вас,Последния ми цикъл беше на 16.12. Днес бях на преглед и ми потвърди бременност, видя се плодно сакче, отговаря на 5+4 седмица Heart. Термина е  22.09.Това ми е втора бременност, успех на всички и до финал!

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 23:25 от The wolf

# 157
  • Варна
Привет от мен и моята въшка 🥰
Аз съм Анна на 26г от Варна.
Имам син на 1г и 3м 💙
Това е втора бременност с термин 11.09
Мисля, че този път ще е момиче на 06.03 съм на фм нямам търпение 🤌🤌

# 158
Момичета, помощ! От вчера на обяд ми стана лошо и повърнах та така до тази сутрин сигурно вече съм повърнала 10 пъти. Почнах да се притеснявам. Споделете какво пиете.

# 159
Момичета, помощ! От вчера на обяд ми стана лошо и повърнах та така до тази сутрин сигурно вече съм повърнала 10 пъти. Почнах да се притеснявам. Споделете какво пиете.

Витамин Б6 (ако имаш мутация за усвояване пиеш метилираната форма), ако не знаеш дали имаш мутация пак пиеш нея.

Миришеш спирт като ти се догади. Аз мириша ракия. Сутрин още като си отвориш очите, без да ставаш от леглото - хапваш две - три колети и чакаш поне 10 минути, за да станеш. Повръща ни се от много стомашен сок, мен чак стомаха ме боли..

Важно: Опасно е състоянието, в което сме повръщали повече от 4 - 5 пъти за 24 часа. Важно е да сме добре хидратирани, вода се пие по метода на глътка на 2 - 3 минути. Ако повръщането е съчетано с ниско кръвно - можете да замените водата с чаша айрян със стабилно количество СОЛ.

Във всички случаи на повръщане се обръщате към АГ - нека е запознат.

# 160
Много благодаря за обстойния отговор. Лошото е, че като ми се догади едва успявам да стигна до банята да повърна… почвам да се чудя дали не е и някой вирус пък….. Sad

Витамин Б6 (ако имаш мутация за усвояване пиеш метилираната форма), ако не знаеш дали имаш мутация пак пиеш нея.

Миришеш спирт като ти се догади. Аз мириша ракия. Сутрин още като си отвориш очите, без да ставаш от леглото - хапваш две - три колети и чакаш поне 10 минути, за да станеш. Повръща ни се от много стомашен сок, мен чак стомаха ме боли..

Важно: Опасно е състоянието, в което сме повръщали повече от 4 - 5 пъти за 24 часа. Важно е да сме добре хидратирани, вода се пие по метода на глътка на 2 - 3 минути. Ако повръщането е съчетано с ниско кръвно - можете да замените водата с чаша айрян със стабилно количество СОЛ.

# 161
Много благодаря за обстойния отговор. Лошото е, че като ми се догади едва успявам да стигна до банята да повърна… почвам да се чудя дали не е и някой вирус пък….. Sad

Вируса в коя седмица е 😄 Нормално е да ти се гади и да повръщаш.

# 162

Ами в 7г.с +2 дни, то ако е така е страшно… чак и през ноща… 😅

# 163

Ами в 7г.с +2 дни, то ако е така е страшно… чак и през ноща… 😅
Може и вирус да е, аз дъщеря ми и мъжа ми го изкарахме за по 1 ден преди 2-3 седмици, ако те втриса и ти е отпаднало е напълно възможно, вече какви ли не вируси има посред зима.🤪

# 164
Не е шега работа повръщането! Минете ли 5 пъти на ден, при АГ и да ви дават нещо - моя близка така си беше няколко пъти на системи.. Хранеха я със системи, защото не влизаше нищо в устата й. Хубавото на това цялото нещо е, че повръщането пази бебето - тялото ви реагира добре на бебчо. Идеята е да не се обезводнявате и да не си повръщате хапчетата и витамините.

Четох за чай от Джинджифил, бисквити с Джиндцифил... Четох й за жени, които гледат сутрин след две, три хапки да се насилят да повърнат и после са добре цял ден - хапват си и всичко е точно. Аз снощи отидох да повръщам... ами то само въздух излезе от стомаха ми. Не съм много наясно какво, защо и как... тази сутрин си повърнах, защото в банята миришеше на вода. Така ще е.. Днес ще си купя витамин Б6.. че аз ви давам съвети, но и аз трябва да ги следвам 🙄😄

Добавям и, че повръщащите мами най - често са мами на госпожици 😄 който иска момиченце да се радва, че повръща.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 10:46 от svetlozara98

Общи условия

Активация на акаунт