Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 5

• 65 796
  • 791
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! След месеци размишляване, вчера най-накрая се реших и си купих Philips Lumea 1994/00. Ще го използвам предимно за ръце, крака и лице. Вече го пробвах на краката и ръцете. Обаче в книжката с инструкции прочетох, че не трябва да се използва върху лицето, ако се използва алфа хидрокси или бета хидрокси киселини. Вечерната ми рутина включва тоник и серуми със салицилова киселина, която е в групата на BHA.
Това означава, че ще трябва да преустановя употребата им, но се чудя дали трябва да изчакам да мине някакво време, в което не съм ги ползвала, и ако да, то колко. Моля, дайте съвет какво да правя.

# 451
  • Sunshine state
Ако ползваш киселини, не е добре да се щракаш, понеже има опасност да ти се получат петна. Аз лично бих внимавала. Преустанови поне седмица киселините и тогава го използвай. Успех!

# 452
Здравейте. Тази седмица в Кауфланд има Филипс SC1994/00 за 400лв. Питането ми е дали си заслужава този модел на тази цена?

# 453
Взимай , цената е супер

# 454
Момичета, ето ме отново, нали наскоро се оплаках тук, че не ми работи Лумеа-та - в пристъп на бяс онзи ден го изкарах пак и го включих, и той пак само издаваше звук, но копчетата не бяха активни и аз го разтръсках силно и със злоба, все едно ще го хвърлям в стената - и той се оправи Anguished
Даже си направих всички процедури....
Не знам какво да кажа.
Споделям, че и този шоков метод оправя неработещ фотоепилатор, явно Laughing

# 455
Здравейте, след година чудене дали си струва да използвам фотоепилатор, днес поръчах този модел.
https://braunshop.bg/product/fotoepilator-silk-expert-pro-pl5154-ipl/
Взех го най-вече заради бързината или поне така е описано.
Може ли да споделите мнение за този модел?
И също така, след като минат първоначалните процедури през седмица, през колко време правите поддържащите?
Силно се надявам да има ефект, 20 години съм с обикновен епилатор, писна ми по два часа на всеки 10-14 дни да отделям, много досадно ми стана вече.
Имам психологическа бариера да бръсна, но съм решила така да ги премахвам преди процедура.

# 456
  • София
Моят е такъв, но с 4 приставки (не са нужни, повтарят се, аз ползвам само една, нормалнта). Писах преди няколко поста, че съм доволна. Имам го от година, първите няколко месеца правех процедури всяка седмица, след 5-6 пъти вече почнах да виждам ефект. Лятото спрях, за обезкосмяване само си бръснех краката от дъжд на вятър. Сега от есента се опитвам да правя по една процедура на месец, най вече от страх да не вземат да започнат да растат пак космите.
Аз също винаги съм имала проблеми с бръсненето, но след бръснене като минеш с фотоепилатора, нещата са съвсем различни, няма дразнещо сърбене или боцакане на растящите косми.
Аз също си го взех, защото четох, че е бърз...за мен е бърз, въпреки, че не мога да го сравня с друг фотоепилатор, защото съм ползвала само този.....но в сравнение с обикновения е доста по-бърз, за 30-40 минути макс си готова с цялото тяло.
Успех!

# 457
Много бързо звучи наистина, с Лумеа никакъв шанс да постигна такова време и то не защото хич не съм дребна. Вярно че аз съм доста бледа и го ползвам на най-високата степен, съответно малко по-бавно зарежда за всяко светване, но и на по-ниските не мисля че е постижимо.

# 458
Благодаря ви!:blush:

# 459
Здравейте, видях, че вече е коментиран фотоепилатора Philips sc1994/00, който в момента е в Кауфланд.
Смятам да го ползвам главно за интим, но ме притесняват няколко неща.

1. Навскъде пише, че може да се ползва по бикини линията, а мен ме интересува може ли да се ползва и надолу по-срамните устни? А дупето? Знам, че трябва да се маркират бенките, но ще ми е трудно да огледам хубаво дали имам и какво би могло да стане ако пропусна някоя и я мина с фотоепилатора?

2. Процедурите се правят през две седмици за определено време, но след това какъв период от време спираш да го ползваш? Спират ли космите да растат или си е отново разправия и трябва да се използва редовно?

Чудя се дали си струва, най-вече се притеснявам, че ще го взема и ползите от него няма да бъдат толкова много колкото разправията, да следя схемата, да маркирам бенки да внимавам да не ги мина с фотоепилатора и т.н.

П.С. Със светла кожа и тъмни косми съм, което знам, че е подходящо за такъв тип процедури.

# 460
Здравейте,
В никакъв случай не го прилагайте върху срамните устни, аз направих тази грешка и от месеци имам проблеми с неприятни усещания там...ужасно е. Кожата е твърде тънка и чувствителна за да се фотоепилира, но го разбрах късно...И аз го купих за интим, но като цяло най-слаби резултати виждам там. Имам светла кожа, а космите са тъмно руси, може би и една идея отгоре.
Навсякъде другаде може да го прилагате спокойно.
В началото бях стриктна и по схема минавах, приложението ме подсещаше, но после ми се е налагало по независещи от мен причини да спирам за известно време. Не е повлияло на резултатите ми. Имам места по тялото - колене и подмишници - където космите въобще не се влияят. Примирила съм се. На други места много бързо, с основните процедури, космите спряха да растат, а сега са рехави и на рядко - на ръцете например съм така. Никой не може да Ви гарантира отсега как точно ще реагират космите Ви на фотоепилатора, но ако е на добра цена и имате възможност да го купите, ще Ви е от полза.
За бенките - аз имам много, малки такива, плоски, където мога, избягвам въобще и не цъкам отгоре. Не бива да се цъка със сигурност върху изпъкнали бенки. За другите не се притеснявайте толкова.
Навсякъде другаде може.

# 461
Аз проблем със срамните устни нямам.

# 462
  • София
Аз започнах в началото и на срамните устни- нямаше ефект при мен и спрях.Но на бикини зоната бързо се повлия и ефекта е супер.
В началото правех всяка седмица ,след месец разредих- на две седмици веднъж.....лятото спирам или минавам но на степен 2/крака, ръце ,бикини/.
Ползвам го от май 2020- вече минавам веднъж месечно,но с уточнението че подмишници,ръце и мустаци не бръсна а минавам с епилатор
Бенките минавам с бял молив или заобикалям.
И при мен на коленете не се повлиява добре,но са доста по тънки и меки косъмчетата
Моят също е от Кауфланд- но модел 1997- има приставка и за лице- държах на нея заради мустаците

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 10:31 от vnd

# 463
Има си упътване как се ползва уредът- на 2 седмици за 4-6, на моят пишеше 8 процедури, аз правих 12 заради по-сериозно окосмявне.По принцип не се спират процедурите, а  остават 1 път месечно.
Аз ги спирах, защото съм много матова и лятото винаги съм с тен.След като са ме горили в профи клииники, а аз самата два пъти собственоръчно, спирах лятото и навсен отново възобновявах през 2 седмици за 10-13 процедури.
Уредът, обаче, не е създаден да се ползва така, а ежемесечно.

# 464
Има ли ефект при мустак?

Общи условия

Активация на акаунт